Към Кунева: Бъдете Рада Госпожина, не Кириак Стефчов

Няма да има промяна в намеренията за нови учебни програми
Обновена: 12 фев 2016 14:16 | 12 фев 2016 13:42,
51
Към Кунева: Бъдете Рада Госпожина, не Кириак Стефчов
Снимка: архив, БТА

"Г-жо министър, опитайте се да бъдете като Рада Госпожина, а не като Кириак Стефчов". Това призова депутатът от БСП Георги Анастасов Миглена Кунева по време на петъчния парламентарен контрол.

Новата просветна министърка беше подложена на серия от въпроси, посветени на новите учебни планове и учебници.

Още по темата

В отговор на тях Кунева даде да се разбере, че не предстои промяна в предложенията за новите учебни програми. 

"В тях има превес на национална литература и история, доказуемо с лист и молив", увери министърката. Тя обясни и че учителите ще имат повече инструменти под формата на избираеми и факултативни предмети, за изберат най-подходящите според тях автори и произведения. 

Кунева обясни и че в министерството са чули недоволството към термина "съжителство", предложен за употреба в подраздела бит. 

Новата министърта информира и че новите програми са базирани на няколко анализа и успешни модели за образование. Тя даде пример с изучаването на гласните и съгласните букви в първи клас. 

"Новите изследвания в областта на преподаваната програма изискват редуване на гласни и сонорни според тяхната употреба в детската лексика, за да може детето да сричкува колкото се може по-бързо. А не да се минат първо всички гласни и да се сричкува ОА. Така ще се редуват гласни и съгласни, за да може детето да каже мама", преподаде почти урок от парламентарната трибуна Кунева. 

Георги Анастасов от БСП обаче я върна към абсурдното оспорване на термините "турско робство" и "турско иго". "Недопустимо е български гражадни да искат преместването, съкращаването и премахването на възрожденски творби на автори като Добрин Чинтолов, Паисий Хилендарски, Любен Каравелов и др", каза той. 

Репликите му по тази тема и поставянето на Кунева между Рада Госпожина и Кириак Стефчов разсърдиха депутатката от ГЕРБ Снежана Дукова. 

"Колегите от Лява България от месеци говорят ала-бала и нелепости. Когато говорят от Лява България, изключете телевизора", обърна се тя към зрителите на прякото предаване на парламентарния контрол. 

"Не призовавайте хората да си изключват телевизора, защото те няма да си го включат за някой друг", отвърна й Янаки Стоилов и я предупреди, че руши и малкото останало доверие в парламента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
25
 
! Отговори
вие питате преди 8 години
Вие питате: Защо избраха Кунева за министърка?Ние отговаряме: Защото тя няма нито идея, нито план, нито концепция, нито визия.
8
14
 
3
 
! Отговори
Росен Стефчов преди 8 години
Аз пък като антикомунист още от малък искам да се забрани изцяло Христо Ботев защото сам той си признава че е комунист и изповядвал единний светлий комунизъм. И Вазов да се забрани с неговото под иго. Разни руски шпиони разбуниха народа към метеж и ето ви сега резултата-руско робство. Дано Америка да ни освободи. Какво се бави още!!!
7
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ДаниОсвен опорните точки на съветската пропаганда ще е хубаво да прочетеш някаква истинска литература. Роб не може да бъде ограбен, защото няма собственост,ако убиеш чужд роб е престъпление против собственоста, а не срещу личноста, на роба не можеш да му изнасилиш жената и да му вземеш сина за еничарин, защото той по закон няма такива. В предишния си пост използвах някалко определения- виж в тълковния речник какво означават.П.П. Колко копейки на пост получаваш ?
6
0
 
11
 
! Отговори
Александра преди 8 години
Георги Анастасов е член на БЪЛГАРСКИТЕ СОЦИАЛДЕМОКРАТИ, а не на БСП!Георги Анастасов е народен представител на БЪЛГАРСКИТЕ СОЦИАЛДЕМОКРАТИ, а не от БСП!Георги Анастасов от БЪЛГАРСКИТЕ СОЦИАЛДЕМОКРАТИ обаче я върна към абсурдното оспорване на термините "турско робство" и "турско иго". "Недопустимо е български гражадни да искат преместването, съкращаването и премахването на възрожденски творби на автори като Добрин Чинтолов, Паисий Хилендарски, Любен Каравелов и др", каза той.
5
3
 
10
 
! Отговори
Дани преди 8 години
До номер 2Не знам за какви съветски пропаганди говориш! Сигурно книгите и всякакви неща в писмена форма от Вазов, Ботев и стотици други са били фалшифицирани от руснаците. Много обичам някой да говори глупости!
4
0
 
10
 
! Отговори
Александра преди 8 години
Георги Анастасов е член на БЪЛГАРСКИТЕ СОЦИАЛДЕМОКРАТИ, а не на БСП!Георги Анастасов е народен представител на БЪЛГАРСКИТЕ СОЦИАЛДЕМОКРАТИ, а не от БСП!Г-жо министър, опитайте се да бъдете като Рада Госпожина, а не като Кириак Стефчов". Това призова депутатът от БЪЛГАРСКИ СОЦИАЛДЕМОКРАТИ Георги Анастасов Миглена Кунева по време на петъчния парламентарен контрол.
3
1
 
8
 
! Отговори
Аз преди 8 години
До 1:Каква оставка, тя жената тъкмо застъпи. Чакай да се порадва на поста.
2
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Дани500 години българите са грабени, бити, убивани...от османлийте, но не са били роби. Робът има статус на вещ-животно.Не можеш да го ограбиш, защото няма собственост и т.н.т.Правилното определение на мъките на българите под османско врадичество е дискриминация, сегрегация, апартейд, холокост, геноцид, но не и робство.Аман от съветска пропаганда с която ни втълпяват, че сме били роби на турците освободени от руснаците.
1
1
 
17
 
! Отговори
Дани преди 8 години
Проблемът е, че няма да има промяна в учебниците!Децата ще продължат да си учат за турското "присъствие", ромските песни и всякакви подобни неща, които ВЕЧЕ са залегнали в учебните планове и то не от вчера.ОСТАВКА!!!