Скандал и насилие в час, учителка изхвърли ученик с ритници

Тя била само по заместване, вече търсят нов преподавател за мястото
Обновена: 7 мар 2017 22:00 | 7 мар 2017 18:35, Камелия Цветанова
165
Скандал и насилие в час, учителка изхвърли ученик с ритници
Снимка: Кадър Нова тв

Напрежение и скандал между учителка и ученик във видео, публикувано в интернет, предизвика бурни и противоположни реакции.

Мястото е русенското училище "Йордан Йовков” и случката се развива в час по български език и литература на седми клас.
 
Видеото започва от определен момент, в който учителката гони от час ученик и го избутва през вратата, като замахва с крак. Според ученика - Николай, тя го е нападнала и ритнала без причина.
 
"Бяхме в час и аз исках химикал. Госпожата дойде и започна да ми хвърля раницата и да скубе другите за косите и да бие шамари. После ме хвана и блъсна”, разказа Николай пред Нова телевизия.
 
Според учителката обаче той се е държал безобразно и е нарушавал дисциплината в час. По думите на жената, тя не го е ритала, а просто замахнала с крак.
 
"Аз по никакъв начин не съм го ритала, просто той си е проблемен ученик, има проблем с дисциплината. Търпях го много пъти, той мяука, той прави всичко възможно да провали часа ми, всички го знаят”, каза Антония Бодурова, учител по български език.

 Според учителката Николай използвал и телефона си в час, както и ученикът, заснел клипа и отрича да е удряла някого наистина.
 
"Имам си тоя навик така да правя, нито съм го ударила, нито има нещо. Винаги така замахвам”, заяви учителката.
 
Веднага след случая заваляха обвинения срещу учителката. Тя е в училището отскоро. Директорът вече е поискал от нея писмени обяснения.
 
"Тя само замества и ще търсим друг заместник”, заяви Илия Костов, директор на СОУ "Йордан Йовков”, Русе.
 
Родителите на Николай няма да съдят учителката. А регионалният инспекторат по образование е уведомен за случая и започва проверка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още по темата: училищеРусеученик
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БРАВО НА УЧИТЕЛКАТА! ПРЕДЛОЖЕНИЕ- НА УЧИТЕЛИТЕ РЕДОВНО РАБОТА С ПСИХОЛОГ И ЗАНИМАНИЯ ПО ИЗТОЧНИ БОЙНИ ИЗКУСТВА И МОЛЯ ВКАРАЙТЕ КАМЕРИТЕ В КЛАСНИТЕ СТАИ ЗА ДА СИ ВИДЯТ ОТРОЦИТЕ КАКВИ ГИ ВЪРШАТ. ТЕ ТАКИВА ПОСЛУШНИ УЧЕНИЦИ ТРЯБВА ДА СИ ОСТАВАТ НА ДОМАШНО ОБУЧЕНИЕ, ДА ЧУПЯТ ДОМАШНИЯ ИНВЕНТАР, ДА ПРЕБИВАТ СЪЗДАТЕЛИТЕ, А НЕ НЕЩАСТНИЦИТЕ КОИТО СА ДРЪЗНАЛИ ДА ИМ НАЛИВАТ АКЪЛ В ГЛАВАТА И ДА ПРААВЯТ ЗАБЕЛЕЖКИ.
143
0
 
7
 
! Отговори
seira преди 7 години
НЯМА ЛИ КОЙ ДА ПОТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ ОТ РОДИТЕЛИТЕ НА "УЧЕНИКА" И ОТ "ДИРЕКТОРА" НА УЧИЛИЩЕТО?!ЗАЩО ТОЗИ "УЧЕНИК" ВЕДНАГА НЕ Е БИЛ ИЗКЛЮЧЕН, А РОДИТЕЛИТЕ МУ ДА НЕ ПЛАТЯТ ЯКА ГЛОБА ЗА НЕПРИСТОЙНОТО МУ ПОВЕДЕНИЕ?!КАКЪВ Е ТОЯ "ДИРЕКТОР", КОЙТО НЕ Е В СЪСТОЯНИЕ ДА РЕСПЕКТИРА РОДИТЕЛИ И "УЧЕНИЦИ", КАК Е НАЗНАЧЕН НА ТОЗИ ПОСТ?!
142
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На сегашните леш.пергичи и ритниците са им малко! Не казвам учениците да се пребиват, но определено боят трябва да се върне като едно от основните средства за възпитание - така е било винаги в България от Освобождението до 89-та, независимо царско или социалистическо време. дИмокрацията развали всичко, превърна поколението в невъзпитани ли.гочи. А едно време и Казарма имахме. Всички от моето поколение, които познавам, станаха хора. Не може само с морков, трябва и тояга! Доказано от векове!
141
0
 
9
 
! Отговори
Svetlo преди 7 години
Харесва ми коментара на МАД Нека да се върнат трудововъзпитателните училища
140
0
 
12
 
! Отговори
Апел преди 7 години
Браво на учителката. Да я подкрепихме. Да изгоним мамините синчета от училищата
139
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Учителка кунфуисткаТова е бъдещетоИначе- няма дисциплина
138
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ами да го остави той да рита децата - в корема,в гърдите...и после ---като в 52-ро.
137
0
 
14
 
! Отговори
:) преди 7 години
Как можахте да сложите такова заглавие?!? Изкарахте нещата по-страшни от кеч мач ;D И после защо хората се нахвърляли срещу учителката...Напишете, че след като не го е оцелила с ЕДИНСТВЕНИЯ замах за ринтик, го е довършила с бухалка в коридора, след като е имало и преследване из коридорите на училището... :D По някой път се уливате просто!
136
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя кр тен ако преди 30 години се държеше така, щеше да си довърши образованието в ТВУ, а сега, от толкоз либерастия и толерастия обвиняват учителката!Награда за учителката, кр тена да го изключат от училище!Да защитим българския учител!
135
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заставам твърдо зад учителката. Имам наблюдения и от двете страни. Родителите дават слабост на децата си. Трябва да се помисли за строги наказания спрямо тях.
134
0
 
40
 
! Отговори
така преди 7 години
есе прави, един ***-ученик по-малко в училище.Да защитим учителката, започнетекампания в защита на учителката.
133
1
 
53
 
! Отговори
русенец преди 7 години
На това училище му се носи славата в целия град. Преди години беше елитно, но понеже е до Централна гара и половината от селата си записаха децата там. И после училището се превърна в нарицателно за лошо възпитани деца. Не знам предисторията, но все ми се струва, че даскалката достатъчно време го е търпяла, за да направи това, не че му е направила кой знае какво - просто го избутва през вратата, за да не и пречи на часа. Ама нали директора трябва да си измие ръцете и ще го отнесе тя.
132
0
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Понякога един шут отзад помага повече от сто психолози.
131
1
 
49
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 7 години
Айде, айде, поискал химикал, а учителката го изхвърлила с ритник.. Много си ***, Саше, т.е. Ники.. Жалко само, че замахвайки с крак не те е праснала по тиквата! Подозирам, че така или иначе е празна..
130
0
 
54
 
! Отговори
селчо преди 7 години
Какъв ученик е тоя ? Гледах го вчера,от *** шведи е,даже и тия които го защитават,биха го изритали
129
1
 
44
 
! Отговори
Svetlo преди 7 години
Да се сложат камери по класните стаи за да няма противоречия. Така и учениците ще имат респект
128
1
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чувството за безнаказаност води до това. Ще ми ги водят на психолог горките травмирани га.менчета, когато единственото което им трябва, са два яки "задвратяна". Учителката да знае, че ВСИЧКИ НОРМАЛНИ ХОРА Я ПОДКРЕПЯТ.
127
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Момче, на което му липсват първите 7 години. Браво на родителите, че са възпитали такъв юнак!
126
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Николайчо няма никаква вина, попитайте майка му. Той е бъдещата мутра, насилник, изнасилвач, а може да стане и депутат, те са агресивни, мачкат, лъжат и за тях всичко е позволено. Ето го Николайчо, отговаря на всички условия, ще върви нагоре и все нагоре. Днес е отишъл на училище без химикал, а утре ще отиде на работа без да знае за какво е там. Може да си забрави ключа за офиса, или нещо друго, което е нужно за работата му, а може и да забрави да отиде на работа.
125
0
 
57
 
! Отговори
Мандинго преди 7 години
Иде поколение отгледано само с чалга,порнография и насилие!Невероятно добра комбинация,3 в 1!!!