Образованието е най-важно за държавата!

Всеки български депутат трябва да го каже, заяви Меглена Кунева
24 май 2016 10:42,
54
Образованието е най-важно за държавата!
Снимка: Булфото

Всеки български министър и депутат трябва да каже едно просто изречение: Образованието е най-важното за държавата! Това каза министърът на образованието и науката Меглена Кунева пред БНТ.

"Няма съвременен въпрос, на който отговорът не е образование. Всеки труден въпрос се решава чрез образованието", добави тя.

"Искам две неща от образователната система: тя да отговаря на името си, наистина да имаме образована България. И добро поведение, замествам думите добро поведение с думите дисциплина. Добро поведение означава да умееш да изслушаш, да умееш да разбереш другия, да се сдържиш, да подтиснеш агресията. Агресията звяр - по-добре да го държиш в клетка, отколкото да го пуснеш", каза още Кунева.

"На общество се учи в училище, в детската градина, затова и предучилищното образование е толкова важно. Учиш се да се съобразяваш с другите и да отстояваш себе си. Конкуренцията между тези две неща прави обществото наистина смислено", заяви министър Кунева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Ако наистина мислехте, и действахте според написаното по-горе,нямаше всяка годин да правите нови учебници,програми,да вадите това и онова важно БЪЛГАРСКО литературно произведение от учебниците.Накратко-вие постепенно затривате България и всичко Българско!Затова за вас са по-важни гласовете на ония извън България,а не мизерстващите на родна земя българи.Продажници червени...
31
0
 
2
 
! Отговори
НОРМАЛЕН ЧОВЕК преди 7 години
Не е важно да кажеш:"Образованието е най-важното за държавата!"-важното е да действаш с мисъл и знание за години напред.Но "умните"герберски депутати такъв з-н гласуваха,че всички са се хванали за главата,но на тях не им пука.Никой не им търси отговорност.Кунева е висш лицемер,който иска да докаже,че може да оправи всеки сектор-ето сега ще събира учителите,за да спусне директива,че законът е добър,че всичко върви нормално.Учителите трябваше да бойкотират 24 май,за да покажат отношението си.
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако беше най- важното, ти нямаше да си министър ***.
29
0
 
5
 
! Отговори
АTAKICT преди 7 години
ПОНЕЖЕ Е МНОГО ВАЖНО СЕ СТРЕМИТЕ ДА ГО ЛИКВИДИРАТЕ----ПРОСТИЯ ПО--ЛЕСНО СЕ УПРАВЛЯВА
28
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Образованието е най-важно за държавата!"Поради това заплатата на един професор е по-малка от тази на един редови полицай!Да не говорим за заплатата на учител в училище...
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пръмова образование в б-лгаристан няма няма и да има това недоразумение наречено държава изчезва спасение няма
26
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще се справи жената, ще се справи с образованитео, както с козлодуйските реактори, има опит, има и желание!
25
0
 
11
 
! Отговори
ПИПИ ДЪЛГОТО ЧОРАПЧЕ преди 7 години
ДРУГАРКО ПРЪМОВА,Я СЕ ЗАЕМИ МАЛКО СЪС СОБСТВЕНОТО СИ ОБРАЗОВАНИЕ И ОБРАЗОВАНИЕТО НА ДЕПУТАТИТЕ И МИНИСТРИТЕ,ЧЕ ВСИЧКИТЕ СТЕ ГоЛА ВоДА !И ,КРАЙНО ВРЕМЕ Е,ДА СПРЕМ ДА ПОДГОТВЯМЕ КАДРИ ЗА ЧУЖБИНА!ЗАВЪРШВАШ,РАБОТИШ 10 ГОДИНИ В БЪЛГАРИЯ И ПРАВ ТИ ПЪТ!В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ СИ ПЛАЩАШ ОБРАЗОВАНИЕТО С ЛИХВИТЕ И ПАК МНОГО ТИ ЗДРАВЕ!А,ДСА ВРЪЩАШ И СТИПЕНДИИТЕ ,ПАК С ЛИХВИТЕ!
24
0
 
11
 
! Отговори
ЛЕЛЕ преди 7 години
Както казват бабите на село - я па тая .Догодина Кунева трябва да я изпратим на Евровизия , тя е оправна невеста и ще грабне Първа Награда .
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
подготвяме безплатно кадри за други държави. най важното е правосъдието.подреди ли се държавата,хората ще остават тука
22
0
 
19
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
Да, важно е, другарко Пръмова. Много е важно!И точно поради тази причина ти не ставаш за министър, хеле пък на образованието!Как може министърът да не знае за притчата с пръчките и да разправя че хан Крум бил главния герой а не хан Кубрат???Както и да е, попадна в "Господари на ефира".
21
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гробарите ще фалират държавата както беше унищожен и ЦСКА.Трупане на заеми(дългове), с ясното съзнание че не могат да се върнат и последващо изулване от властта.
20
0
 
5
 
! Отговори
фен на бсп преди 7 години
До: АтакистАко ги даваха за училища,болници и заводи! За индустриализация и деприватизация на частните монополи и печелифшите сектори! Както нашето правителство се канеше да пусне Химко и Плама отново при м-р Стойнев! Да вдигнеха доходи да завъртяха икономиката! Няма лошо нека теглят! Но те не правят нищо от това...
19
0
 
5
 
! Отговори
НЕОРАЗОВАН преди 7 години
Вече пред относителните местоимения не се ли пише запетая? Видях някакъв текст на министърката...
18
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Министърката наверно се шегува .
17
0
 
9
 
! Отговори
АTAKICT преди 7 години
До фен на бсп ДА НО ЕСЕНТА ПРАВИТЕЛСТВОТО ЩЕ БЬДЕ ..ПРИНУДЕНО ДА ВЗЕМЕ ОЩЕ 5 000 000 000 ЗА ЛИХВИТЕ А ПРЕЗ ДЕКЕМВРИ ОЩЕ 20 ЗА ДА РЕФИНАНСИРА СТАРИТЕ ЗАЕМИ ДОКОГА ТАКА
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А депутатите дали ще искат да кажат ''да'' като знаят кой е министър на образовнието. Дали ще са готови да понесат цялата отговорност, когато го затриеш. Eдва ли ?
15
0
 
6
 
! Отговори
фен на бсп преди 7 години
До: АТАКИСТ29 млрд. заем сам по себе си не е страшен! След 2 пъти ГРЪБ! Няма да стигне на Бг да се изправи!Страшното е че няма нищо насреща нито заплати, нито пенсии! Нито инвестиции! НИЩО!!!
14
1
 
5
 
! Отговори
Браву преди 7 години
Утивам да се учъ за да ставъм имигрант решил съм да следвам ядерна физикъ и да работя в АЕЦ-А урааа останаха ли реактори за закриване или можи да се почака.
13
1
 
4
 
! Отговори
АTAKICT преди 7 години
До Анонимен НЕ СА 70 000 А---700 0000 ЛАПА4И РАБОТЕЩИТЕ СА ---850 000 2 000 000 ПЕНСИОНЕРИ ОКОЛО 700 000 --ДРОГИРАНИ У4ЕНИЦИ И СТУДЕНТИ ----ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО ИКОНОМИКА --0000000000000000000000 ЗАЕМИ---29 000 000 000