Скок на цените по морето с 50%? Абсурд!

Може да качим леко, но ако има интерес от Русия, признаха от бранша
10 фев 2016 15:22, Анисия Иванова
33
Скок на цените по морето с 50%? Абсурд!
Архив: Булфото

Родният туризъм отрече твърденията, че ще има увеличаване на цените на нощувките с 50 на сто през идния летен сезон. Информацията за очакваното поскъпване дойде от българското представителство на резервационна система за туроператори.

"Това са спекулации", коментира Светла Атанасова от Българската асоциация на българските туристически агенции пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Още по темата
В туристическия бизнес не е нормално такова бързо поскъпване, което при всички случаи не се обявява в началото на февруари, защото договорите с цените за предстоящото лято са подписани още през май и юли 2015 г., обясни тя.

"В момента вървят записванията. Възможно е хотели, които не са обвързани с договори и разчитат на гости, да си позволят такъв ръст. Но това в никакъв случай не определя тенденцията на туристическия сезон", добави Атанасова.

Междувременно представителите на бранша увериха, че са запазили цените от миналото лято. Ценовият спектър на хотелите в Слънчев бряг, разположени на първа линия, варира от 60 до 70 евро на ден или почти 500 евро на човек за седмица. Тези, които са във вътрешността на курорта - 30 евро за нощувка.

Градските хотели в Бургас също запазват цените на пакетите. Единична стая може да се резервира от 60 до 90 евро на вечер, а цените на апартаментите започват от 100 евро и стигат 150 евро на вечер. От бранша са категорични, че ще се опитат да задържат нивата. Нарастване с 50% на цените граничат с абсурда, твърдят хотелиери от Бургас.

Има леко завишение на пакетите all inclusive - с 5 до 10 на сто.

От бранша признаха, че може да се очаква леко поскъпване на туристическите услуги, при условие че има повишено търсене от страна на Русия.

В момента туристическият бранш у нас работи за повишаване на качеството на услугите, обясни Атанасова.

По нейна преценка българският туризъм е конкурентен на международния.

Целият разговор чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Shark преди 8 години
До 16. Така е, но продажните ни политици дадоха курортите на мутрите, особено тези по черноморието. Разрешиха им да строят тези бетонни блокове и съсипаха плажовете и всичко. Същото се случва и със зимните курорти. Остават някои добри дестинации със СПА и селски туризъм. Ето затова аз също на море в България няма да ида, ако ще да свалят с 50% цените. Да им стоят така празни хотелчетата. При това обслужване и тази храна и фалшив алкохол, не благодаря, нямам излишни пари за хранителни ***
22
0
 
2
 
! Отговори
Kol преди 8 години
I bez pari da e, nema da ida na toia brutalen shum ot falshivi grachesti muziki, nema dushove sladka voda, moreto kat e shkembe chorba ...:-):-):-)
21
1
 
11
 
! Отговори
Патил вече преди 8 години
Тези цени са без чадъри, шезлонги и без охраняем паркинг. Затова си завишете стойността с още поне 35 лева на ден плюс малко страх за колата. Освен това си предвидете допълнително разходи за разстройство, обриви и медицинско обслужване, но на морски цени. След почивката си предвидете време да си отспите, че главата ще ви е станала тройна от децибели на чалга и дискотеки. А аз ще ида в Гърция или Испания.А аз все пак ще ида да си дам спечелените с труд пари в Гърция
20
5
 
5
 
! Отговори
Greece преди 8 години
България е дестинация за бедни туристи и алкохолици!Пък за морската вода без коментар.Къде е Гърция с чисто море,прекрасна храна и музика.Да идва май месец и да духна във Византия за една седмица.
19
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вие хубаво ще опитате да издоите руснаците,но с тази рубла къде пада постоянно да не си останете с само с пръст в устата.От доста години работя на морето всяко лято и не виждам на кое отгоре ще покачвате цените като качеството на храната е най-лошото което може да се намери.Цар Киро да не повиши цената на фалшивият алкохол?
18
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
, и да ги намалят с 50% пак си отивам в Гърция! Кой будала ходи на Лай-номорието
17
6
 
15
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
НА МОРЕ , В БЪЛГАРИЯ ЛИ...??!АБСУРД!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А това че вие искате да ходите в Гърция ,Турция Албания и така натътък не е негативно за България, вашият опит е важен за развитието на туризма в България.
15
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами че качете цените бе, щом искате да фалирате!
14
8
 
15
 
! Отговори
Мерси и тенк ю преди 8 години
Почивка у българско!О,не-е-е-е-е-е-е.
13
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България има невероятни възможности за туризъм, и наистина трябва да се развиваме в тази посока.Вярно е че в България има много места където има развит псевдотуризъм и наистина доста трябва да се поработи за изчистването му. Но доброто развитие е един от пътищата за развитие на държавата ,също и така за повишаване на доходите на България на всички.
12
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Албания ще ида на море - евтино, чисто и няма никой.
11
5
 
3
 
! Отговори
SS преди 8 години
До ХА ХА ХАС рудиментарните функции на закърнелия си комплексиран мозък не ни занимавай...ходи си на Черноморието кът ти е кеф,на мен не ми е.
10
6
 
3
 
! Отговори
gerbist-evroatlantis преди 8 години
Защо да е проблем да имаме скок на туристопотока и на цените по морето ни? Лошо няма, като расте туристопотока през последните години сега е време да скочат и цените, търсенето е голямо и цените трябва да се актуализират. Държавата ни трябва да води все така активна политика на реклама за наша сметка на туризма и да отделя по няколко стотин милиона лева за реклама на туризъма ни в чужбина всяка година. Отделно, имаме и преференциално ДДС от 7% за туризъма, за да се стимулира. Браво.
9
16
 
24
 
! Отговори
??? преди 8 години
Скок на цени?По нашето море?Смях голям!Че ходи ли още някой там?
8
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С това бранша показва,че хабер си няма от туризъм и негов мениджмънт!!!!Да издоим балъците руснаци пък ще видим!!!!Да,ама балъците ще ги прекараш един път,а на другата година банката ще ти вземе хотелчето или ще го продадеш,защото балъци няма да има!!Мъжко дупе,един път........знаете!!!
7
9
 
11
 
! Отговори
SS преди 8 години
До ХА ХА ХАКисело е млякото,Обиколил съм доста свят и съм ходил на места дето няма да ги видиш и по телевизията,а кат ти е кеф си ходи на Черно Море ...
6
2
 
21
 
! Отговори
Loopianix преди 8 години
Май хотелиерите и туроператорите са имали "мокри" сънища с туристите :)))Те пък ще вземат да се окажат реалност, но не с туристи, а помежду им, че и накуп с министерството :)))
5
4
 
34
 
! Отговори
Иван преди 8 години
В Италия има супер плажове (не тия с камъните и бетонните плочи), цените са поносими. В Хърватска също има много добри условия. По нашето родно черноморие се срещат главно мутри-хотелиери. При такива не стъпвам. А колко са мръсни плажовете ни мисля всеки знае. За съжаление българското черноморие не е това, което беше.
4
4
 
11
 
! Отговори
до SS преди 8 години
а в гръцко ще ходиш ли :)