Абдикирали родители? Учителите от 52-ро искат промени

Според преподавателите момчето, ритнало съученичка, нямало проблеми
4 мар 2017 09:47,
60
Абдикирали родители? Учителите от 52-ро искат промени

"Родителите са абдикирали от задължението си на родители". Това заявиха учители от столичното 52-ро столично училище "Цанко Церковски" в "Бояна", където 12-годишно момиченце почина, след като беше ритнато в корема от свой съученик.

Още по темата

Преподавателите уточниха, че момчето не е имало системни прояви.

"Педагогическият съветник миналата година е работил с детето. Тази година не се е работило, защото не се е налагало", заяви логопедът Лилия Стойкова пред Нова тв.

Възпитателите от училището изпратиха отворено писмо до президента, премиера, образователния министър и медиите, в което призовават за промени.

"Искаме да светне една червена лампа пред МОН. Има родители, които последни искат да разберат, че детето им има нужда от помощ", посочиха учителите, като уточниха, че наредбите не позволяват за учениците от 1 до 4 клас да се налагат други санкции, освен преместване на агресивното дете в друг клас, и то с изричното съгласие на родителите.

Предстои съдебномедицинската експертиза да изясни дали ритникът в корема или ударът при падането е причина за смъртта на момиченцето.

Учителите изразиха вяра в обективността на разследващите и признаха, че случилото се е дало голямо отражение върху тях и учениците от училището.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първо един бий на детето, след което на родителите десеторен. След това родителите нисят наказателна отговорност за убийство по непредпазливост. Ако присъдата е над годините до които детето става пълнолетен си сменят местата с родителите и детето доизлежава присъдата
1
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е щом един път вече е работено с детето, значи не е съвсем да няма проблеми.