Пернишко училище търси най-патриотичната тетрадка

Шестокласници с конкурс и за патриотично табло
15 фев 2016 12:14,
5
Пернишко училище търси най-патриотичната тетрадка
Снимка: flickr

Конкурс за най-красиво попълнена патриотична тетрадка е организиран между шестокласниците в ОУ "Св. Иван Рилски" в Перник.

Инициативата е на преподавателя по български език и литература Емилия Цекина и е по повод на 143-та годишнина от гибелта на Васил Левски.

Тетрадките са изработени специално за проявата, която е под надслов "И знаме, и олтар". На корицата им над ликовете на Ботев, Левски и Св. Иван Рилски е записано: "Гордея се, че съм българин", а на фона на националния трибагреник - "Родолюбието те прави достоен българин и достоен гражданин на света". Между тях голяма снимка изобразява името на България, изписано с телата на учениците от ОУ "Св. Иван Рилски".

През тази седмица децата ще преписват седем стихотворения, посветени на Апостола на свободата. Те ще направят и компютърни презентации, ще се включат в рецитаторски конкурс на стихове, посветени на Васил Левски, в състезание за изработване на патриотично табло. Най-интересните ще бъдат отличени с награди.

На 19 февруари всички 123 шестокласници ще застанат на почетен караул пред бюст-паметника на Васил Левски.


(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
МЕХМЕТ АГА преди 8 години
КАКВИ СА ТЕЗИ ГЛУПОСТИ НАЙ ПАТРИОТИЧНАТА ТЕТРАДКА НА ТОЗИ КОИТО ПРОДАВА НА ЧЕРНО ЦИГАРИТЕ ПО 2-3 ЛВ НА КУТИЯ ВИЖТЕ НА ИВАН КОСТОВ ТЕТРАДКАТА НЕ НА БЯЛО А НА ЧЕРНО КОЛКО ПАРИ Е ИСКАРАЛ ОТ ПРОДАДЕНИТЕ КАСОВИ АПАРАТИ
3
2
 
1
 
! Отговори
Алов преди 8 години
С Божинката с малки котета това се търси сега
2
2
 
2
 
! Отговори
Девил преди 8 години
Азис. Тиа другите ретро субекти нема чии да го дирят там.
1
1
 
6
 
! Отговори
ДАСКАЛА преди 8 години
Най патриотични ще са тетрадките на депутатите, фактурите на ЕРПтата и топливо/ Вижте по документите на КТБ то там няма празно надъхани са патриотично.