Училището не е остров – то отразява реалността

Кунева обяви, че са предвидени 1,5 млн. лв. за охрана на училища
21 мар 2016 17:07,
16
Училището не е остров – то отразява реалността
Снимка: архив Bulphoto

1,5 милиона лева са определени от Министерство на образованието и науката за училищата без охрана, обяви пред журналисти в Кюстендил вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева.

"Ще бъдат изградени огради, които сега липсват, камери, пропускателен режим. Нашето общество в момента, за голямо съжаление, поражда агресия", заяви тя.

"Училището не може да бъде остров, то отразява това, в което децата живеят. Всяка дума от възрастен, която е дума на яд и отрицание, всичко това се впива в детето и след това много трудно може да се изтрие. Само камерите и оградите едва ли ще помогнат", смята Кунева.

Тя посочи, че ако училищата се направят сигурни, а обществото навън не бъде сигурно – едва ли резултатът ще бъде такъв, какъвто се желае. Министърът посочи, че около 60% от училищата са със системи за сигурност.

"Ще се започне с училища, в които има най-голяма опасност. Предстои среща с ръководството на МВР, за да може и средата около училищата да стане сигурна", каза още Кунева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
1
 
! Отговори
АTAKICT преди 8 години
ИМЕННО У4ИЛИЩЕТО Е ОАЗИС В ПУСТИНЯТА НА НЕЗБАНИЕТО АМА ОТКЬДЕ АКЬЛ И ТО У ПРЕДАТЕЛИТЕ НА БЬЛГАРИЯ
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Училището не може да бъде оазис в пустинята!" - това пък каза баш социалиста Станишев през 2007 и Вълчев започна разгрома на българското училище и превръщането му в пустиня...Пустиня, в каквато превърнаха цяла България...Нищо няма да бъде забравено. Нищо няма да им бъде простено!
10
1
 
4
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Брей, тази Дургарка кога стана специалистка по учебните програми? Що не си гледа вълната?Доколкото е останала, разбира се...
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато беше ,,тоталитаризъм '' - нямаше охрани , камери , дрога и бити учители !
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Училището не е остров то отразява реалността" !?---Какво иска да каже Ку(кумяв)нева?Тая изкукурига повече и от Роската Чехлев, бе!И тия хора са начело: тя - на образованието, той - на националната сигурност !!ПП: Какво става с банкянския, не сте го показвали вече няколко дни. Да не е в цикъл?
7
3
 
3
 
! Отговори
до тъпаните преди 8 години
Мисля, че това е добра идея. Когато се прави нещо добро и хубаво нека замълчим. Дали е Калфин, Кунева , Бъчварова, ако ще и Местан да е, щом е полезно, неко го отчетем. Иначе отговора за нашия прогрес е в нашите глави, а те раждат повечето коментари тук..
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе как е Даниелчо? Дваминката с Куневица точат вече лиги, за паричките от Европа. Еееех образование,еееех кеф! А да...и директорите са в играта, техните хора за заверата. Затова тези двамата направиха така че Танев да подаде оставка.
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
,,,Куке/кунева.....,,,отиди да се подстригваш/////.......
4
0
 
13
 
! Отговори
даеа преди 8 години
A пари за учителите КОГА? Тая огради ще строи... Таз нищо не разбира от образование, скапано управление, скапани политици... ПИСНА МИ
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тая щото оправи програмите, ся за сигурността се е загрижила... ама нали все това й е в устата: граници, граници... Шенген и за училищата...
2
0
 
9
 
! Отговори
бисери преди 8 години
Е,острова не отразява ли реалността ,че има океани ......например.
1
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изобщо не ми е приятна куневицата, ама в случая е много права и няма какво повече да се каже.