46 хиляди семейства ще получат по 250 лв. за първолаци

Семействата ще получат парите за първия учебен ден
8 юни 2016 15:07,
8
46 хиляди семейства ще получат по 250 лв. за първолаци
Снимка: Dnes.bg

По 250 лв. ще бъде еднократната целева помощ за учениците, записани в първи клас на държавно или общинско училище, за покриване на част от разходите им в началото на новата учебна година.

От тези средства се очаква да се възползват около 46 хиляди деца, чийто семейства отговарят на условията за социално подпомагане, съобщава пресцентърът на МС.

Правителственото решение предвижда целевата помощ да се предоставя без подоходен тест за деца с трайни увреждания, деца с един жив родител и за деца, настанени в семейства на роднини и близки и приемни семейства.

Еднократната помощ се отпуска на семейства, чиито деца са записани в първи клас за първи път и чиито средномесечен доход на член от семейството за предходните 12 месеца е по-нисък или равен на 350 лв., а от 1 юли 2016 г. - 400 лв. съгласно Закона за държавния бюджет. Срокът за подаване на заявлението за отпускане на помощта след записване на детето в първи клас е не по-късно от 15 октомври на текущата учебна година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дали ще го има на теста по математика за 7-ми клас? Колко пари е отделил министерски съвет за да може 46 000 семейства да вземат по 250лв. Комисионни и разходи на организатори по проекта да не сме вземат впредвид.
5
0
 
4
 
! Отговори
Веско преди 7 години
Статистиката настрана. И без това министерствата друго не правят. Проблема е, че даже и да се предложат някви мерки, група активистки почват да кудкудякат по жълтите павета. Така беше и за детските и за градината на 4 години. Истината е че ако на 6 години детето не говори бългаски и не е готово за училище, спиране на всякакви помощи и в интернат всички деца на семейството
4
1
 
5
 
! Отговори
До Веско преди 7 години
> 46 хиляди с помощи при 60 хиляди родени деца!!!Демек след десетина години по улиците ще бъдем 3 към едно!Ами че това е вече три към едно. 60хил. общо минус 46 хил. *** = 14 хил. бели. Или съотношение от 46/14 = 3.28. Даже повече от три към едно излезе. Така че след 10 години сме към пет към едно при младежта до 15г. С България е свършено.
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пари за зелени човечета, а за нормалните българи -....Й. Не взимам детски, откакто се е родил, обличам го, храня го, възпитавам го и за капак какво, пак у лево... Добре че успяхме с училището, защото тепърва ще има драми там. И най-накрая като порасне ще духне далеч от тук...
2
0
 
17
 
! Отговори
Веско преди 7 години
46 хиляди с помощи при 60 хиляди родени деца!!!Демек след десетина години по улиците ще бъдем 3 към едно! Ако има останали бели хора дотогава. Мисля ако не се раздели държавата, гражданската война е неизбежна. Те се зачудили за резултати от матури.
1
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Ромите" ще забогатеят! Сега ще има гюбеци до сутринта в ромските махали.