Два предмета от дипломата влизат в бала след 7 кл. за гимназиите

Гимназиите сами ще определят критериите до 15 февруари
1 фев 2017 17:21, Анисия Иванова
2
Два предмета от дипломата влизат в бала след 7 кл. за гимназиите
Снимка: МОН

До 15 февруари 2017 г. педагогическите съвети на училищата след седми клас трябва да посочат как ще образуват бала за прием с оглед на своята специфика, съобщава Министерството на образованието и науката.

В балообразуването задължително ще участват два общообразователни учебни предмета от свидетелството за основно образование, изучавани в задължителната подготовка. Кои ще са те решава педагогическият съвет на съответното училище.

Определен брой точки ще носят също резултатите от националното външно оценяване по български език и по математика. И двата предмета се включват задължително, но всяко училище има свободата да прецени каква тежест ще имат резултатите при кандидатстването за различните профили и специалности.

Очаква се в петък, 3 февруари, в Държавен вестник да бъдат обнародвани промени в Наредба номер 10 за организацията в училищното образование. Те позволяват на средните училища да определят допълнителни елементи при балообразуването.

Такива могат да бъдат резултатите от олимпиади и/или състезания по учебни предмети, по които не се провежда национално външно оценяване.

Изпит за проверка на способностите ще включват в бала за прием в училищата с профил "Изобразително изкуство", "Музика" и "Физическо възпитание и спорт", както и със специалности в сферата на изкуствата от Списъка на професиите за професионално образование и обучение.
 


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ИНТЕРЕСНО МИ Е КАК "ОБРАЗОВАНИЕТО" ТИКА НАГОРЕ ОТ КЛАС НА КЛАС "ОНИЯ" КРИВОКРАКИТЕ!?ПО СЕЛАТА САМО ТАКИВА ОСТАНАХА!ГЛЕДАМ СУТРИН КАК НА СТАДА..НА СТАДА ОТИВАТ КЪМ УЧИЛИЩЕТО НА ТОПЛО НО БЪЛГАРСКА РЕЧ ОТ ТЯХ НЕ СЕ ЧУВА А САМО ЧАКАРА..МАКАРА..ХАС МИМИНЧ И ХАС МОКАР!В УЧИЛИЩЕТО УЧАТ ЛИ НЕЩО ИЛИ САМО СЕ ВОДЯТ ЧЕ УЧАТ КОЛКОТО ДАСКАЛИТЕ ДА СИ ИЗКАРВАТ ЗАПЛАТИТЕ!?
1
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма вече училище ,а мъчилище.За родители ,за децата и най -вече за учителите .