Ученици пушат марихуана в час. Но защо?

"Леката дрога е около училищата, а и в тях", коментира Цвета Брезнишка
Обновена: 21 апр 2016 12:27 | 21 апр 2016 11:14,
39
Ученици пушат марихуана в час. Но защо?
Снимка: Архив Reuters

От 20 години леката дрога е около училищата, а и в тях. А сега децата имат и технологиите да отразяват ежедневието си и изпозлването на подобни субстанции, коментира в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR Цвета Брезнишка, председател на Асоциация "Родители".

Преди дни в социалната мрежа се появи видео, заснето с мобилен телефон и показващо как пловдивски ученици пушат марихуана в класна стая.

"Училището позволява да се случват такива неща", беше категорична Брезнишка. "Учениците не виждат полза от участието си в час. От друга страна първоначално това поведение не е било прекратено", допълни тя.

По думите ѝ децата се бунтуват срещу консервативната система в образованието с подобно деструктивно отношение към учители и съученици. Липсва и адекватна комуникация между училището и родителите.

"Връзката между училището и родителите е сериозно прекъсната. Няма истинско партньорство, има формални отношения. Честите случаи показват абсолютна родителска безпомощност. Когато родителят не се справя с възпитанието на дететто си, той отнякъде трябва да получи подкрепа", настоя Брезнишка.

Тя посочи, че и държавата стои встрани от тези проблеми и същевременно създава рамки за тяхното разрешаване.

"Учителите са се превърнали в чиновници. Ролята на държавата е да даде на учителите свободата да изразят своята творческа същност, но това на практика не се случва", заключи тя.

Чуйте целия разговор във видеото на Bulgaria ON AIR:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хах ха че то марихуаната не е наркотик бе. Това си е полезна билка, Помага срещу стреса и подобрява концентрацията. Родителите им да се радват щото вместо трева, децата можеше да шмъркат някоя синтетика дето ти разяжда мозъка, или направо да си удрят кафявото с иглите.Тревата(за разлика от алкохола и цигарите) е безобидна и даже е полезна стига да не се прекалява. В Бг всеки трети пуши трева, само че не си признават. Затова трябва да се легализира.Не бъдете лицемери!
29
0
 
0
 
! Отговори
матрос преди 7 години
Едно време Адмирал Добрев ни учеше как сплотявал колектива:Взема едно легенче от ония гледжосаните, нарязват няколко краставички, малко домати и с ръце разбърква салатата. После извиква дежурните. Сядат и пият. Адмирал Добрев обаче си имал мярка. Като изпие един литър си наливал 100 грама и като го изпие казвал: Айде сега момчета попостовете. Така се сплотявал колектива . . .Той грешал понякога, и как грешал, но вярвал и партията го водела напред . . .Че това са деца на това колективно време.
28
0
 
1
 
! Отговори
Момиче преди 7 години
Тея дето пушат, миришат гадно.
27
1
 
2
 
! Отговори
Barni преди 7 години
"Цвета Брезнишка" е, всъщност, Цвета Брестничка. Надявам се, че негрмотното същество, писало по темата, поне не си е отрязало някой пръст, докато е цръцкало нацръцканото!;)
26
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едно време изключваха за пушене на цигари и то не в час, а ако те хванат навън с фас. Смятайте каква еволюция има в нравите. Просто трябва да се почне с шамарите по учениците. Много ги разглезиха.
25
3
 
11
 
! Отговори
без преди 7 години
И Столтенберг пушил марихуана (сам си призна) пък стана шеф на НАТО.
24
5
 
14
 
! Отговори
i'm преди 7 години
Пушат, защото родителите им са същите безхарактерни шушумиги като любимите си дечица! За това! Ама то крушата не пада много по-далече от дървото ;)
23
6
 
6
 
! Отговори
Жокера е Наркоман преди 7 години
Ако им бях преподавател и ги видя отварям прозореца и директо ги мятам навънка, и викам не директора а районния и ще държа тези деца да бъдат арестувани и съдени като пълнолетни за притежание и употреба на нелегална субстанция. Ще ходя и ще свидетелствам срещу тях в съда и ще моля съдията за максимално наказание без право на помилване. Само се моля някой да запали в моя час, ще го съсипя, животеца ще му изтръгна.
22
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 3Въпрос на годините, в които си бил в училище. Ние преди 15 си пафкахме яко навсякъде:)
21
8
 
7
 
! Отговори
РОСИ преди 7 години
ЩЕ ТЪРСИТЕ ТОДОР ЖИВКОВ
20
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е то според някои овни тревата си е направо полезна, нали те пушат и нищо им няма, като коне работят. Ама в най-добрия случай - склададжии.
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой може да си мисли за Брезник, но жената се казва Цвета БреСТничка, поне имената на хората си уточнявайте. Интересно ми е дали ще го оправите или от инат ще го оставите така.
18
7
 
10
 
! Отговори
до 20 преди 7 години
Това не е демокрация, това е посткомунизъм. Нито един българин, живеещ в България не знае какво означава демокрация в действителност и никога не я виждал дори!!! А такива като теб е най-хубаво да хващат пътя за Северна Коря, като не ти харесва демокрацията. Някои хора просто не знаят какво да правят със свободата си! За това все тъгуват по Живков и други диктатори! Тези хора са крепостни селяни в самото си мислене. За това и България е бедна и мизерна!
17
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Питате защо? Ми защото учителят/учителката не е викнала директора/директорката и съответно учениците не са изключени. Простичко е. В България няма наказуемост. Още от ученици хората се научават на това и за това в България е пълно само с *** и тарикати. А нормалните си тръгват.
16
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми след 27 години демокрация до тук го докарахме.
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
те и тютюн пушат, и алкохол пият ... ако ви е грижа, почнете от там, ганджата и разни други тежки наркотици са следствие на първите две.
14
4
 
6
 
! Отговори
Приказка преди 7 години
Имало едно време в една балканска страна птици, вдъхновени, щастливи и устремени. Летели в небето и се радвали на живота. Дошли партизани и хванали птиците, подрязали крилата им и те вече не летели. Били тъжни и поробени. Птиченцата които им се раждали също не можели да летят. Нямали крила. А на партизаните това не им пукало, защото те не знаели какво е свобода и полет, те знаели какво е само това търбух, кал, злоба, лицемерие и присвояване. Свободата Санчо е най-важното нещо на света, да знаеш!
13
3
 
1
 
! Отговори
haha преди 7 години
До ХУ-?:Ще ти го кажа по следния начин, а ти го тълкувай, както сметнеш за правилно:Ти бате, колко си ***.
12
0
 
14
 
! Отговори
Образование преди 7 години
Училището показва обществото в умален вариант. Когато родителите са уплашени, заробени хора които не виждат бъдеще и са роби в своята страна на политиците които сами са си избрали. Те раждат деца които не искат да учат, защото не виждат смисъл. Родителите им се дрогират цигари, защото за тях това е старата всепризната и одобрена дрога. Децата са по-но модел и посягат към новата дрога. Родителите пушат в болници, заведения и не спазват закона. Защо децата да го правят. Това се нарича пример!
11
3
 
18
 
! Отговори
Ху-? преди 7 години
Нека пушат, нека се дрогират. Трябва да има такива изключения.. После кой ще зарежда щандовете в магазина? Кой ще ми мие колата? Кой ще ми сменя гумите? Кой ще викам да ми боядиса стените, да ми изхвърли строителния ***? Бизнеса има нужда от общи работници. Другата алтернатива са братята роми. Поне тези нехранимайковци с времето може да се осъзнаят, да искат израстване да запишат висше, курсове.. изобщо да просперират като цяло. Просто в момента тревата им пречи на мисловната дейност..