Непразнично на 15-ти: Няма патриотизъм в клас!

Едва 4 часа са посветени на патриотичното образование
15 сеп 2016 11:07,
41
Непразнично на 15-ти: Няма патриотизъм в клас!
Снимка: архив, БулФото

В българското училище няма патриотично образование. Тази констатация направи от трибуната на парламента депутатът от ПФ Милен Михов. Той изчете декларация от името на партията си по случай първия учебен ден. 

Според него наред с оптимизма, който трябва да се вдъхне в училищните дворове, трябва да се посочат и проблемите.

"На патриотичното образование в час на класа са посветени цели четири часа годишно", иронизира Михов. Освен това в тези часове не се учело за знамето и химна, а за интеркултурния диалог и разбирането на различния. 

"Поощрява се политиката на мултикултурализма, който донесе толкова трудности за Европа, но не и единството на българите", каза още Михов. 

Патриотът разкритикува и учебната програма по литература и тази по история. Едната не намерила място за големия писател Николай Хайтов, а втората не давала нужното образование и децата излизали от училище без основни знания по родна история.

"Патриотизмът е трудно постижим", обобщи Михов. 

Той обясни, че патриотичното образование е залегнало в предизборната програма на Патриотите и те ще отстояват изпълнението му.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: ПФМилен Михов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
bulgarin patriot преди 7 години
Samo da ne si razvaliat otnosheniata s niakoi politicheski I ikonomicheski partniori.Tozi trend se nabludava veche 27 godini demokracia I nachaloto na kapitalizma u nas, sled kato beshe prekasnat sled 9ti 1944 godina. Deistvitelno tuk triabva chovek koito da razgleda tozi vapros po-obstoino ot vsichki strain, za da moze Bulgaria da stane pak strana koiato drugite narodi da se zamisliat dosta predi da im skimne niakoia goliama porazia s nashta strana.
24
0
 
0
 
! Отговори
bulgarin patriot преди 7 години
Ne znam nashite upravnitzi kakvo misliat ili izobshto misliat li po tozi vazen vapros kakvo novoto pokolenie shte ima v glavata ili samo shte ima iskania bez da chustva zadalzeniata si. Sazaliavam che triabva da napomniam, no v blizkoto minalo prez taka narechenia Socialisam detzata se ucheha na patriotisam I obich kam Bulgaria. Dali detzata uchat stihotvorenieto na Vasov- "As sam bulgarche"? Neshto tuk ne e nared. Istoriata se podnoviava s fakti koito nikoga ne sa sashtestvuvali!
23
0
 
0
 
! Отговори
bulgarin patriot преди 7 години
Patriotisma e tova abstraktno poniatie koeto se nosi dalboko v sartzeto na istinskite bulgari, koito prez godinite na nashata dalgoletna istoria sa davali ot sebe si mnogo, a daze I zivota si za svobodata I suverennosta na Bulgaria. Zatova malkite uchenitzi triabva obezatelno da se nauchat na Bulgarskata istoria, bulgarskite himni I vasrozdenski pesni.Triabva da se milee nad vsichko bulgarsko zashtoto Bulgaria go zashluzava, kakto I pametta na vsichki padnali za svobodata.
22
1
 
2
 
! Отговори
Пострадал от 15-ти преди 7 години
След затварянето на "тържеството" малките агънца беха сбрани на стада и подкарани с неистово дрънкане на Главният Чан към съответните обори, некои от тях блееха жално за родителите си ("заблеяло ми агънце"), *** нема как, блееш не блееш, "Родопа" те чака...
21
0
 
2
 
! Отговори
Пострадал от 15-ти преди 7 години
че сме европци. Немаше я "'Къде си вярна ти любов народна", "нямаше го 'Стани, стани, юнак балкански". М-да, ясно е, че той никога повече нема да стане! Видях го по лицата на повечето родители. Юнакът балкански, там бе умрял напълно! Попут продължи с безизразното си ръсене на училищните стаи, уж да прогони мафлоците оттам;))) Една жена и стана задушно и си подаде глъвътъ и попут убаво я наплеска с чемширя. стана и добре... Боже, какво правя аз тук?
20
0
 
0
 
! Отговори
Пострадал от 15-ти преди 7 години
социализъма в училищното тържество, не бе ясно, след като казарма няма, а това е подготвителен казармен елемент в училище. После некви циркове "тип "мажоретки", *** овцете с ебея сгъстили толкова нагъсто, та не видях убаво, не, че ме бърка де;))). По едно време домъкнаа некакъв поп, който разлади овцете с чемширя и водата;))) Я, прозвуча една народна песен, не мога да повярвам, народна песен! И след нея "Многая лета"... и тържеството се затвори пак с некви иръпшъни, за да подчертаем пак, че сме е
19
0
 
0
 
! Отговори
Пострадал от 15-ти преди 7 години
Няма национализъм в клас, патриотизмът е за либералковците и ***. Откриването на учебната година, започва с музика от "Кармен", за да покажем, че сме по-европци и от европците. от микрофона нека небесна кир се провиква: "За посрещане на училищното знаме, ученици, мирно!" Гелосаната анаболна небесна кир със сигурност не е бил в казарма: "Ротииииииииииииииии... трябва да отекне, чак да ти смрази кръвта, мирррррррррр...но", но може и без "но"-то;))). Ква беше тая небесна кир и тоя остатък от
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оправете държавата, изчистете я от корумпирани политици, съдии, прокурори и полицаи, поставете олигархията където и е мястото - зад решетките. Тогава сами ще станем патриоти. Без да има нужда това да се преподава в училище.
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
в училище да няма политика и религия
16
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Там където има националистични и патриотични партии, никога няма да има мир на земята. Хората трябва да разберат, че са гости на този свят и са граждани на света, а не нанякакви раси, народи и държави. Но това е почти невъзможно да стане на този етап в развитието на човечеството.
15
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Патриотизмът ражда безсмислени разделения, които водят до конфликти, така се възползват от ниското Ви ниво на съзнание и Ви контролират, и управляват, докато са Ви ограничили с въображаеми граници и Ви манипулират с подходяща пропаганда да сте удобни, която няма нищо общо с обективната реалност на космоса. Но сега е такова, реалността Ви е отражение на нивото Ви на съзнание, един ден като надраснете всички тези триизмерни илюзии, евентуално, няма да има граници и всички ще са граждани на света.
14
8
 
6
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
Струва ми се, че доста народ, включително разните му там патриот-националисти у парламента, разбират патриотизма като тупане в гърдите тип Савецко-путинска Рассия. Дай да почнем да се носим с бръснати глави и конски опашки да се доказваме колко сме патриотични. Патриотизмът е друго - да не мамиш, да не си хвърляш *** на улицата, да не краднеш нощем плочки и песък от строежите, да не паркираш къде ти падне - т.е. да си пазиш страната и хората в нея. Знамето си е знаме, химнът си е химн
13
2
 
4
 
! Отговори
:) преди 7 години
много интелигентни хора са емигрирали, което е лошо за България, но и сме изнесли и в пъти повече *** в чужбина, което е хубаво за Родината
12
2
 
5
 
! Отговори
:) преди 7 години
много интелигентни хора са емигрирали, което е лошо за България, но и сме изнесли и в пъти повече *** в чужбина, което е хубаво за Родината
11
0
 
4
 
! Отговори
Някой преди 7 години
Децата се учат....гледай какво правя, а не какво говоря!...толкова е просто
10
1
 
10
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
Ако имам татуировки на Ботев и Левски, ходя с фланелка "България на три морета", но не мога да пиша грамотно на български език, патриот ли съм?
9
4
 
6
 
! Отговори
:) преди 7 години
патриотизъм в България винаги ще има, защото България е вечна - на който това не му допада - границите са отворени - лек път и всичко хубаво
8
11
 
0
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
патриотизъм = идиoтизъм
7
2
 
9
 
! Отговори
:) преди 7 години
България е еднонационална държава, а не мултикултурна - тия демократични мултикултурни по.рнографии някъде другаде
6
2
 
10
 
! Отговори
да преди 7 години
никъде по света не съществува швейцарски народ с български политици и български народ със швейцарски политици.. политиците в България са такива, защото такъв е народа - мързелив... и едните и другите крадат според възможностите си.. и все пак крадат независимо от мащаба.. и не от 1989 или 1944, а от 1878 година.. и нито Запад, нито Изток ние е виновен