Вместо дървени ваканции, виртуални класни стаи

Примерът изглежда приложим за всяко българско училище
15 яну 2017 14:18, Петя Славова
12
Вместо дървени ваканции, виртуални класни стаи
Снимка: архив, Reuters

За да не се стига до дървени ваканции, след които на учениците да им се налага да наваксват пропуснатите уроци може да се използва онлайн платформа, до която всеки да има достъп.

Подобен пример дава училище в Златица, съобщава Нова тв

Учениците от "Свети Паисий Хилендарски" ползват онлайн платформа, до която всеки им достъп. Така преподавателите могат да помагат да децата да учат уроците си и от вкъщи, ако им се наложи да отсъстват.

Чрез програмата учителят може да общува с учениците в реално време. Ако има проблем, преподавателите са на линия. Дори и през уикенда, в случай че някое дете изпрати съобщение, че има нужда от помощ.  Това обаче рядко се налага, защото електронното обучение помага на децата и на преподавателите да наваксат с уроците още в класната стая.

Благодарение на платформата, веднага след запознаването с новия материал, учителката може да прецени какво е останало неясно за децата.

Успехът в училището в Златица е висок. Посещенията им в клас не зависят от студа навън. Дори и да се стигне до нова дървена ваканция, тези деца имат своята виртуална класна стая. Примерът им е приложим за всяко българско школо в 21-и век.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
1
 
! Отговори
vilenita преди 7 години
Странен начин за учене
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
kak taka prez pochivnite dni tezi uchiteli bez pari li rabotqt
10
2
 
4
 
! Отговори
Хаха преди 7 години
Поредния як виц днес...Когато ги накарате да учат виртуално ми се обадете, хахаха разсмяхте ме много хаха
9
0
 
2
 
! Отговори
Eлена преди 7 години
До Анонимен:Е,млъкни,не си в час и пак плещиш глупости!Причините са в новия закон,МОН,РУО.Да,както във всяка професия има и случайни.Не си компетентен,а аз никога не коментирам други професии,защото не мога да знам как е!
8
2
 
1
 
! Отговори
S.Dragana преди 7 години
Demek gazovo bulgaristan uchiliste s iadreni pribori.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 3Когато реално някой започне да ги гледа :)))
6
0
 
3
 
! Отговори
на финансовият рай н преди 7 години
на финансовият рай не му се дават пари за отопление .
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Не на всеки учител, само на определени по неясен критерий училища се закупиха за всеки учител" Е, и? Нещо в тези училища променили се?! НЯКОЙ учител подобри ли качеството и стила на обучение? Конкретно в училището за което знам, нито един учител не го приложи в учебния процес. НИТО ЕДИН! А сега го мултиплицирай този резултат за всичките, които по тази програма получиха лаптопи и сметни какъв е реалният ефект от тази далавера... И какъв би могъл да бъде, ако нещата бяха направени както трябва!
4
1
 
7
 
! Отговори
daskal преди 7 години
До АнонименНе на всеки учител, само на определени по неясен критерий училища се закупиха за всеки учител - не повече от 10 % от всичките
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В чужбина се качват масово лекции в Ютюб има видеа на чуждестранни лектори и университети.Даже на тези видеа няма и реклами.Кога в Бългаиря ще почнат да се записват и качват лекциите?
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
,,ДНЕС,, ДАНС са във ваканция!? Толкова новини ,а те само това !!!
1
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Примерът им НЕ Е приложим за всяко българско училище, поради една проста причина - корупцията ще смачка работата още в зародиш. Пример - преди няколко години по някаква програма купиха за всеки учител, повтарям - ЗА ВСЕКИ УЧИТЕЛ - лаптопи. Едно на ръка, че платиха по над 2000 лева за лаптоп, който в магазина струва 700-800 лева. Но на доста учители, особено в София, ги и раздадоха. Е, от това намазаха децата на учителите, получиха на аванта лаптоп. НЕЩО ДА СЕ ПРОМЕНИ В БЪЛГАРСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ?!?