Пускат петокласниците с матури в математическите гимназии

Сега с изпитите само се определя нивото на випуска
6
Пускат петокласниците с матури в математическите гимназии
Снимка: Булфото, архив

От догодина с изпитите след четвърти клас ще може да се кандидатства в математически и природоматематически гимназии. Това е заявил заместник-министърът на образованието и науката Диян Стаматов, цитиран от пресцентъра на МОН.

Още по темата


Сега матурите след четвърти клас са само за определяне на нивото на випуска.

Заместник-министър Стаматов е дал пример и за сумирането на точките на изпита по математика след седми клас. Той е обяснил, че първият модул носи определен брой точки, вторият модул - също.

Ако един ученик е решавал минимален брой задачи на първия модул, но те не са му били достатъчни да има "тройка", все пак той е изкарал определен брой точки. Продължавайки да решава задачи от втория модул, ученикът отново получава някакъв брой точки. Сумирайки точките от двата модула, се получава резултат с точки, които са достатъчни за "тройка", е обяснил как се формират точките от външното оценяване в седми клас Диян Стаматов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
5
 
! Отговори
Това е "нормалн преди 7 години
Синът ми е 11 клас - когато завърши 7ми една негода съученичка беше поличила 2ка на основният и 3ка като крайна оценка - така че това не е нещо ново (колкото и странно да звучи). Но според мен 2ка на основният модул е 2ка по-принцип!Ама тези от МОН нали са много печени! Вместо да опростят нещата за да се разбира от учениците се напува в посока по-сложно и по-неразбрано!Скоро и 1ци няма да могат да изкарват!
4
0
 
6
 
! Отговори
1+1=3 преди 7 години
Аз предлагам още след първи клас да влизат в математическите гимназии.Научават действията събиране и изваждане и приети .
3
1
 
4
 
! Отговори
Ха Ха преди 7 години
2+2 прави Добър 4.МОН да си измие ръцете пък други да му мислят какво ще правят с тези неграмотници...Колко пари се харчат по тези матури някой знае ли? Колко партия се изхвърля?
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На таз слаба държава ,какви матури какви пет лева,егати как стресират децата и ги занимават с глупости.Какво точно се учи във училище? Образованието трябва да е такова според нуждите и дневният ред на Българина,според бизнеса,а какво учат децата? Високопарни изпити никому ненужни,това е БЕЗУМИЕ
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво? С матурите от четвърти клас ще се кандидатства в гимназии?!