ДСБ нанесло незаслужен удар на Плевнелиев, резултатът е лош

За Кунева матурата е успешна, но ще въвежда отделни модули
30
ДСБ нанесло незаслужен удар на Плевнелиев, резултатът е лош
Снимка: Булфото, архив

Ако в един характер на политик чувството, че винаги е прав и егото завзема повече територия, това поставя всички в трудно положение. Този коментар по адрес на ДСБ направи лидерът на „България на гражданите” и вицепремиер Меглена Кунева пред bTV.

Още по темата

По думите й Реформаторският блок започнал с идеята да обединява съмишленици в център-дясно, но "тъмносините” не са направили достатъчно градивни стъпки.

Тя коментира специално решението на хората на Радан Кънев да подкрепят Росен Плевнелиев за втори мандат без да са се допитали до него преди това. Дни след заявката им, държавният глава обяви с месец по-рано от по-ранните заявки, че няма да се бори за преизбиране.

"Това беше много болезнено за президента Плевнелиев, напълно незаслужен удар. Дали е от неопитност, недалновидност, или с някакъв друг подтекст, резултатът е лош”, заяви Кунева.

Тя все пак отбеляза, че за предстоящия вот е възможно „напрягане” за обща кандидатура на РБ или в дясно-център. „Навсякъде, където ходя, винаги каня всички колеги от РБ по места. По места няма напрежение, в 99,9% от местата РБ работи добре”, подчерта лидерът на ДБГ.

Меглена Кунева беше категорична, че нейните депутати не са подкрепили преодоляването на президентското вето в замяна на гласове от ГЕРБ за антикорупционния й закон. Тя призна, че в ресорната парламентарна комисия все още няма пълна подкрепа за производствата по анонимни сигнали – въпреки гаранциите срещу злоупотреби във втория вариант на текста.

"Може да има защитени свидетели, криптирани имена... Да разчитаме на хората е това, което всяка демократична държава прави”, заяви Кунева.

Вицепремиерът, който отговаря за просветата, за пореден път заяви, че държавният зрелостен изпит през тази година е преминал успешно и драконовските мерки за сигурност са сработили.

Кунева посочи, че усилията са били насочени най-вече в опазването на класните стаи, където се провежда матурата и по-специално да не влиза информация отвън. Именно за тази цел са били въведени видеонаблюдението, разместването на зрелостниците и раздаването на химикалки.

"„Когато се изтегли билетчето, когато се види темата, информацията попада в ръцете на 10-ина хиляди души”, отбеляза тя и допълни, че и пробивът в сайта на МОН е станал чак след началото на изпита. С хакерската атака вече се занимава прокуратурата.

Меглена Кунева изрази задоволство, че този път няма данни да е изтекъл резултатът от възможните тестове преди матурата.

"Не е въпрос на игра едни деца да се опитват да преписват, пък едни родители и квестори да се опитват да ги хванат”, подчерта тя.

Вече се обсъжда и промяна във формата на изпита, в т. ч. и чрез въвеждане на отделни модули.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Открита е сметка за пластична операция на Куневица, моля помогнете!
20
0
 
9
 
! Отговори
АTAKICT преди 7 години
магарица
19
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 20 Всичко е ясно Руснаците сте си ГЛУПАВИ по природа
18
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДСБ отиде опозиция и Плевнелиев отиде опозиция, нещо неясно ?
17
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не си бършете *** с ДСБ. Плевнелиев разбра, че от вас нищо не става парламента е изчерпан и от там няма никакви идеи, но е твърде фин и интеригентен човек за да ви каже какви буклуци сте.
16
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докога тая ще се изказва по въпроси от които не разбира нищо да си гледа образованието, но как да погледне като не разбира нищо от образование.
15
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая стара маразматичка няма ли да спре да дрънка за гафовете на президента, който си отива и да вини всички други но не и себе си. Плевнелиев може да е всякакъв, но със Кунева не иска да работи и си подаде оставката сам и без натиск от ДСБ.
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както винаги идвам да прочета някоя полезна статия и какво да видя, министърката на образованието нямаща нито един научен труд се блещи насреща ми. Нека тая кикимора ако има очи първо да погледне себе си после да обсъжда другите и да дава акъли.
13
2
 
3
 
! Отговори
жалко за ДСБ! преди 7 години
До Анонимен - "Единствен Радан (ДСБ?) го хареса и оповести това и беше оплют, че с това го е провалил."Доколкото имам усещане за политика, възможно старомодно, смятам, че призивът на групата, инициатори на подкрепата за Плевнелиев, беше ненавременен и неуместен. Ако се приеме, че действието не беше някак паническо и много наивно, непременно се заражда подозрение за изиграване на кофти номер. В случая се казва:"какво бързаш като пърле пред майка си!", а и още: "бързата *** слепи ги ражда
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стана ясно, че всяка партия вижда по-добър кандидат от Неврокопския светец. Тяхно право е да изберат дали да участват в президентските избори и кого да подкрепят. Ако е демократ, Росен Плевнелиев трябва пръв и с широка усмивка да поздрави кандидата на партия ГЕРБ, която го издигна за президент през 2012 г.
11
3
 
8
 
! Отговори
отчаян в нета преди 7 години
Явно добрия български президент трябва като слънчоглед да е насочил задните си части към Путинова Русия.Такъв си го имахме ,единствените места дето го канеха е да пуца из чукарите на Монголия по изчезващи животински видове,а у нас да спретне я далаверка с приятели ,я компроматче
10
1
 
10
 
! Отговори
гтф преди 7 години
таа *** продажна що не е в затвора, това ли е наградата и - пожизнен пост, да сее разруха
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДСБ нанесло незаслужен удар на Плевнелиев, резултатът е лош За Кунева матурата е успешна, но ще въвежда отделни модулиАко някой може, да ми обясни вързката между заглавието и подзаглавието. И стига сте ни показвали тази национална предателка, има ли нещо българско за унищожаване, тя е на поста си! Сега и в най важната сфера - образованието! Чака го съдбата на отраслите, които госпожа йес ликвидира. За разлика от плевнята, тази ще се откаже от "мисията" си само на смъртното ложе!
8
2
 
6
 
! Отговори
Миро преди 7 години
Всички се обединяват заедно да нападат Кънев. Защото Кънев отправи призив да се издигне Плевнелиев като независим кандидат, със широка подкрепа. И видиш ли това е някакъв пъклен план да го унижат. После самата ГЕРБ от доста време не подкрепя президента, и го оставя да бъде всякак оплют от всички медии. Но естествено Радан и ДСБ са виновни за всичко лошо.
7
2
 
6
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
Ами издигнете не партиен кандидат, като Лозан Панов примерно!Плевнелиев макар да е интелигентен човек с прозападна ориентация , няма излъчване на водач и силна личност.
6
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
резултат е чудесен - отървахме се от недоразумението Чехлю.
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-удобно е тая песен да се пее.
4
1
 
33
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
ВЪЗМУЩАВАМ СЕ ОТ НАГАЖДАЧИ КАТО КУНЕВА. ЗА ДА ЗАДЪРЖИ КОКАЛА Е ГОТОВА ДА СЛУЖИ И НА ДЯВОЛА Т.Е. НА БОКО.
3
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мадам Йес още не може да преживее загубата на Роската. Националните предатели се подкрепят един друг в трудни моменти.
2
1
 
33
 
! Отговори
ами преди 7 години
Куневица с особено поумняване.....където и да я сложат кърти мивки....