Започна кандидатстудентската кампания в СУ

Само 7 от 104 специалности не приемат оценките от матурите
22 фев 2016 08:37,
8
Започна кандидатстудентската кампания в СУ
Снимка: Bulphoto, архив

Започва кандидатстудентската кампания в Софийския университет "Св. Климент Охридски" за учебната 2016/2017 година, съобщи пресцентърът на висшето училище.

Приемът на заявления за явяване на изпити за първата и втората кандидатстудентска сесия започва от днес. Крайният срок е 11 март за първата кандидатстудентска сесия и 20 май - за втората сесия.

Кандидат-студентите могат да подадат заявления онлайн в страницата на Софийския университет,  на място в Ректората на СУ или в бюрата на фирмите в страната. Таксата за явяване на изпит е 30 лева.

Първата изпитна сесия ще е в неделните дни в периода 20 март - 17 април, а втората - в съботно-неделните дни от 29 май до 26 юни.

За трета поредна година в Стопанския факултет на СУ като условие за кандидатстване за специалностите "Икономика и финанси" и "Стопанско управление" се приемат международнопризнати сертификати за ниво на езика "В2" според Общата европейска референтна рамка за езици за владеене на английски, френски и немски език. С международнопризнати сертификати за владеене на английски се приемат студенти и в специалността "Хебраистика".

Седем от общо 104-те специалности в СУ не използват оценките от матурите вместо изпит. Това са регулираните специалности "Право", "Медицина" и "Фармация", "Международни отношения" и трите специалности във Факултета по журналистика и масова комуникация - "Журналистика", "Връзки с обществеността" и "Книгоиздаване".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хахаха, кви изпити, то има повече места отколкото желаещи. Тоя допотопен университет има 10% читави специалности, другото е за закриване отдавна. Оня ден една ми филосовстваше как имала две магистратури от СУ и как, това бил най-добрия университет, оказа се учителка работеща за 670лв заплата. Че то познати без образование работят за над 1000лв.Само със самочувствие не става, ама то това им е останало. Трябват реформи ,закриване на повечето остарели специалности и въвеждане на адекватни такива.
1
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки втори с више някой дори с по две а резултат опашки на всвко гише