Абитуриентите ни за втора бална на нашето море и в Банско

Масово се отказват от Турция и Гърция, богатите отиват в Дубай
12 май 2016 09:00,
23
Абитуриентите ни за втора бална на нашето море и в Банско
Снимка: архив, Bulphoto

Абитуриентите масово предпочитат да празнуват втора бална вечер у нас. Досегашният хит Турция вече не е актуален, малко са и желаещите да посетят Гърция. За сметка на това пък хотелите и ресторантите в Слънчев бряг, Златни пясъци и Банско са резервирани за дните между 24 и 31 май, пише "Стандарт".

Туроператори си обясняват сериозния отлив на зрелостници от турските курорти заради атентатите в южната ни съседка. Дори има много откази от цели класове, които първоначално са избрали екскурзия в Турция и са направили резервации още през февруари и март. Месец по-късно са се отказали срещу съответните неустойки. Пакетите, които са били резервирани, са били за по 6-7 дни. Средната цена на такава екскурзия излиза около 400 лв. Родителите са предпочели да загубят парите си, но да не рискуват излишно.

В Слънчев бряг, където ще празнуват повечето бургаски абитуриенти, тържеството излиза между 100 и 150 лева в зависимост от това дали е включена нощувка. Някои пък са променили така резервациите си, че да ги прехвърлят за Гърция. Но като цяло и за тази дестинация също има по-слаб интерес заради постоянните стачки и протести там, както и за все по-високите цени, които искат съдържателите на таверни и хотелиерите.

Най-предпочитан за завършващите средното си образование си остава остров Корфу. Други предпочитат пътуване до Кавала, но малцина се съгласяват да рискуват с островите Тасос и Самотраки заради опасения, че фериботите може да откажат да ги върнат на континента. Като цяло ориентиралите се към Гърция са притеснени и масово звънят в туристически агенции, защото се чудят дали всичко ще е наред, предвид положението при съседите на юг, особено след като блокираха десетки туристи за Гергьовден.

Западната ни съседка Сърбия става все по-привлекателна и интересът към нея е нараснал в пъти.

"Цените са поносими, в чужбина си, а е някак близко и познато", коментират абитуриенти. Най-предпочитана е столицата Белград, която предлага много възможности за забавление. Освен това може да се пуши на закрито и се предлагат качествени храни и напитки. Повечето абитуриенти купуват пакети за 3 или 5 дни, които излизат между 150 и 300 лева.

Засилен интерес от абитуриентите има към Италия и Испания. За по-платежоспособните пък дестинацията е една - Дубай.

Една вечер в хотел в Банско излиза около 150 лева за стая. Някъде към тях са прибавени съответно закуска или вечеря. Има и пакетни цени за абитуриенти, започващи от 200 лева.

Така учениците в повечето бургаски и софийски училища вместо чужбина ще отпразнуват в родните курорти. Досега бургазлии и варненци предпочитаха Турция, докато софиянци избират по-близката Гърция. Пловдивските зрелостници също се насочват предимно към Пампорово и се отказват от южните ни съседи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Турция плажуващите редовно се натъкват на трупове на сирийци, удавени миналата година.
19
3
 
4
 
! Отговори
Петинка преди 7 години
Аз съм в Дубай, за другите не знам...
18
2
 
4
 
! Отговори
bebok преди 7 години
веселете се браточки,живота е само до 30,после само грижи,проблеми,болести,мрака. Така че наздраве,айде хоп хоп!
17
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Огромният кеф, че си завършил съвсем типичното стандартно средно у-ще в България. Нищо, че едвам си взел предметите с 3-ки и 4-ки, пак си е огромен повод за празненство. И сега на бал, а след няколко седмици в бюрото по труда, нъл тъй...?
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви интересни абитуриенти!Музикални и жадни,но не за...
15
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
едно...две....трииии....четири...пет...шест...седееем...осееем...девет...десет...единайсет...дванайсет - МАТУРААА!!!
14
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
едно...две....трииии....четири...пет...шест...седееем...осееем...девет...десет...единайсет...дванайсет.......МАТУРААААААААА!!!!! Хахахахахахахахааааа
13
10
 
12
 
! Отговори
НА 30 преди 7 години
Кво злобеете бе като чели и вие не сте били млади! Нека се радват децата докато са безгрижни! На мене тая седмица покрай абитуренската и ескуржията слеф това, до сега сами най-хубавите дни у живото. Айде честито на сите абитуренти, на здраве!!!
12
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Където и да отидат ще се напият
11
2
 
31
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 7 години
Никой уважаващ себе си собственик няма да пусне тези хуни в хотелчето си!
10
2
 
35
 
! Отговори
Хахах преди 7 години
До Ники НитатаКво разпускате, бе тюфлеци преуморени. С това чалга мислене ако ще и в Бъкингамския дворец да учите пак си оставате същите ***.
9
18
 
8
 
! Отговори
абутирент от столица преди 7 години
Кой каза.... ?Първи, втори, ...Вино да съ лей.Айде на Слънчака да тръшкаме мацките.
8
3
 
8
 
! Отговори
bib преди 7 години
До АнонименХейтър, кой продава краставици и домати? Като на един човек не мус е учи и разива ще продава краставици и домати?
7
3
 
59
 
! Отговори
Shark преди 7 години
Това на снимката са всичко друго, но не и абитуриенти. Това са едни алкохолизирани чалгари, които утре ще бъдат безработни лентяи, но с претенции.
6
21
 
9
 
! Отговори
Ники Нитата преди 7 години
Ние сте ходим на Слънчака за втората вечер, то реално ще е за 3 нощувки, все пак като за изпращане е нормално да се съберем за последно. После като гледам малко народ от нас ще останат в столицата, повечето ще доучваме в странство.Абе после ще го мислим, сега е време да разпускаме.
5
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кво се радват и напиват, все едно са получили професорска научна степен. След това отиват да продават краставици на пазара или да мият витрините на магазините.
4
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А онези където ще ходят у Дубая може индирек да кандидатстват за камилари и козари. Там трябва да си ви...ш за да подкараш тези чудати млекопитаещи .
3
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като видях снимката и се сетих за момента където Павел Попандов (учител по физ. култура) във филма "Вчера" казва на младия гимназист Христо Шопов: Ех искам да пораснете и живота да ви мачка, мачка, мачка.А Христо Шопов му вика: ЗНАМ!Голям!
2
0
 
22
 
! Отговори
един друг преди 7 години
Познавам веднага: защото и те отиват в Дубай. Ех че бедни българи.
1
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
богатите отиват в Дубай , а бедните масово се отказват от Турция и Гърция . Познайте защо :) .