Аз съм и Вие ще се... Говоренето на Слави за референдума

Политолог: Ултиматуми не може да дава никой!
29 мар 2017 10:07,
128
Аз съм и Вие ще се... Говоренето на Слави за референдума
Снимка: Олег Попов / Dnes.bg

Добре е, че Слави Трифонов повдига темата за референдума, но го направи в не много възпитан план. Ултиматуми не може да дава никой, още по-малко каквато и да било гражданска организация, коментира политологът Димитър Димитров.

По думите му тонът на писмото му е "аз съм изключителен и вие ще се съобразявате с мен".

Още по темата

"Работата по референдума трябваше да се случи още при предишното Народно събрание. Неестественото е, че се забави толкова много във времето. Политическо лицемерие е да се правиш, че нищо не се е случило, когато 3,5 милиона души са гласували", коментира от своя страна социологът Мира Радева.

"Един мажоритарен вот изисква много сериозна подготовка. Трябва да си дадем сметка, че всяка една от партиите трябва да представи 240 кандидати. Нещо, което е в ресурса единствено на двете големи партии. В този смисъл в такива кратки срокове това е невъзможно", допълни Радева пред Нова тв.

"Тази комунистическа организация, която ти казва, че ти си избирател по рождение, трябва да се прекрати. Във всички демократични държави ти се самоопределяш като избирател, ти решаваш къде да бъдеш избирател", коментира още социологът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
13
 
39
 
! Отговори
Yakov преди 7 години
Референдума - Слави посегна на на-милото на партиите - субсидиите. Така, че няма как да не се опитат да го смачкат! Другото всеки да си тълкува както иска. Не са малко 12.5 млн. лева суха пара да влизат в касата на партията.
4
3
 
12
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Стига са извъртали въпроса на така наречените партии все пак им трябва време да си осигурят подкрепата на местните велможи и дерибеи които при една такава система при нашите условия (особено в провинцията където правят каквото си искат) ще станат несменяеми до живот.
3
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слави Трифонов е естественият завършек на политическата система на прехода. Просто, след царя, Станишев, Орешарски, Борисов и Плевнелиев, няма как системата да не приключи със Слави Трифонов. След охраната идва шоуменът, което е много символично и описва същината на т.нар Преход. Т.е всичко е било едно голямо шоу, казано на майчин език.
2
17
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе гонете го този клоун !100% изпълнява поръчка на някой и този някой има интерес !Далеч не се е загрижил за България !
1
14
 
34
 
! Отговори
снайпера преди 7 години
На всяка втора новина ли ще ми блести кубето на тоя плешив ceляндyp?!