Почна се! Първи сигнал за купена матура

Министър Кунева е сезирала главния прокурор за нарушението
18 май 2016 09:30,
22
Почна се! Първи сигнал за купена матура
Снимка: архив Bulphoto

Министърът на образованието и науката Меглена Кунева сезира главния прокурор Сотир Цацаров за купена матура, съобщиха от МОН.

Още по темата

Пред нея, зам.-министър Диян Стаматов и представител на икономическа полиция, съобщиха, че е платено на човек, стоящ зад Facebook профил за  отговори на държавния зрелостен изпит по български език и литература.

Днес на матурата по български език и литература се явяват 52 089 зрелостници. Тя започна в 8 ч. и ще продължи 4 астрономически часа.

Зрелостниците ще пишат интерпретативно съчинение или есе върху повестта "Гераците" от Елин Пелин.

Държавните зрелостни изпити тази година се превърнаха в едно от най-строго охраняваните събития в страната. За всеки ученик има точно определено място в залата, а в самите стаи има видеонаблюдение.

Оценките от матурите по БЕЛ ще бъдат обявени до 10 юни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Abc123 преди 7 години
Поне 10% от явяващите се знаеха какво ще се падне преди 8.00...И какви са тези мерки при които половината клас е изсипан в една стая и няма особено значение къде ще стоиш???
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кунева пак се разработи- "подсвирнала" на прокуратурата,че в подчинените й заведения се нарушавали законите...А тя за какво е там?Страшно нещо е наследствената номенклатурна простотия и безотговорност!
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да не дава Господ къщата ви да я проектира строителен инженер от последните 15-тина години. Със сигурност ще падне. От университетите сега излизат такива тъпчовци - като самуиловите войници - на сто един става за нещо.
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стария Герак - Че те повечето не могат да четат, речникът им включва стотина думи.
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Маймунките са пълнолетни и носят наказателна отговорност. Ще им лепнат петно на биографииката, че те сега и от посолствата се интересуват от такива измамници и нака цял живот ще са под око.
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Драконовски мерки на гърба на квесторите. Да проверяват дори дали правилно е написано ИМЕ, ЕГН! Що за зрелостници? Още повече поне 20% от тях отдавна са навършили 20 г.
14
0
 
3
 
! Отговори
есе за шест преди 7 години
В "Гераците се разказва за мръсни схеми с недвижими имоти и още нещо,добре че си идва свръхсрочнослужещия Павел да оправи нещата ,ама не съвсем,спирам дотук че да ви е интересно
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дет се вика те изборите се купуват и продават, една матура ли ще ги спъне? Всичко е една голяма корупция в тази държава! Главния прокурор да вземе да бачка по делата за ограбването на България, а не за 20 отговора на въпроси а,б,в...
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голем биг брадър на тея матури бе, ум да ти зайде, като се купуват избори има ли наказани, нема, а тука въшка не може да фръкне без да я пратят на главниьо прокурорин.
11
0
 
3
 
! Отговори
dk преди 7 години
браво на монвсе от някъде трябва да се започнедокога ще търпим всичко това ,което описвате по долуда се започне след това с дисциплинатанищо другои да спират вече с този материал на смъкване в по долните класове а 11 12 клас на почивка 2 год
10
0
 
6
 
! Отговори
АБ преди 7 години
Зрелостниците от Ардино, Джебел и Руен ги урежда всеки вариант...Лошото е, че после с партийно-социалния асансьор се изстрелват към светли светлини, неуки и фъфлещи борци за свобода и правдини.
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Забелязал съм, че в България се показва колко много работят видиш ли ти, чрез много шум за нищо! Чак да сезират главния прокурор... Кво? Той ще чете конско на "продавача" ли? Има един проблем с продажбите на отговорите - корупцията! Има мнг по-важни престъпления в тази държава, но като гледам никой не се занимава... Иначе за един ученик на матура-главния прокурор... Ми те продажбите идват от министерството! Да не съм си ги измислил аз тея отговори?
8
1
 
6
 
! Отговори
dora преди 7 години
decata se uchat ot praznoglavite ni politici!!!Povecheto ot tqh sa s kupeni diplomi......
7
2
 
21
 
! Отговори
Стария Герак преди 7 години
Каква поредна драма - интересно ми е как ще напише лицето Х интерпретативно съчиние или есе по повестта "Гераците" като болшинството от зрелостниците със сигурност не са прочели и 1 страница от Елин Пелин, като цяло, отделно не са в състояние да напишат смислен текст от 10 изречения.Това е всъщност драмата, а не кой какво е купил/продал - това е прах очите. Истинска трагедия сме, но хората са казали: "всяко общество заслужава управниците си"!
6
5
 
31
 
! Отговори
Бай Иван преди 7 години
Преди месец не можаха да се оправят с един кардиолог който си бе купил диплома, обаче за преписване на матурата занимават прокуратурата.... А който има акъл в главата знае че в нашата държава каквато оценка да изкараш на шиб**та матура няма никакво значение. Във всички университети приемат дори и с 3 от матурата, а кандидатстваш ли за работа никой не го е еня колко си изкарал на матурата стига да можеш да работиш това за което си кандидатствал.
5
5
 
22
 
! Отговори
кукукуку преди 7 години
Браво, най-после "престъпниците" са хванати, прокурорите ще ги разкатаят и в държавата ще стане хубаво и приятно за живеене!
4
8
 
8
 
! Отговори
гербист-столичан преди 7 години
Е какво лошо има да се купи предварително матурата, за да може детето ти да се подготви по-добре?Важното е, обаче да не се продава на всички, а само на когото трябва, иначе ще настане анархия.
3
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей сега, ако имахме държава, веднага всички в затвора за по 30 години, а ученикът, дето е преписвал за 50! Така ще им дойде акъла в главата!
2
2
 
51
 
! Отговори
212 преди 7 години
Голям праз.... то избори се купуват, обществени поръчки се купуват, купуват се и доходоносни работни места............... тия за една матура - цирк спретват
1
2
 
26
 
! Отговори
AНОНИМЕН преди 7 години
САМО НАПРЕЖЕНИЕ И ДРАМА ВИНАГИ ЩЕ ИМА КУПЕНИ МАТУРИ КУНЕВА ДА СЕ СКРИЕ В ЗЕМЯТА В БЪЛГАРИЯ ВСИЧКО СЕ КУПУВА С ПАРИ ЗА УНИВЕРСИТЕТИТЕ НЯМА ТАКАВА ДРАМА.