Скандал и насилие в час, учителка изхвърли ученик с ритници

Тя била само по заместване, вече търсят нов преподавател за мястото
Обновена: 7 мар 2017 22:00 | 7 мар 2017 18:35, Камелия Цветанова
165
Скандал и насилие в час, учителка изхвърли ученик с ритници
Снимка: Кадър Нова тв

Напрежение и скандал между учителка и ученик във видео, публикувано в интернет, предизвика бурни и противоположни реакции.

Мястото е русенското училище "Йордан Йовков” и случката се развива в час по български език и литература на седми клас.
 
Видеото започва от определен момент, в който учителката гони от час ученик и го избутва през вратата, като замахва с крак. Според ученика - Николай, тя го е нападнала и ритнала без причина.
 
"Бяхме в час и аз исках химикал. Госпожата дойде и започна да ми хвърля раницата и да скубе другите за косите и да бие шамари. После ме хвана и блъсна”, разказа Николай пред Нова телевизия.
 
Според учителката обаче той се е държал безобразно и е нарушавал дисциплината в час. По думите на жената, тя не го е ритала, а просто замахнала с крак.
 
"Аз по никакъв начин не съм го ритала, просто той си е проблемен ученик, има проблем с дисциплината. Търпях го много пъти, той мяука, той прави всичко възможно да провали часа ми, всички го знаят”, каза Антония Бодурова, учител по български език.

 Според учителката Николай използвал и телефона си в час, както и ученикът, заснел клипа и отрича да е удряла някого наистина.
 
"Имам си тоя навик така да правя, нито съм го ударила, нито има нещо. Винаги така замахвам”, заяви учителката.
 
Веднага след случая заваляха обвинения срещу учителката. Тя е в училището отскоро. Директорът вече е поискал от нея писмени обяснения.
 
"Тя само замества и ще търсим друг заместник”, заяви Илия Костов, директор на СОУ "Йордан Йовков”, Русе.
 
Родителите на Николай няма да съдят учителката. А регионалният инспекторат по образование е уведомен за случая и започва проверка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още по темата: училищеРусеученик
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
2
 
19
 
! Отговори
Прости управници преди 7 години
Министрите на образованието трябваше мнооого да помислят как да въведат ред в училищата. Защото утре няма да има кой да обучава и тогава *** ще тръгнат по улиците. Не е добре да се бие, но тази безнаказаност на учениците води именно до бой!!!! Трябваше да се наложат правила с глоби на родителите, ако ученикът системно (2 пъти) нарушава дисциплината. Може също да чисти училището итн. Да се направят предметите по привлекателни, да се дава възможност за избор на часове.
83
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проблемът е , че учителите са смешни в очите на учениците си. Я да си паркира мерцедеса пред училището, да излезе в строг костюм с перфектни обувки, с добре подържана прическа и строго поведение. Ще я гледат в очичките... Който наруши дисциплината навън. При три изгонвания - не минава годината и нещата ще се наредят. Свободията е в повече в сегашното образование, наглезени и ***, ходят само да си покажат новите телефони...
82
2
 
26
 
! Отговори
ХАХА преди 7 години
Е това ако е ритник! Сега родителите, които знаят само правата си но нито едно задължение, ще се възмущават две седмици по новините, Докато Дебелан Некойси обира поредната банка и поредния фонд. Е няма такива овце.
81
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Учителите никога не викат охраната, не искат и пенсионерите да ги нагрубяват че ги будят по никое време. Не викат и директора, да не им се кара че не угаждат достатъчно на бюджетоносителчетата мамини златни.
80
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така както ми го обяснява статията, значи е виновен директора!
79
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
малко му е било на тва копиленца ,, яко бой по главата на такива идо отчета
78
2
 
23
 
! Отговори
ОТ НЕТА преди 7 години
Прочетох Законите в ЕС - всеки Учител има право да откаже да обучава даден ученик за Лоша Дисциплина - спира часа и вика Директора и Инспектор - пише обяснение и ученика веднага се премества .Нашето образование е като в Сирия , Ирак и Афганистан накуп .Като не слуша едно дете се спира часа , вика се охраната и в другото училища .Тази Даскалица що се нерви ?
77
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така медиите съвместно с страхивливи директори ще изгонят от училищата всички истински учители които знаят какво е истинска дисциплина. Ако държава не бие такива бок.луци в училищета, ще ги разстрелва в лагери и затвори. Какво е по-хуманно?
76
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На тази територия (защото държава отдавна вече няма) е така.Мутрите(бб *** )имат само права.Гаменчетата в училищата(бъдещи мутри и престъпници ) и ***-също.Задължения-никакви.Нормалните хора, обаче, нямат права, а само задължения.
75
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много добре е направила учителката то с такива по какъв друг начин да се справиш? Това са неконтролируеми копе.ленца без елементарно семейно възпитание. В тиквите си освен бръмбари друго нямат. На такова ко.пеленце с мерак да му отвъртиш два шамара и да му отвинтиш тиквата. Едно време такива като това копе.ленце директно ги пращаха в ТВУ Трудово възпитателно училише. Хем бачкат хем учата а за възпиптателите няма да ви казвам нищо те бяха от милицията. Само за месец ги правеха пружинки.
74
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 51.Ако ти си бащата на това ,,момченце",горко ти.Първият когото ще набие като порастне ,ще си ти.
73
0
 
36
 
! Отговори
зари преди 7 години
за това някога имаше ТВУ та и нещата се оправяха бързо абе вие били ли сте в сегашен час да видите какво поколение израства - това са наркоманчета *** и *** които по всякакъв начин се мъчат да злепоставят учителя - да му попречат да го унизят по най долния начин така че да се покажат колко са смели около 5 - 10 % са по кротки но пък те били читанки и тези смелите ги тъпчат и тях
72
0
 
36
 
! Отговори
Сър Пичук преди 7 години
Преди малко по телевизията показаха "ученика" швед. Нагъл като ц.....н! Ама какво да се прави - ЦЕННОСТИ!!!
71
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така и не разбрах тоз швед ли се оказа и ако да тогава разбирам защо тоя директор е станал на килимче пред ученика. Докъде стигна нашето образование...ужас
70
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АЗ СЪМ БИВШ УЧИТЕЛ ПО ИСПАНСКИ. ЩАСТЛИВ СЪМ, ЧЕ СЕ МАХНАХ ОТ ТАЗИ ПРОФЕСИЯ. ДНЕШНИТЕ УЧЕНИЦИ, В ПОВЕЧЕТО УЧИЛИЩА, СА НАЙ-МЕКО КАЗАНО УЖАС! ЗА ТОВА И ОБРАЗОВАНИЕТО И ПОДГОТОВКАТА ИМ Е УЖАСНА! НАПЪЛНО ЗАСТАВАМ ЗАД УЧИТЕЛКАТА ОТ КЛИПА, И БЕЗ ДА ЗНАМ ПОДРОБНОСТИ, СЪМ СИГУРЕН, ЧЕ Е ИМАЛА ПРИЧИНА ДА ГО НАПРАВИ!
69
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Родителите си налягат парцалите, защото си знаят какво кретенче са възпитали!
68
0
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я стига "родителите нямало да съдят" ... Родителите да си превъзпитат детето защото училищата се превърнаха на чалготеки от такива деца.Образованието ни пропада и след години ще затънем ,но тогава ще е късно за промяна.
67
1
 
51
 
! Отговори
паднал от Марс преди 7 години
Има такива гаменчета, че да ти е кеф да ги размажеш!
66
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Другаде е грешката -Това е понятно. След като се мисли, че Европа трябва да се развива на две или няколко различни скорости, защото обективни обстоятелства налагат това,тогава защо ние се правим на по-светци и от папата и не заявим открито, че имаме сериозен проблем с население от НЕевропейски произход и с НЕевропейски ценности и култура. За издръжката на тези хора ние по принуда отделяме повече пари, отколкото получават трудовите ни пенсионери. Вместо това, нека да ги третираме подобаващо!
65
1
 
43
 
! Отговори
Петър Папазов преди 7 години
Бих го изхвърлил с юмруци! Тоя явно е от превлигированата ромска общност.Хайде сега БХК да си каже думата.