Общинарят Айри, който изкара 3,29 на матурата – студент!

Той записа "Зооинженерство", искал да стане ветеринар
Обновена: 26 окт 2016 11:19 | 26 окт 2016 11:00,
85
Общинарят Айри, който изкара 3,29 на матурата – студент!
Снимка: bTV

Общинският съветник от Пловдив Айри Мурад, който изкара 2,63 на матурата по български език и литература, вече е студент. На поправката реформаторът от партията на Касим Дал получи Среден (3,29) и вече е приет в специалност "Зооинженерство" в Аграрния университет под тепетата.

Така той ще трябва да съчетава студентските си ангажименти с тези в Комисията по образование в местния парламент. Жителят на "Столипиново" е неин член още отпреди да има средно образование.

А избраната специалност хич не е лесна, предупреждава ръководителят на катедра "Животновъдни науки" в унивеситета проф. д-р Васил Николов: "Зооинжереството е, бих казал, една доста интересна наука и искам да ви кажа че зооинженерът фактически е двигателят на животновъдството. Нали не можете да си представите фабрика или завод, в които няма инженер?".

Още по темата

Той не вижда проблем в това, че бъдещият инж. Мурад е приет с ниска оценка. "В момента, при положение, че обявиха че има невзети бройки и по специалност "Право" в Софийския университет и къде ли не, той може да постъпи навсякъде. Но на мен това ми хареса, когато разбрах, че той е постъпил при нас, защото човекът има реална преценка", заяви още д-р Николов пред bTV.

А оценката на Айри Мурад е ниска, защото, по собствените му думи, един час за втория модул (писане на интерпретативен текст) е твърде малко време.

Като бъдещ зооинженер Айри Мурад ще трябва да се справи с дисциплини като химия и биохимия, математика и информатика, зоология и ботаника, морфология и физиология на животните, генетика и микробиология. И латинският нямало да му се опре, "защото така турският език също латински се пише".

Айри Мурад искал да стане ветеринарен лекар, но нямало задочно обучение. А задачите му в Общинския съвет не позволявали да отиде в Стара Загора да учи редовно. Затова избрал да се образова в лабораториите и полетата на Аграрния университет в Пловдив. Признава, че още не познава всички видове и породи животни, но има "вътрешно чувство" за тях.

Първата изпитна сесия в живота на Айри Мурад като студент е сега. Натоварено му е, защото съвпада със сесиите на общинския съвет, а и с предизборната кампания за президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да знаете репортерът е сбъркал-тоя е записал зооинженерство само в Шуменския университет-там е пълно с такива....
58
0
 
2
 
! Отговори
Чоко преди 7 години
Че и аз влязох в ТУ-София с оценка от 3.25 на матурата по български и литература. Тая матура е една голяма тъпотия.
57
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
то така се тръгва : с 3.50 си стипендиант....с 3.29 си студент.....като завършиш с 3 може и професор,или пък просто отиваш евродепутат.
56
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
И в тая новина има нещо хубаво,и то е .че трябва да се радваме,че ще става ветеринар,а не лекар,или пък инженер в строителството.Дано никога не му хрумне нещо подобно.
55
4
 
17
 
! Отговори
баба Муца преди 7 години
дЕца, аз съм вече стара, ама вие грабвайте куфарите и бегайте:)
54
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво,има желание и хъс.... другото не е важно...Ще се оправи много по добре от други,за които да си във ВУЗ е самоцел.
53
0
 
25
 
! Отговори
Деян преди 7 години
Не знам дали има по-голяма обида към всички останали висшисти в България от тази нагласена пертенка. Да учиш вишу не е мода и никога не трябва да е мода. Гледах го сутринта това недоразумение. Още по-голямо унижение за Пловдивският университет трябв да бъде позволяването на своеволието на студентската книжка на тоз човечец да пише: "Айри Мурад - Общински съветник". Срещу колко сребърника му направиха такъв дълбок метан, да не казвам другата дума с м. Редно ли е?
52
0
 
17
 
! Отговори
Некъф луд преди 7 години
Ако се е записал във Шуменския университет който е под крилото на ДПС може и на лекции да не ходи ама пак ще си завърши висшето образование и ще стане ГРОМОТЕН
51
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Почти е изкарал за ромската стипендия.
50
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е само до ромите. Ако знаете само колко си навзеха дипломи без дори да са стъпили в университетите. Особено кадре на ДПС. Лично знам сума ти народ.
49
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До айде, честито! Не се успокоявай. Началник съм на отделение и новите лекари, които идват са оле мале. Не знам как са завършили просто. И аз се чудя дали да духна към Дания?Ако населението не се вдигне да защити лекарите след няколко години сигурно *** ще лекуват хората. Четох за някаква ЕС-програма, където само роми щели да обучават за медицински лица и да работят в СПО. Леле малеееее.....!!!
48
2
 
18
 
! Отговори
айде, честито! преди 7 години
След някоя година и докторантура да вземе тоз начетен ром! Като знам какво е нивото на висшето образование в България, радвам се, че не е записал хуманна медицина, че да лекува хора... Трагедия! Гарантирано от ГРОБ!
47
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето какви хора са в НС - образовани титани на мисълта. При това в т.нар. комисии, където се очаква да са експертите по темата. Това ли са експертите на "реформаторите"? Затова ли Пръмова иска да ги субсидира, та да си имат подобни "заместители" след някоя и друга година?!!! Акъл с пари не се налива. Иска се четене, много четене! А за да четеш, трябва да си грамотен.
46
1
 
31
 
! Отговори
Несъгласен преди 7 години
Бягайте братя (без значение от пол, религия и произход) от такава държава с такова образование, че и висше! Защото на такава държава и полицията, и КАТ, и прокуратурата и 90 % от държавната администрация са на това ниво! Бягайте, поне поколенията ви да не се затрият! Африка е поне първична, Азия дори и със залитанията си е духовна, западна Европа държи на науката си колкото и да е комерсиална! за други континенти да не споменавам....Родина прекрасна, ама държава ужасна!
45
0
 
27
 
! Отговори
Несъгласен преди 7 години
Нека учи, щом нивото на нашите университети го позволява! Да си види министерството на образованието какви висши училища има в БГ! А това по отношение на университетите в БГ не е частен случай! Те за такова ниво на образованието не съм съгласен да плащам данъци, те за такава работа на вътрешното ни министерство ( и повечето му дирекции: полиция, КАТ) не съм съгласен да плащам данъци! Те са такава прокуратура (от съда им връщат по два три пъти делата, да си ги дописват) не искам да давам данъци!
44
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
3,25 по български,което е твърде близо до слаб и най-вероятно тази оценка му е писана по милост.А как ще учи сложните анатомични и други наименования,от които половината са на латински и на нормален човек ще му се върже езика на фльонга,не ми го побира акъла!?Бая *** ще измори тоя,ако започне работа! Друг вариант е да се учи на жена си и на апапите от квартала,че тия лесно мрът!
43
1
 
12
 
! Отговори
Горан преди 7 години
А, бе всъщност нека учи. Само похвално е това, че изявява такова желание.
42
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То като цяло у нас критериите са занижени къде ли не, та... не виждам проблем.
41
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жената гладен, децата и той...
40
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Белчева от кое Македонско село си ,тука нема македонци