Нова идея: Учениците само с униформи в школото

ПФ: Без религиозни символи ще се подчертае светското образование
96
Нова идея: Учениците само с униформи в школото
Снимка: Булфото, архив

След като главният прокурор Сотир Цацаров поиска да се забрани носенето на бурки, а пък кметът на Пазарджик Тодор Попов направи такова предложение до местния парламент, сега депутати от Патриотичния фронт готвят законопроект, с който да се забрани носенето на покривала на публични места.

Още по темата
От групата на Патриотите настояват още просветното министерство да въведе задължителни униформи в българските училища и така да се подчертае светският характер на образованието у нас, като се ограничи носенето на религиозни символи.

"Провокациите към светския характер на държавата са насочени и към българското училище", обясни Милен Михов пред БНР.

Според него нормативно уредено въвеждане на униформи в училищата е наложително, за да бъде защитено училището от фундаменталистки и ислямски провокации.

"Тук не става въпрос за традиция, този тип облекла не са били присъщи на българските мюсюлмани. Те са привнесени и са опит за моделиране на обществени настроения с антидемократичен и антиевропейски характер", посочи той.

"Този тип облекло е символ на идеология, която използва религията за политически интереси. Този тип облекло се превръща в обществен политически символ", допълни депутатът от ПФ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
3
 
3
 
! Отговори
тя преди 7 години
Елитни училища в света са с униформи!
66
0
 
6
 
! Отговори
Shark преди 7 години
Нова ли била идеята. Та учениците не ходят с униформи само през последните 25г разпасаност!!! УНИФОРМИ ВИНАГИ Е ИМАЛО, ДОРИ ПРЕДИ 1944г. НОВА ИДЕЯ, СЕГА КАЖЕТЕ ЧЕ И НОБЕЛОВА НАГРАДА ЗА ОТКРИТИЕ ИСКАТЕ. СЪСИПАХТЕ ВСИЧКО, СЕГА ПОЧВАТЕ СЪЩОТО ОТНАЧАЛО, И ЩЕ МИ ГОВОРИТЕ ЧЕ БИЛО ВАША ИДЕЯ, МИЗЕРНИЦИ!!
65
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За униформата, против цената. Знаете ли колко струва една униформа? Иначе е добре, когато има униформа, тъмни дънки по избор и тениски, блузи и суитчъри, якето пак твои избор, но е скъпо. Иначе униформата не е обезличаване, а принадлежност към определена общност, имало я е от векове и сега я има в най-престижните учебни заведения, не асоциирайте синята престилка с бялата якичка, различно е. С униформа днес може да си модерен и да ти е удобно.
64
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Паричният фронт твори глупост след глупост!Унифициране и обезличаване на децата. Мирише, направо вони на комунизъм!
63
2
 
2
 
! Отговори
Marina Nedeva преди 8 години
Дори и да въведат униформи в училищата те няма да се носят от всички и няма да спрат клането и взривовете от ислямистите. Децата имат собствен стил с които изразяват себе си, тук не говоря за дънките които са накъсани от горе до долу или за бюстиетата които уж се водят блузи. Нека има контрол над дрехите с които се влиза в училище скъсани дънки ли? ученика/чката се връща в къщи и се преоблича. Къси панталонки които са като бельо, потниците, всички тези не благоприлични дрехи да се забранят.
62
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
когато бях ученик(а беше отдавна) всички ученици ходиха с униформи от 7-11 клас.Сутрин освен задължителната гимнастика имаше и преглед на външния вид.За занятия се пускаха само учениците с подходящ външен вид и с униформа.Който няма вън.Дисциплината беше тотална.Затова и по-леко понесохме казармата
61
1
 
6
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 8 години
униформата в у-щата да е задължително от 1 клас до 9 клас униформата да е достъпна за всеки родител като знам че наще са колко скрънзи ще ги продават много скъпо. униформата да е много евтина
60
1
 
18
 
! Отговори
boc преди 8 години
Всяко уважавщо себе си училище трябва да има задължителна униформа!Това е въпрос на престиж!
59
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз съм съгласна с 74. Дори и да не са безплатни, поне да са на поносими от всеки цени, а за родителите, които не могат да си ги позворлят - да бъдат безплатни.И на мен ми направи впечатление (без да ми се налага все още да купувам униформи), че цените им се прекалено високи. А в крайна сметка децата растат бързо - това не са дрехи, които ще носят няколко години...
58
10
 
5
 
! Отговори
sswsw преди 8 години
Децата не са животни, няма да ги праим табуретки.
57
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нямам нищо против, но само ако са безплатни! В момента униформите са на нереално високи цени. Фирмите които ги шият са приближени до директорите и си правят каквото искат.
56
4
 
13
 
! Отговори
28 преди 8 години
Единственият ефект от униформите е, че ще олекне джобът на родителя. Нито униформите ще са практични, нито децата по-ученолюбиви. Разликата в статуса пак ще е видима и дразнеща, а униформата няма да даде престиж и принадлежност към училището. Само учителите могат да направят едно училище желано, но с тези условия за работа и заплати - никак не ми се вярва. Що се касае до учениците, възпитанието започва у дома, примерите са около тях. Ами огледайте се. Какво виждат децата ни? Какъв ни е "елитът"?
55
5
 
27
 
! Отговори
.. преди 8 години
1.Телефон за 5лв.с който може само АЛО да кажеш...без камера,без цветен дисплей-за всички И ЗА УЧИТЕЛИТЕ.2.Абсолютно задължително-без пиерсинги, без татуировки, без изгъзеци в прическата, без токове и дамски чанти в училище-И ЗА УЧИТЕЛИТЕ.За неспазване на горното не да се въвеждат униформи и др. глупости, а да се отстраняват от училище. А това как децата се държат или изглеждат е вина на ВСИЧКИ-на търговците-дрехи като за ***, но размер за детската градина .-родители-те дават пари
54
1
 
16
 
! Отговори
Един българин преди 8 години
Ами че то и сега законът задължава учениците да са с униформи!Само че няма кой да ги плаща.Дайте пари вместо акъл и проблемът ще се реши!
53
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До рави РавиИслямът е създаден от евреите да да унищожи християнството . Ислям и юдаизъм е едно и също , такъв бог алах няма , това е еврейския яхве ,ама чялмите са мега прости да го разберат ..
52
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За съжаление, каквото и да направите, забрадките ще продължат да се увеличават. Защото ислямът е ракът на човечеството.
51
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди много години на една родителска среща няколко родители предложихме да се въведат отново униформите, конкретно за училището на сина ми. Малее, че като скочиха едни ми ти разгневени майки и татковци, като отвориха едни усти, заляха ни с всички възможни проклятия, употребявани по това време за лошия комунизъм, и никакви аргументи в защита на нашето предложение не можеха да ги спрат. Униформи се носят от учениците в целия свят, особено в престижни учебни заведения, но ние сме "свободолюбци"...
50
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ha..shte se okaje che..predi 89 sme imali dosta poveche um
49
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
като бях ученичка най омразното ми беше синята престилка .. мразех я ужасно многто ! сега имам внуче ипокрай него гледам как растат днешните деца не сипрат да парадират със съкпи дрехи и телефони, ами не всеки има възможност.. по ок наистина да се въведат униформи ..
48
0
 
27
 
! Отговори
Кина преди 8 години
Те псевдо-мюсюлманите са си направили избора да са извън строя. А да ходят маскирани е абсурд в светско общество. И хич да не си помислят да дават за пример евро-толерастията - видяхме последиците. Най-добре е да емигрират в страна, където маскарадът е норма на поведение.