Аз съм и Вие ще се... Говоренето на Слави за референдума

Политолог: Ултиматуми не може да дава никой!
29 мар 2017 10:07,
128
Аз съм и Вие ще се... Говоренето на Слави за референдума
Снимка: Олег Попов / Dnes.bg

Добре е, че Слави Трифонов повдига темата за референдума, но го направи в не много възпитан план. Ултиматуми не може да дава никой, още по-малко каквато и да било гражданска организация, коментира политологът Димитър Димитров.

По думите му тонът на писмото му е "аз съм изключителен и вие ще се съобразявате с мен".

Още по темата

"Работата по референдума трябваше да се случи още при предишното Народно събрание. Неестественото е, че се забави толкова много във времето. Политическо лицемерие е да се правиш, че нищо не се е случило, когато 3,5 милиона души са гласували", коментира от своя страна социологът Мира Радева.

"Един мажоритарен вот изисква много сериозна подготовка. Трябва да си дадем сметка, че всяка една от партиите трябва да представи 240 кандидати. Нещо, което е в ресурса единствено на двете големи партии. В този смисъл в такива кратки срокове това е невъзможно", допълни Радева пред Нова тв.

"Тази комунистическа организация, която ти казва, че ти си избирател по рождение, трябва да се прекрати. Във всички демократични държави ти се самоопределяш като избирател, ти решаваш къде да бъдеш избирател", коментира още социологът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак ни цакат с цените на тока. Как само изчакаха изборите да минат и след като не спечели "правилната партия любима" - на ви сега и цена на тока и на парно и на вода. Трябва да се ревизират тези три дружества заедно с послушния регулатор, да им се намалят служителите и ревизия.
24
6
 
16
 
! Отговори
до 18 преди 7 години
Това ми е първият коментар тук. Може би недоволството на някои е понеже раазбираме от право, а не само от щракане с пръсти. Знаем какво значи мажоритарен избор и как това би ни закопало без шанс за надежда за десетилетия напред. Сега е зле, но поне надежда има, а с мажоритарния вот се циментира мутренския олигархичен модел. Затова ГЕРБ са за мажоритарни избори. Слави прокарва интереси на мафията. Някои не харесват шоуто и чалгата, но мнозина са грамотните, които знаят какво зло предлага той.
23
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
мутрее певец ли е политик ли е комик ли е сатирик ли е ... мене ми е *** :()))
22
7
 
8
 
! Отговори
Северна Корея преди 7 години
Вместо Западна Европа, много бързо вървим в посока Северна Корея! Тиквуний ще ни оправи!Днес бтв, оня ден беше нова, кой следва!?
21
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не разбирам хората, които се водят по манипулациите​ на Трифонов. На такива като него не трябва да се дава трибуна.
20
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 28Да бе, друго си е бат Бойко в анцужето до камелиите. Много стил, много класа.
19
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
чалга водач - чалга електо,ат
18
11
 
11
 
! Отговори
Айде преди 7 години
Сега разбрахте ли най-накрая, че Борисов не е десен, разбрахте ли че е изроден комунист!Трифонов е демократ а това на Боко му пречи!Затова Бтв му запушиха устата!На гласувалите за ГЕРБ искам да честитя новите цени на парно и вода и в бъдеще ток и хляб!
17
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вече поехме пътя заедно с ЕС,връщане назад няма .Дали за добро или лошо-друга тема.Като е толкова загрижен за България ,нека поиска РЕФЕРЕНДУМ ЗА ПЕРИОДИЧНА ПРОЗРАЧНА РЕВИЗИЯ НА УПРАВЛЕНИЕТО НА ПРАВИТЕЛСТВОТО от екип експерти на ЕС ! Не вярвам,че не е възможна такава.Явно и неговито е особен вид популизъм диктуван от някоя мощна и влиятелна мутра
16
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а и предстои до 28% увеличение на енергията и парното, той Слави е виновен, кой друг.
15
11
 
14
 
! Отговори
1996 преди 7 години
Тука дето плюят Слави са герберасти! Точно Слави вдигна народа през 1996! От него започна всичко! А това че стана пак същото той няма вина!Плюят по Слави защото той иска нови избори а гласоподавателите на Герб не искат, за да запазят властта на Началника си - Тиквата!Това е!
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"трябва да си дадем сметка, че всяка една от партиите трябва да представи 240 кандидати."? Защо така? Не е така. Във всеки район кандидатсват няколко умни и кадърни човека, и партийте се стараят да бъдат припознати като техни, не обратното. Това е истинскаата демокрация, отдолу нагоре. Освен това като се отнеме субсидията от по 11 милиона годишно няма да е толково просто да купуват.
13
2
 
24
 
! Отговори
Слави преди 7 години
може да е всякакъв,но за едно е прав-партийните субсидии!Признавам си,че едвам днес разбрах,че тези в България са най-големи в света!?А сме една от най-бедните страни!Съмнявам се при друг народ дали това щеше да мине.Извинете ме,но ще се окажем най-големите овце!
12
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тази костену,ка още ли не е нап,авил па,тия ЧАЛГА ? не останаха качествени хо,а в БГ лошо !
11
5
 
8
 
! Отговори
L преди 7 години
Има право на това. Всеки по отделно ли да си поставя изискванията към крадците?
10
9
 
13
 
! Отговори
dedko преди 7 години
първо хвани създай семейство па тогава тръгни да правиш държава
9
12
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прочетох коментарите до тук. Имам чуството че 3/4 от тях са писани от един човек. Защо не коментирате предложението за мажоритарни избори, а коментирате Слави Трифонов какъве. може да е мутра, може да е чалгар, но единствено той дръзна да се изправи срещу порочната система на партиите. Факта, че след толкова години може да "разлае кучетата" в България е показателен за ролята му в обществото. А писачите по форумите понякога са смешни...
8
7
 
26
 
! Отговори
човек преди 7 години
След като политиците дават ултиматуми а именно:1. Цената на билетите2. Цената на винетките3. Цената на газта и парнотоЗащо народа да не дава и изпълнява свои ултиматуми?Впрочем лакеите на властта не разбират това. Прости им господи те това са недоучили
7
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Самата система е увредена в полза на партиите. За да мине Референдум (народа да си каже тежката дума) трябва три милиона най малко да са гласувалите. А на парламентарни избори два милиона решават кои партии да влязат в Меджлиса и да си правят каквото искат.
6
9
 
18
 
! Отговори
% преди 7 години
Бъркаш! Може да дава ултиматуми, НАРОДА - СУВЕРЕНА!!!!!!!!!