Аз съм и Вие ще се... Говоренето на Слави за референдума

Политолог: Ултиматуми не може да дава никой!
29 мар 2017 10:07,
128
Аз съм и Вие ще се... Говоренето на Слави за референдума
Снимка: Олег Попов / Dnes.bg

Добре е, че Слави Трифонов повдига темата за референдума, но го направи в не много възпитан план. Ултиматуми не може да дава никой, още по-малко каквато и да било гражданска организация, коментира политологът Димитър Димитров.

По думите му тонът на писмото му е "аз съм изключителен и вие ще се съобразявате с мен".

Още по темата

"Работата по референдума трябваше да се случи още при предишното Народно събрание. Неестественото е, че се забави толкова много във времето. Политическо лицемерие е да се правиш, че нищо не се е случило, когато 3,5 милиона души са гласували", коментира от своя страна социологът Мира Радева.

"Един мажоритарен вот изисква много сериозна подготовка. Трябва да си дадем сметка, че всяка една от партиите трябва да представи 240 кандидати. Нещо, което е в ресурса единствено на двете големи партии. В този смисъл в такива кратки срокове това е невъзможно", допълни Радева пред Нова тв.

"Тази комунистическа организация, която ти казва, че ти си избирател по рождение, трябва да се прекрати. Във всички демократични държави ти се самоопределяш като избирател, ти решаваш къде да бъдеш избирател", коментира още социологът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
3
 
7
 
! Отговори
карина преди 7 години
Лошите момчета са се ядосали и с право. Дебелите и охранени чичковци в Парламента да не си правят оглушки - едни и същи ги въртим, защото тези листи на изборите са едно копи-пейст на обреченото бъдеще.
84
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Референдумът е абсолютно влиден, дами и господа!Глсуваха 3.5 милиона, ние с бебета сме 7.5 милиона по официални данни силно завишени.Нека с право на глас да са 6.4 млн ( 6.9 според ЦИК - пълна лудост?!?)2.7 млн са в чужбина и електронното гласуване не бе разрешено. Ако 3% от тях успяха да гласуват е щедро даже. Тоест можеха да гласуват 6.4 - 2.7 = 3.7 млн българи.Глсуваха 3.5 ! Тези в чужбина щяха да върнат 98% ЗА по трите въпроса, защото от хубавото никой не бяга!
83
2
 
17
 
! Отговори
реалист преди 7 години
Не искам 240 дебелооки хрантутняци! Не искам субсидии за купуването на гласове и бронирани Ауди-та! Не искам партийни листи пълни с безличници! Не гледам Слави. Лош ли съм?
82
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Почти всички мои познати не харесваха тези мазни физиономии от партийните листи.Но гласуваха, за да не изчезнат от избирателните списъци.Ако изборите бяха мажоритарни ,80% от щатните дУпедати нямаше да са в НС. Т.е. , тези които сега ще ни управляват не са тези , които ние избирателите бихме искали.Защо тогава да не търсиме правата си? Слави е прав.Писна ми от едни и същи самозванци.Някой от новоизбраните изкараха по 20 години.Е не се ли наядоха вече?
81
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
гласувах на референдума, макар и не с 'да' на повечето въпроси. все ми е тая кой го е организирал. по същото време избираха президент, същия брой хора. след като референдумът е незадължителен, то и президентът е незадължителен. а сегашните избори и това уж ново народно събрание вече трябва да подават оставки, всички до един. хората поискаха велико народно събрание и по-малко депутати. не знам защо се правят на ударени, че и коалиции редят. румънците вече щяха да са извадили автоматите и сопите.
80
13
 
20
 
! Отговори
1 преди 7 години
Мен Слави Трифонов не ме представлява !Нито съм го избирал, нито съм го назначавал за мой представител !
79
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много стара тактика "Отлагай и забрави". Мажоритарната боза, ами то в момента по този начин се избира кмет, някой да е чул за избран кмет на община без да е купил гласове. Мажоритарните избори с какво ще повишат пенсиите или заплатите?
78
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОТДАВНА СЕ ЗНАЕ ОТ НАУКАТА, ЧЕ ЯЛОВ МЪЖ НА 50 ГОДИНИ НЕ МОЖЕ ДА МИСЛИ НОРМАЛНО.
77
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОЯ СЕ ВЗЕ НАСЕРИОЗНО И СТАВА СМЕШЕН.
76
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе каква ви мажоритарна система ,че то почти всички до сега станали ,премиери, неформално са избрани по този начин . Костов , Сакскобургготски,Борисов - РЕКЛАМНИ ЛИЦА ! Мажоритарният вот е това- избираш определен човек по популярност без да те интересува партията ! И какво излиза, че неформално мажоритарен вот ИМА И СЕГА! Какво се прави на шашав този ,да не би аз да съм рекламирал и агитирал за тия ***!!!! Трифонов беше с тях докато не ги почна да ги дразни.
75
1
 
8
 
! Отговори
Kукловодът преди 7 години
До АлекоЕ добре ама така пазим политиката само за избрани . Ето например някой икса и има възможности да участва на избори . Ходил е по света видял е , знае , специалисте е . Защо трбва да се кланя на разни вождове дето и 2 думи на кръст не знаят само за да влезне ? не е ли по-добре този да се пребори и да влезне сам пък след това ще има хем и самочувстиве че говори от името на народа си , а не както е сега . Анонимкости
74
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До КрайБорисов е за мажоритарни избори ама кохортата от службогонци след него не даватАди ба, това приказката за добрия цар и лошите му царедворци ли е? Наивник!
73
7
 
14
 
! Отговори
Алеко преди 7 години
Ето ви един реален казус от т. нар. мажоритарна система на Трифчо. В едномандатен район в София се кандидатират лидерите на 5-6 от основните партии - влиза само един от тях, нали. Така в парламента няма да присъстват лидерите на основни партии - доста тъпичко, а? Разбира се, някой лидер може да пробва в друг район, но там е изхвърлен от някой футболист, чалга певица или местен мафиот, което *** ще направи с удоволствие. Е, да ви имам системата - сбирщайн и пълен хаос. Мерси.
72
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мисля че се вдига вой за нещо, което е неправилно определено като цензура. Цензура може да има само ако държавата или нейни представители пречат на свободния изказ. В частния сектор това право е свързано с договори и пари. Така че всеки собственик на медия има право да определя кой какво говори/пише и ако на говорещия/пишещия не му харесва - то той може да си намери друга трибуна. На заден план остава предстоящия ценови шок който ни готвят. Това се нарича ОТВЛИЧАНЕ НА ВНИМАНИЕТО.
71
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичко това започна заради едно имотче което авера му тогава Бойко НЕ МУ РАЗРЕШИ ДА ВЗЕМЕ! Желанието му е било да си на прави верига заведения може би ,франчайз,нали "батко" чете американски книги за магнати....Не стана номера и сега сме ядосани на властта,същата която той Я рекламираше и пропагандираше. Ако не беше Станиславчо , нито Костов шеше да е министър, нито дедото комарджия щеше да е ,нито бодигарда на бай Тошо , но не си разбра мястото Трифонов,помисли че може да седи на масата с другите! Виновен е поне за три партии че им е помогнал официално да съсипат България ! Прима п
70
4
 
9
 
! Отговори
изнервен преди 7 години
До край. 2.5 милиона са за, но други 4.5 не са за, нали, тарикат? Отделно, че от тези 2.5 милиона май 90% не знаеха точно за какво гласуват и чак сега взеха да го осъзнават. При един нов референдум със същия въпрос няма да са и 1 милион, гарантирам ти.
69
1
 
12
 
! Отговори
Правец 1985г. преди 7 години
Този си е арогантен. А това не се харесва. Да си промени чипчето....Иначе.....240 хрантутници са много за 7млн. и половина българи. Чипчето, Славчо! Чипчето!
68
1
 
13
 
! Отговори
шоу преди 7 години
да си направи собствена телевизия или партия, и стига е мрънкал в черно хеви-рап-метъл-етно хипи всеки декември-януари до подписване на договора, или да митингува по паветата когато не става според мераците на спонсорите.на негово място да се излъчва истинско забавно шоу, както бяха Ку-Ку и Тутурутка, не да пробутват всяка вечер сюрмасите край масата, само Ризова липсва да бърчи бърни. политически предавания от сутрин до вечер има достатъчно.
67
6
 
10
 
! Отговори
Край преди 7 години
Слави да ме брои и мен като каже да вървим пред парламента - крайно време е да им хвърлим камък в блатцето . Всички партии са в заверата барабар с телевизите и платените им социолози от АОНСУ. Борисов е за мажоритарни избори ама кохортата от службогонци след него не дават и дума да стане -дават си сметка че трябва да си търсят работа после.
66
7
 
18
 
! Отговори
край преди 7 години
Ултиматума не го даде Слави - дадоха ви го 2 млн. и половина българи /не роми, не автобуси от Турция/ И понеже мажоритарни избори значат 90% от политиците да се откачат от държавната хранилка те се правят на глухи. Времето обаче им тече и като не го изпълнят дебелите им глави ще ядат жълти павета и белия автобус няма да им помогне. Само Борисов си дава сметка ама цялата му "партия" не ще.