Зам.-директорът на 125-то СУ: В класните стаи е 17°C

Учениците там са във ваканция заради аварията на "Топлофикация"
9 фев 2017 12:10, Анисия Иванова
6
Зам.-директорът на 125-то СУ: В класните стаи е 17°C

Темата "Топлофикация" и аварията в София, която остави без отопление и вода хиляди столичани, доведе до радост част от учениците в столицата. Междусрочната им ваканция беше удължена с два дни заради проблемите с парното.

125-то училище в София е едно от тези, които ще затворят врати заради невъзможността на "Топлофикация" да се справи с аварията.

Зам.-директорът Венелина Николова обясни пред Bulgaria ON AIR, че температурата в училище в момента е около 17 градуса, а оптималната за провеждане на занятия е 18 градуса.

"Отоплителната инсталация спря да работи вчера по обяд. Предполагам, че утре вече ще стане още по-студено", каза тя.

Николова каза, че климатици има само в компютърните кабинети, така че не биха могли да се справят, ако няма отоплителна инсталация.

"Ако Топлофикация пусне отоплението след 48 часа, както обеща, би трябвало за събота и неделя сградата да се стопли. Но ако в понеделник има проблем, има вариант да учим с намалени часове", каза директорката.

Това обаче ще бъде решено на ниво регионално управление на образованието, посочи Николова.

"Колегите са достатъчно опитни, ще преструктурират учебното съдържание, учениците няма да пропуснат нищо", коментира още тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
8
 
! Отговори
Завършил 125 преди 7 години
На децата се зъбиш, а пред камера - с усмивка до уши. Кокошка.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Екстра няма да съм на даскало кефффффф...
3
1
 
2
 
! Отговори
П.К. преди 7 години
Най-после, след десетилетия пълен вакуум, Българското Министерство наОбразованието и Науката се сдоби отново с Дирекция на Професионалнотообразование и обучение. Това обяви Министър Николай Денков като добродело, оставено от предишното правителство.Моето искренно уважение към госпожа Мария Тодорова, но считам, че следтова дълго и предълго захвърляне на професионалното обучение, сега предстоикъртовска работа и мъжки ръце за неговото възстановяване.Поучете се от работата на н-ка Петрушев.
2
0
 
10
 
! Отговори
Един добър човек преди 7 години
Лично познавам госпожата и мога да кажа, че това е един корумпиран човек, с високо мнение за себе си, а с мозък колкото на една ***.
1
1
 
7
 
! Отговори
i'm преди 7 години
Еми тъкмо ще им се освежат мозъците. Стига сте ги лигавили тези кифлета бг ученици!