Напрежение и сред ромите за стипендиите от МОН

Според "Евророма" не 600, ами 6000 ромчета покривали условията
86
Напрежение и сред ромите за стипендиите от МОН
Снимка: Булфото, архив

Програмата на просветното министерство, с която ученици от ромски произход ще получават стипендии при успех от едва 3,50, ще нагнети напрежение не само вътре в ромската общност, но и в цялото българско общество. Това пишат от партия "Евророма" в писмо до просветния министър Меглена Кунева.

Още по темата

От партията питат още защо българските ученици от социално слабите семейства трябва бъдат разделяни и "мотивирани" според етническия им произход.

От "Евророма" отбелязват, че отговарящите на изискванията за стипендия ученици са много над 6000, а не 600 в цялата страна, както твърдеше министърът на образованието Меглена Кунева.

"Обикновено, когато предприемете такива кардинални действия, министър-председателят Бойко Борисов публично взима мерки в противоположната посока. Да разбираме ли, че въпросните Ви действия са с негова благословия?", питат хората на Цветелин Кънчев, които предполагат, че целта в крайна сметка е да се премести вниманието на обществото от бежанците към ромите.


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
29
 
! Отговори
Отде знаят кой какъв преди 2 години
Откъде разбраха колко са? Никакъв документ не удостоверява етническата принадлежност на българския гражданин. И никъде в училищната документация не е вписан етносът на ученика. И не се е чуло да са събирали декларации за етническо самоопределение от всички ученици над 16 Пък и не е ясно какво ще правят с децата със смесен произход. И как изобщо се доказва произход?
35
1
 
16
 
! Отговори
ДО 46 преди 2 години
Кой ги дава ?
Знаеш ли ?
Ние - от Данъците .
34
0
 
27
 
! Отговори
Ай споко преди 2 години
Няма нужда от напрежение. Всички ученици над 16 години с успех над 3.50 да подадат заявления за получаване на стипендията от 30 евро. Никой няма законно право да им откаже по етнически причини.
33
35
 
2
 
! Отговори
А ,СТИГА ,БЕ.... преди 2 години
ДАЙТЕ ШАНС НА ТИЯ ДЕЧИЦА ,БЕ ......ЕГАТИ ЗЛОБНАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ИЗ..МЕТ!
КОВ ВИ ПРЕЧАТ ТИЯ ПАРИ....??!!!
ВИЕ ЛИ ГИ ДАВАТЕ ??!!

ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ!!!!!!!!!
32
0
 
18
 
! Отговори
Кукувица преди 2 години
Пък аз си мислех, че ромите са под напрежение само като свързват жиците на тока за да обиколят електромера....
31
0
 
14
 
! Отговори
Съвсем по ци/ан//ски преди 2 години
Цял народ се вдигна срещу отпускането на тези стипендии,
а плевелният етнос ревна "Стипендиите трябва да са по-високи и да се дадат на 10 пъти повече деца!"

Маа им коняческа дърта и неумита!
30
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А 6 000 шамара не искат ли?
29
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
може ли някои да ми каже как мога да де обявя за цингарела !?
28
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
защо на ромовете педофилията е разрешена ,а на българите не !?
27
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак съм аз. Днес трима млади, здрави и нахакани младежи си подадоха молбите и СВ-тата за работа написани на КОМП. И тримата са неграмотни.
26
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредното доказателство, че тук се развъждат непрокопсаници. Отличник ще получава 40 лева стипендия , а айше в коптора 60 лева. Другите за които се харчат луди пари,са младопенсиониращите се потомствени крадливи рушветчии и некадърници. Едва завършило училище, уредили го на хранилката и вече защото е с карта,веднага става и петмъдест. И от едните и от другите полза никаква.
25
0
 
20
 
! Отговори
М, да ... преди 2 години
Най-вероятно това са гениите в БГто и затуй се стимулитат и полагат специални режими за тях! Моля назовете таланта/заложби/дарби у тях който разгръщате/развивате и финансово ги стимулирате!?
пп. От поведението на правителството става ясно е, че ромчетата са по-различни от повечето останалите български деца! :)
24
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Давам 100лв на тоя ром, който правилно ми отговори на колко е равно числото "пи". Ама с космическа точност да ми отговори. Този, който без да се замисли в осми клас ми каже питагоровата теорема, корен квадратен на 121 колко е? Ей така, бързо. Лице на квадрат, лице на ром (извинете ромБ). Да не задълбавам, че ние в 12 клас знаехме поне ТРИ бройни системи. Искам един ромб ЛИЧНо на място за тези пари на бял лист с молиФ да напише молба и СВ без правописна грешка.
23
1
 
15
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 2 години
За тези пари не бих се записал за ром.
22
21
 
3
 
! Отговори
Sando преди 2 години
Дайте им стипендийте, това не е дискриминация.
21
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо ли ми се струва,че тези 600 избранника ще са деца на приближени до ГЕРБ ромски бащи и майки и не за друго,ами точно тези,които активно агитират в гетата за герберската управляваща коалиция и раздаващи парите за гласовете т.е.подготовка и стягане на редиците предизборно!!И как така ТОЧНО преди изборите излезе тази фондация да раздава пари??Не преди месец,не преди година,не след избори,а ТОЧНО СЕГА!!Струва ми се абсолютно точно подбран момент!!Всичко друго останало-кучета ги яли!!
20
2
 
19
 
! Отговори
Кристко преди 2 години
Аз предлагам България да я кръстиме Мангалия или, както сега ги наричате/незнам защо/Романия и така ще има за всички деца стипендия! То и без това скоро българи няма да има!
19
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Винаги покрай ромите има напрежение. Като крадат ток е нормално да има напрежение, електрическо напрежение, покрай тях - и да изгарят. "Евророма" потвърди.
18
4
 
23
 
! Отговори
Професор преди 2 години
Депутатите не смогват да коват закони. Само 240 човека са при огромно население от 6 милиона. Трябва да станат поне 1200 човека. Милиционерите са само 80 хиляди. И те ще станат 500 хиляди. Бариерата за партиите трябва да бъде само 0,5 % и всеки да си направи партия. Ще изтеглим и 100 милиарда кредит. Цачева Президент а Бойко ще открива ремонтирани магистрали. За всяка кръпка ще реже лента. Ще го дават по Бтв и Нова след поредния турски сериал.
17
0
 
12
 
! Отговори
Евротат преди 2 години
Дайте да дадете.