Към Кунева: Бъдете Рада Госпожина, не Кириак Стефчов

Няма да има промяна в намеренията за нови учебни програми
Обновена: 12 фев 2016 14:16 | 12 фев 2016 13:42,
51
Към Кунева: Бъдете Рада Госпожина, не Кириак Стефчов
Снимка: архив, БТА

"Г-жо министър, опитайте се да бъдете като Рада Госпожина, а не като Кириак Стефчов". Това призова депутатът от БСП Георги Анастасов Миглена Кунева по време на петъчния парламентарен контрол.

Новата просветна министърка беше подложена на серия от въпроси, посветени на новите учебни планове и учебници.

Още по темата

В отговор на тях Кунева даде да се разбере, че не предстои промяна в предложенията за новите учебни програми. 

"В тях има превес на национална литература и история, доказуемо с лист и молив", увери министърката. Тя обясни и че учителите ще имат повече инструменти под формата на избираеми и факултативни предмети, за изберат най-подходящите според тях автори и произведения. 

Кунева обясни и че в министерството са чули недоволството към термина "съжителство", предложен за употреба в подраздела бит. 

Новата министърта информира и че новите програми са базирани на няколко анализа и успешни модели за образование. Тя даде пример с изучаването на гласните и съгласните букви в първи клас. 

"Новите изследвания в областта на преподаваната програма изискват редуване на гласни и сонорни според тяхната употреба в детската лексика, за да може детето да сричкува колкото се може по-бързо. А не да се минат първо всички гласни и да се сричкува ОА. Така ще се редуват гласни и съгласни, за да може детето да каже мама", преподаде почти урок от парламентарната трибуна Кунева. 

Георги Анастасов от БСП обаче я върна към абсурдното оспорване на термините "турско робство" и "турско иго". "Недопустимо е български гражадни да искат преместването, съкращаването и премахването на възрожденски творби на автори като Добрин Чинтолов, Паисий Хилендарски, Любен Каравелов и др", каза той. 

Репликите му по тази тема и поставянето на Кунева между Рада Госпожина и Кириак Стефчов разсърдиха депутатката от ГЕРБ Снежана Дукова. 

"Колегите от Лява България от месеци говорят ала-бала и нелепости. Когато говорят от Лява България, изключете телевизора", обърна се тя към зрителите на прякото предаване на парламентарния контрол. 

"Не призовавайте хората да си изключват телевизора, защото те няма да си го включат за някой друг", отвърна й Янаки Стоилов и я предупреди, че руши и малкото останало доверие в парламента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 27НЕ-Е, Пръмова е, жена на сина на член - секретар на ЦК на БКП. Тя е знаела, с кого да сключи втория си брак. А след "великата промяна" реши, че ще е неудобен за демократичната и кариера и още преди да се разведе пак се върна на името на баща си - голям артист, буфосинхронист, народът го обичаше. Но тя не беше до него, неговият сарказъм беше неприемлив за придворните в ЦК. Така и със сина на члена на ЦК след 1990 - за случая важи "изтъка си платното, ритна кросното". Изобщо - гъвкава..
28
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И какво отговори Кунева на въпросите в петъчния контрол? Надълго и широко (характерен прийом на заглавикване чрез масирано дърдорене, когато не си наясно с материята) поредната "будителка" се зае да ограмотява депутатското тяло (може би с основание, за да не слагат палец по почина на Москов под неща, които не познават, както най-често става сега) за това, какво е учебен план, учебни програми, за учебно съдържание подчинените не и бяха написали. Горко им на МОН-ските спецове. Има да пиша-а-т...
27
2
 
6
 
! Отговори
Светлина преди 8 години
БРАВО ЗА ВЪПРОСА!НАЙ-НАКРАЯ ЕДИН ИСТИНСКИ ПАТРИОТ - БЪЛГАРСКИ СОЦИАЛДЕМОКРАТ!БРАВО ГЕОРГИ АНАСТАСОВ!
26
0
 
5
 
! Отговори
ЦК на БКП преди 8 години
Наше момиче !!!
25
1
 
4
 
! Отговори
аs преди 8 години
Запознах се с един бездомник(живее на улицата) и той знаеше 7 езика. Това колко езика знаеш, не показва колко си умен или глупав. Имаше подобна фраза:"Тези, които са най-способни да достигнат висшата до власт, често са най-неспособни да управляват."
24
0
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
ДО АВТОРИТЕ НА СТАТИИТЕ : Вие наричащи себе си журналисти, ПРЕДИ да публикувате нещо, ПРОВЕРЕТЕ го за правописни грешки и лапсуси. УЖАСНО ДРАЗНЕЩО Е във всеки материал да е пълно със всякакви грешки пропуски и т.н.
23
2
 
9
 
! Отговори
31 преди 8 години
7 езика :) А ползва само YES :) А и тази червена кака има претенции за министър, че и за Президент, не за ПРЕВОДАЧ !Capisci?
22
1
 
14
 
! Отговори
Стоян преди 8 години
Тя може да не знае за Киряк Стефчов,но знае много за Барозо.
21
9
 
4
 
! Отговори
до 30 преди 8 години
Бъркаш, Кунева няма как да е ИМИТАЦИЯ на умен човек. Имитациите не говорят 7 езика.Имитация е тлъстия ти идол от Банкя, който не знае дори български. За чужди да не говорим.
20
3
 
11
 
! Отговори
Кунева е НУЛА преди 8 години
Кунева е една имитация на умен човек. Признавам си, че и аз и се вързах. Гледайте я как "умно" говори за хан Крум и как убедено дрънка глупости. Пълна нула.
19
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ба, чунким знае кои са Рада Госхожина и Киряк Стефчов!?!
18
4
 
6
 
! Отговори
до 27 преди 8 години
Точно Кунева си е, а не Пръмова. Дъщеря е на Щилян Кунев, но ти със сигурност не знаеш кой е, защото си *** гербераст, като Вожда ти Винету.
17
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
""Г-жо министър, опитайте се да бъдете като Рада Госпожина, а не като Кириак Стефчов"---Много точно казано.Само че тая не е госпожа, а ДРУГАРКА, и не Кунева, а ПРЪМОВА. А, че някой я е назначил за "министър", това вече е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.P.S. Дано по-младите знаят коя е Рада Госпожина и кой е Кириак Стефчов.
16
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво Меги !Мачкай тиквите и ич да не ти пука !
15
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Калина Захариева, Калина Бъчварова, Калина...Кунева, Калина.......Москов! и т.н. Никой нормален човек не би приел ТОЗИ пост в ТОВА правителство !
14
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Алчна за власт
13
1
 
23
 
! Отговори
Че преди 8 години
Тая помогна много за затварянето на ядрените блокове , но сега ударът ще е неизмеримо по-голям - ще спомогне за обезличаването , за мултикултирализма и европедерастията.Един от стълбовете в центъра трябва да бъде само за нея!!!
12
1
 
4
 
! Отговори
Kundeva moza4en udar преди 8 години
zabelejet 4e levata polovina ot liceto na Kundeva e zasegnato ot moza4en udar: visnala leva djuka i buza i iako nadignata leva vezda. neslu4aino Kundeva se merka po snimkite s ruka podpirasta liceto si, 4rez koeto se muci da kompensira izkrivenoto si lice. nevinagi moza4nia udar zasiaga moza4nata deinost, no pri neia moza4nata ii deinost treba da se obsledva zastoto govori dosta nesvarzano i nekompetentno
11
1
 
13
 
! Отговори
има, има преди 8 години
Визията и е на снимката
10
2
 
9
 
! Отговори
Дентист преди 8 години
Тази на снимката я боли зъб. Има гноен абцес на долна лява челюст.