Психолози започват работа с учителите и учениците в Хитрино

Училището в селото ще бъде остъклено до края на деня
11
Психолози започват работа с учителите и учениците в Хитрино
Снимка: МОН

Мобилната група психолози ще бъде утре в училището в Хитрино, за да окаже подкрепа на учителите от ОУ "Петър Берон". Това съобщи вицепремиерът и министър на образованието и науката в оставка Меглена Кунева, която заедно със заместника си Диян Стаматов беше на проверка на ремонтните дейности в училището.

От понеделник, когато учениците ще са на училище, психолозите ще започнат работа с тях, съобщиха от МОН.

Още по темата
Кунева призова учителите да ги насочват към мобилната група на МОН, за да не потискат травмата от инцидента, а да говорят за нея и да я преодолеят.

Вицепремиерът огледа ремонтните дейности, които продължават и в момента. В училището днес се поставят нови стъклопакети, като кметът на селото Ниридин Исмаил обеща цялото училище да бъде остъклено до края на деня.

Утре предстои почистване и започва отопляване на сградите, за да може да започне учебният процес от понеделник. За нормално функциониране на процеса от МОН е осигурен и допълнителен автобус, тъй като 80% от 232-та ученици в училището са от съседните населени места.

Освен с учителския колектив на училището, Кунева проведе и разговор с кмета на града за нуждите на образованието в общината. По отношение на обявената допълнителна ваканция тя посочи, че основният принцип, от който се ръководи министерството, е да бъде предотвратен и минималният риск за децата.

Предвид епидемиологичната обстановка и метеорологичната прогноза преценихме, че е по-добри тези два дена децата да са във ваканция, а в това време да се отопляват учебните стаи, коментира тя. Ако в понеделник в определени области на страната има все още проблеми, ще действаме локално, събщи вицепремиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Освен това детето само избира на кой да сподели , на родител, учител или психолог . Не може да му бъде натрапена връзка и да ходи при някой без желание . Естествено е в такива случай да няма резултат .
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако някое дете откаже да попълни анкетата когато се прави обобщението се отбелязва че има един отказал , без да се пише кой . Анкетата е анонимна , няма как да се знае кой не е попълнил . Не е анонимна за учителите и другия персонал . Там вече трябва да се обоснове защо отказва . Но на вас как ви звучи класния да откаже да попълни анкета с въпрос : Наблюдавате ли насилие между учениците по време на час ?????
7
1
 
2
 
! Отговори
Въпросите травми... преди 7 години
Блестящ коментар. Именно: Психолози от фондации чрез връзки с властта влизат навсякъде. Нарича се психофашизъм, контрол на възрастното население чрез децата.Използва се всяка възможност за доносничество на децата срещу околни.Никакви вънщни лица нямат право на никакви контакти с децата. Ако има проблем с учител, се решава проблема. Коя фондация бе посетена от Ц.Цачева по време на кампанията?Учителят е този който има право на доверителна връзка с децата и родителите, не други лица.
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 4т.е. фондациите чрез лобитата си са вкарали насилието психолог за цялто училище?Цяла България протестира през 2012 срещу новия закон за закрила на детето, но обучителите в доносничество са успели да прокарата закон за законното доносничество на деца в самото училище?Какво си мислите че е тази анкета?И ако някой ОТКАЖЕ, го вземат на отчет нали? И го насилват за да приема психолга като фоктор.Това винаги се е наричало ФАШИЗЪМ, в случая психофашизъм.
5
1
 
1
 
! Отговори
Борбата е насилие преди 7 години
Борбата с агресията е една от най-примитивните и агресивни вмешателства в живота на хората. Представете си някой преживял насилие (става случайно събитие) и отива психолог и поддържа спомена половин година. В общия случай и той е толкова квалифициран, колкото Кунева като министър на образованието.Така чрез многократни повторения човекът може да се осакати завинаги, вместо да се възстанови етсествено.Псигхологическата подкрепа по смисъл е подкрепа от околните, близките, съседите.
4
0
 
0
 
! Отговори
до 4 преди 7 години
По новия закон анкета за тормоза се пуска на цялото училище . Анкетата е анонимна и не е нищо особенно . Примерен въпрос е : Ако станете свидетел на агресия спрямо друг към кого бихте се обърнали . И от страни са избрани варианти : мама, тати , баба , полиция , класен . А и едва ли децата нямат представа какво е агресия , дори да не са били те самите обект на такава или преки наблюдатели . Та то още от детската градина има по агресивни деца които тормозят другите
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Задави ли сте си въпроса как се отразява на едно дете подобно мероприятие? Въобще замисляли ли сте се дали вместо да "изпишете вежди, не вадите очи"Децата споделят, защото съм се заслушвал без те знаят, в техни разговори за анкети, които са им раздавани по повод агресията. Те са объркани, не разибират защо ги питат за такива неща, като не са го преживяли. Въпросите ги травмират много повече, защото ги принуждават да си представят нещо, което е провокирно от анкетата. това ги дразни или ги плаши
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кунева, ходии ти на сбирките по групова терапия.Ако не ти помогнат, ходи на индвидиуална терапия, имаш мания. Макар, че твойта травма ме съмнява да е лечима.
1
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
До Арести ЗаТЕРОРИСТИ 21 000 000 ----САМАТА КУКУНЕВА ПОТВЪРДИ