Министър Денков: Лекари няма за училищата!

Джипитата щели да преценяват спешността и да звънят на 112
28 фев 2017 09:53, Златко Желев
27
Министър Денков: Лекари няма за училищата!
Снимка: архив, Булфото

Оброзавателният служебен министър проф. Николай Денков обяви, че няма достатъчно медицински специалисти, за да има във всяко училище лекар.

Но има предложение на първо време при критични ситуации учителите да звънят на личните лекари на децата, каза той пред БНТ.

Още по темата

Денков уточни, че в момента се търсят бързи мерки, а повод за тях е нелепата смърт на 11-годишно момиче след удар в корема от нейн съученик в столицата.

"Във всяко едно училище нямам как да има лекар, а общопрактикуващият може да прецени дали да се звънне на 112 и дали му трябва спешна медицинска интервенция. Все пак учителят не е лекар, трябва да го освободим от тази тежка отговорност", уточни Денков.

"Няма как поне в следващите 2 години да има лекари във всяко едно училище, просто няма толкова специалисти у нас. Но ще обсъдим дългосрочни варианти", коментира още служебният министър.


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
на времето как имаше поне медицинска сестра ?????????
или сега защото ”демокрация” и няма.....
Жалка изчезваша от картат държава
23
0
 
2
 
! Отговори
нн преди 1 година
Няма и да има освен доброзорно да ги натикате в тези.....ненормални условия на работа
Не може да се работи с безотговорни Хора и да се търси отговорност и вина само на лекаря
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Във всяко едно училище нямам как да има лекар, ..."
---
А, бе, "професоре"! Как можеше, преди ти да се родиш в Стара Газора, да има ВЪВ ВСЯКО училище лекарски кабинет с лекар и медицинска сестра, а сега да "няма как"?
Как можеш да обясниш това "няма как"? Няма как да го обясниш, нищо, че си "специализирал" насам-натам (да видиш свят само). Аз мога да ти го обясня, но не си струва да споря с неискрени индивиди.
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Личните лекари ги превърнахте в екстрасенси.Как се преценява дадено здравословно състояние по телефона???
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Затова ли за една хрема и ме сърби гърба спешните отделения са пълни.Личните лекари не си вдигат телефоните след работно време.
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а ако личния лекар е на 30 км от училището??!
18
1
 
5
 
! Отговори
NK преди 1 година
Все пак учителят не е лекар, трябва да го освободим от тази тежка отговорност", уточни Денков.РАЗБЕРЕТЕ ЛЕКАР НЯМА ДА ВИ СПАСИ ОТ ЛИЧНАТА ВИ БЕЗОТГОВОРНОСТ!!!!
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И този гледа като изтърван...Защо не пусне наредба за дежурства на учителите с цел профилактика от подобни случаи а се е загрижил за лекари ,които нищо няма да помогнат и на него ако го ритнат между краката????
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
М-р Денков загрижи се за собствениья дом.В кое у-щ учителите дежурят в междучасията? Давам награди за спазване на това задължение освен ако не намерите учителите в пущалните заедно с учениците? До кога фасоветеоколо училищата са по-вече от пясъка?+
15
1
 
7
 
! Отговори
popa преди 1 година
Ми няма, няма и да има, на пъпчиви студенти се учат да програмират и им дават по 2000лв заплати а доктори учещи по 9 години - стартират с под 1000лв , нямааа да има, скоро и по болниците няма да има !!!

P.S> Всъщност ще има, по болниците в чужбина !
14
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 7
Това с 200лв дето се равнявали на 900 евро направо ме уби. Много се забавлявам като чета такива коментари. Значи 30 лв за апартамент а ? При тая евтиния вашите би трябвало да са ти оставили поне 10.
13
3
 
11
 
! Отговори
До 9 преди 1 година
Явно си платена Герберска о--репка. Кой то говори за времето преди 10.11.89 и кой иска да се върне онова време? Гнуся се от такива, ти му казваш а и знае как се ограбва България, как се лъже и краде, и като напишеш, веднага си комунист. Свърши това, наивнико! Комунизъм е нямало и нема да има. Имаше лъжа но поне учителите и лекарите си тежаха на местата. ГЕРБ и Зеленчука от Банкя ви направи палячовци, станахте за смях и погнуса с този комунизъм. И не се чуди, намразиха ви хората и то много.
12
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Моля , да не обиждаш Кунева
Навремето затвори блоковете на АЕЦ Козлодуй И БЛАГОДАРЕНИЕ на нея плащаме по скъп ток
Сега оправи образованието
Очаквам да направи и космическа програма , но още няма еврофондове за космоса
11
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко идва от зверилника и препълнените паралелки с деца! Намалете веднага децата до 10-15! Махнете тези които са "хиперактивни" и останалите по баааавните! Децата нормалните, са подложени на тормоз, напълно незаслужен! Същото важи и за учителите! Никой не събира плевел и зърно на едно място а го отделя, за тези които имат потребност от лечение мястото не е в училище! Върнете помощните училища! Спрете с тази толерастия, това е отрова!!! Целенасочена отрова!!!
10
0
 
14
 
! Отговори
Жалко за дереджето преди 1 година
на училищата ни.
Дереджето на ВУЗ-овете - те са 53

Дереджето на БАН - 6 милиона дефицит плюс огромен брой проблеми. Но кака Кунева е заделила 350 МИЛИОНА за финансиране на проектите за създаването на центрове за компетентност и центрове за върховни постижения. По-смешни и нагли формулировки можете ли да измислите? Значи, който се уреди да работи в тези центрове, които вероятно ще заместят БАН, той ще се счита за баш компетентният и дори само да пръдне, това ще се счита за "върховно постижение"!
9
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 8

Ами като ти харесваше времето , защо с твоите другари не грабнахте автоматите и да защитите др. Живков . Пиете си ракията и се криете под полите на жените си , а сега ръсите мозък и морал .
8
8
 
12
 
! Отговори
До 7 преди 1 година
Прав сте! Разруха и кражби, невероятно забогатяване и все по-голяма бедност в гарнитура с ужасна несправедливост. Бедността и несправедливостта са основни елементи на нашия живот. Оцеляват 90% от българите. Как да няма агресия, като гледаш *** Герберска калинка, до вчера никой, днес мастит богаташ, определящ живота на далече по-достойни българи. Когато се появи Тиквара, грабежа и лъжата станаха ежедневие. Резултата е агресия, омраза, незачитане на достойнство и качества. Децата са резултат от
7
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Навремето имахме , медицинско лице и стоматолог в училище
Ама навремето 200 лева заплата се равняваха на 900 евро по покупателна способност , а вноска за апартамент беше 30 лева на месец
Навремето имахме развито общество , сега е пълен батак
6
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига простотии , ако някой е искал нещо да се промени в държавата за 27 все нещо щеше да направи !
5
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама какво очаквате като във всеки клас има поне по едно идио.тче, което хапе, рита, плюе и си е животинче от всякъде? А, забравих, викат му "приобщаващо образование". Чака ни цяло поколение от неграмотни кре.тени. Това, което ще излезе от училищата няма, просто няма как да се включи в пазара на труда. Предстои огромен проблем след няколко години. Но в МОН са си тъпи лелки и с тях управия няма, колкото и да се пъне министъра