Абдикирали родители? Учителите от 52-ро искат промени

Според преподавателите момчето, ритнало съученичка, нямало проблеми
4 мар 2017 09:47, Боряна Павлова
60
Абдикирали родители? Учителите от 52-ро искат промени

"Родителите са абдикирали от задължението си на родители". Това заявиха учители от столичното 52-ро столично училище "Цанко Церковски" в "Бояна", където 12-годишно момиченце почина, след като беше ритнато в корема от свой съученик.

Още по темата

Преподавателите уточниха, че момчето не е имало системни прояви.

"Педагогическият съветник миналата година е работил с детето. Тази година не се е работило, защото не се е налагало", заяви логопедът Лилия Стойкова пред Нова тв.

Възпитателите от училището изпратиха отворено писмо до президента, премиера, образователния министър и медиите, в което призовават за промени.

"Искаме да светне една червена лампа пред МОН. Има родители, които последни искат да разберат, че детето им има нужда от помощ", посочиха учителите, като уточниха, че наредбите не позволяват за учениците от 1 до 4 клас да се налагат други санкции, освен преместване на агресивното дете в друг клас, и то с изричното съгласие на родителите.

Предстои съдебномедицинската експертиза да изясни дали ритникът в корема или ударът при падането е причина за смъртта на момиченцето.

Учителите изразиха вяра в обективността на разследващите и признаха, че случилото се е дало голямо отражение върху тях и учениците от училището.
 


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
1
 
! Отговори
Родите преди 1 година
Не ги разбирам тези от МОН. Проблемът лесно може да се реши. В големите училища да се създадат паралелки за деца с нормален интелект и поведенчески проблеми. В тези паралелки децата трябва да са не повече от 12 на брой и винаги да има присъствие на двама учители, както е в помощните паралелки за деца с умствена изостаналост. Тези деца трябва да имат повече часове по физическо и излизане на открито. В по-малките училища да осигурят помощник-учители, които да придружават детето.
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато децата учеха в училище, имаха съученици, деца на родители с пари, които бяха най-големите простаци и некадърници. Същите после отидоха да учат в чужбина. Някои от тях не знаеха таблицата за умножение и пишеха с 4-ки и 6-ци... Родителите - с ланци и постоянно присъствие в кръчмите с "Радка пиратка"...
Какво да искаме сега от сегашните? Вече и мамите-простакеши бият учителите. Скоро няма да има кой да учи децата заради тая крива политика на МОН.
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Преподавателите уточниха, че момчето не е имало системни прояви."
Под системни прояви се разбира да се прави на каквото е през 2 минути.
При него е било на 3 минути...
41
2
 
1
 
! Отговори
От 7:30 до 17:00 ? преди 1 година
Учителите са настрана, те просто системно напомнят за изпитите след 4 и 7 клас клас и подчинението. Затова възпитанието спира в 7:30 сутринта, за да се подготвим за изпитите, и продължбава след 17:00 или по-късно.

Според българските учители възпитанието е "прекъснат" процес.
40
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Децата са огледало на родителите си. Учителите търпят да ги бият родители, да ги псуват ученици, да ги заплашват с уволнения или със закриване на училища. Системата е крива, колкото е крива и държавата, но да не се интересуваш от детето си и да прехвърляш твоята отговорност върху някой друг, значи нещо куца в семейството. Значи, че бсшите и майките не са си на мястото.
39
0
 
7
 
! Отговори
боклуци преди 1 година
част от българите са големи боклуци, те искат учителите да учат и да възпитават, но запомнете:възпитава семейството.Обществото е сложило огромна тежест върху учителят, който е най-неплатеното същество у нас, но идва време когато няма да има учители, сред-
ната им възраст е 53 години.Учителите са психически изтормозени от такива идиотчета като този *** убил момиченцето, да се въведе поведение в училището, да има изключване.
38
0
 
9
 
! Отговори
Бай Хой преди 1 година
Абе вие ще препишете старите правилници накрая. Демокрация, демокрация, ама трябва и дисциплина. Точно там, в училищата. Сега е анархия.
37
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е и цената от висенето на лаптоп или телефон - липсата на реална комуникация,липсата на механизми за справяне в проблемна ситуация.Единственото,което могат е да се удрят,ритат,блъскат,обиждат.Всяко второ детско филмче изобилства от агресия,от цинизми и обидни думи,играят от 5-6 год. на комптърни игри,в които за да преминеш ниво трябва да избиеш не знам колко си човека по пътя.Само,за да не мрънка на детето му се връчва таблет или телефон на 2-3 год.възраст,за да не ангажира родителите си.
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подобен проблем има и в частните школи с част от децата.Днес ми се оплака дъщеря ми,че момче я е заплашило да я удари и е опитало да я спъне, докато са слизали по стълбите.Да,родителите определено са абдикирали,защото това дете е на 7 години.Още от сега е побойник и едва ли го е усвоило от 3 месеца учене в училище.Това се възпитава, а част от родителите нехаят за проблемите на децата си. Колкото до технологиите, учениците стоят нон стоп пред компютри и телефони, като скачени съдове са с тях.
35
0
 
10
 
! Отговори
Абдикирали ??!!? преди 1 година
Част от родителите са абдикирали или просто толкова могат!
Другата част се стараят да отгледат и възпитат нормални деца, но им ги убиват децата на ***! Какво да правим ?!?!? ПИТАМ КАКВО ДА ПРАВИМ?
Да тръгнем да трепем и ние ли ?
34
0
 
3
 
! Отговори
ГЕРБЕРАСТИ преди 1 година
До Man United

Ето първия ГЕРБЕРАСТ, който не понася истината ти даде минус.
33
2
 
12
 
! Отговори
Man United преди 1 година
Искате да ми кажете, че е невъзможно да се спрат "Ало-измамниците" ? Да се спрат ромите, които безчинстват и мародерстват нашите баби и дядовци по селата ? Да се спре с безобразното шофиране ? Да се въведат строги правила в училищата ? Да се направи истинска система за вътрешен контрол в МВР и цялата съдебна система ?
ЕЛЕМЕНТАРНО Е ДРАГИ! ПРОСТО ТОВА ВИ РАЗВАЛЯ СХЕМАТА!!!! УМРЕТЕ !!!
32
3
 
15
 
! Отговори
Man United преди 1 година
Няма никаква изненада! Положението в училищата е същото, като в цялата държава!
СВОБОДИЯ И БЕЗЗАКОНИЕ! Аз не разбирам политиците, особено дебелото ченге-пожарникар, каква по-важна работа има от това да вкара ред и закон в държавата на всички нива ? Каква ? Айде стига сте крали пари! Тая държава и аз мога да я оправя!!!
ЕЛЕМЕНТАРНО Е! Иска се само едно единствено нещо - ЖЕЛАНИЕ!
31
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"а вредите от насилственото струпване на деца от 6 до 19-годишна възраст в тези скотобойни (училища) са непоправими."

Нямам думи. Те и сега децата са 100% социопати, ако още ги изолираш, така че съвсем да нямат контакт с живи хора, имаш ли дори далечна идея какъв ще е резултата?
30
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Закривайте системата. Има нови технологии в епохата на Интернет, позволяващи обучение чрез компютъра вкъщи. Разходите за тази система са колосални, а вредите от насилственото струпване на деца от 6 до 19-годишна възраст в тези скотобойни (училища) са непоправими. Резултатите - неграмотна паплач. Ползите са единствено за работещите в тази система. Учениците само задължително въртят оборота на системата още от 6-7 годишна възраст. Докато изперкат окончателно на около 19 год когато са абитуриенти.
29
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Алоо, разбирачите. Училището е, да, за УЧЕНЕ.
Ако искате и да ви ВЪЗПИТАВАТ отрочето, пратете го в ТРУДОВО-ВЪЗПИТАТЕЛНО училище. Много е хубаво там.
Учителят не е пъдар на изтървани мамини-златни. А и като му е забранен Макаренко, какво искате да направи? Нали директивата е цветът на нацията да не се докосва с пръст, каквото и *** да изсе.ре? Как иначе ще култивираме нови мутри за репресия на оцелелите нормални и нагли гаменчета за бизнесмени и дупетати?
28
2
 
9
 
! Отговори
ДО 37-Бивш преди 1 година
Абсолютно прав! Но повечето които постват са пораснали деца а не родители. Те имат слободията за даденост и са потенциални родители на проблемни деца. Каквито са родителите ,такова е и детето.Хубав телефон,пет лева за цигари,слаба заинтересованост към проблемите му/То си е добро,учителите са виновни/ и ефекта е........Майкъл.
27
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
най вече интриги срещу учителите ,в които участват и зам. директорите, директора и други без работа търтеи, по време на час!
26
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изисквания към охраната в училищата...! При неспазване на задължения големи глоби на работодателя им! Видео наблюдение в час! За доказване на "хиперактивните" и последваща санкция, заради тормоза над другите деца и учителите! Канцелариите в училище да си поемат задълженията, и да не пият кафета и да водят сладки приказки по цял ден.
25
0
 
18
 
! Отговори
Бивш... преди 1 година
Всички коментари ясно показват едно! Обществото мрази учителите!!! Добре, щом те са виновни за всичко, махнете училището, възпитавайте и обучавайте сами своите деца! Всеки ще си намери спасение за себе си... но тогава ще разберете че за тази професия първо трябват ПРАВА!!!! Права на учители, а не на директора! Права, и заедно с това задължения, които той да може да изпълни,защото сега учителите са с вързани права! Наказания ,парични и ефективни за учениците,които не искат да са дисциплинирани!