Аз съм и Вие ще се... Говоренето на Слави за референдума

Политолог: Ултиматуми не може да дава никой!
29 мар 2017 10:07,
128
Аз съм и Вие ще се... Говоренето на Слави за референдума
Снимка: Олег Попов / Dnes.bg

Добре е, че Слави Трифонов повдига темата за референдума, но го направи в не много възпитан план. Ултиматуми не може да дава никой, още по-малко каквато и да било гражданска организация, коментира политологът Димитър Димитров.

По думите му тонът на писмото му е "аз съм изключителен и вие ще се съобразявате с мен".

Още по темата

"Работата по референдума трябваше да се случи още при предишното Народно събрание. Неестественото е, че се забави толкова много във времето. Политическо лицемерие е да се правиш, че нищо не се е случило, когато 3,5 милиона души са гласували", коментира от своя страна социологът Мира Радева.

"Един мажоритарен вот изисква много сериозна подготовка. Трябва да си дадем сметка, че всяка една от партиите трябва да представи 240 кандидати. Нещо, което е в ресурса единствено на двете големи партии. В този смисъл в такива кратки срокове това е невъзможно", допълни Радева пред Нова тв.

"Тази комунистическа организация, която ти казва, че ти си избирател по рождение, трябва да се прекрати. Във всички демократични държави ти се самоопределяш като избирател, ти решаваш къде да бъдеш избирател", коментира още социологът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КОГАТО СЪБЕРАХА ПОДПИСИТЕ ЗА РЕФЕРЕНДУМА КАЗВАХА, ЧЕ ЩЕ СЕ ТЕГЛИ ТОМБОЛА ЗА НОВИЯ ХАМЪР НА СЛАВИ
104
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До medunka2208da izberem slavi tova li predlaga6 be troll ?!?!toq sme6nik sprqh da go gledam 2007... nz za6to ne go sprqha po rano... za pove4e ot 10 godini na jivo mai si pomislil 4e 6te qhne stadoto spored nem e jalyk a bylgarina vse po otrakan i takiva ne mu minavat da si gledame ravotata. taka pomagame na dyrjavata.
103
0
 
3
 
! Отговори
medunka2208 преди 7 години
Тези 240 прасета, ненаяли се, са длъжни да отстояват Нашите интереси, да ги защитават и да правят всичко за Народното благо, Нашето благо. А, те не само, че не го правят, въпреки, че им плащаме милиарди, не само, че ни се подиграват, че ни лъжат и крадат, а искат и да ги субсидираме и като за капак, което е най-висшата степен на наглостта им, се държат с нас, с народа, така сякаш ние работим за тях, а не, те за нас! Това, не мога да преглътна! Стига сме спали, време за уволнения!
102
1
 
5
 
! Отговори
medunka2208 преди 7 години
Партиите по света си набавят нужните им средства единствено и само чрез дарения от големи фирми и корпорации и всяко такова дарение се проверява под лупа от държавните органи до последния цент, за да се провери за злоупотреби или конфликт на интереси, но това, Държавата, т.е. Ние да ги субсидираме е тотален абсурд! Не трябва да забравяме най-важното, Парламентът работи за Нас, за Народа. Ние сме неговият "работодател", неговия Шеф. Ние плащаме заплатите на тези 240 прасета!
101
0
 
4
 
! Отговори
medunka2208 преди 7 години
До 110 всс Абсолютно и на 100% съм съгласна с теб! 240 депутата на държава с население под 7 млн. души и отгоре на всичко една от най-бедните, не само в ЕС, но и в света е меко казано НЕЛЕПО И СМЕХОТВОРНО, но Най-вече е ОТРОВНО за нас, Народа ! САЩ са вече над 350 млн., а членовете на сената или иначе казано, техните "депутати" са 1/3 от нашите 240 ....Това е просто недопустимо! А, що се отнася до субсидирането на партиите, никъде в развитите страни няма такова чудо.
100
0
 
1
 
! Отговори
До 108 преди 7 години
А какъв е манталитета на продавач на мартеници ? Те някакво тайно братство ли са и всички се държат по един и същ начин ли ,?
99
2
 
4
 
! Отговори
всс преди 7 години
да има референдум за падането на имунитета на депутатите и намаляването на половина. даже и те са много
98
5
 
4
 
! Отговори
МИРИШЕ НА РУБЛИ преди 7 години
господарите му не разбраха ли че от тоя чалгар нищо не става
97
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Славчо си остана по манталитет продавач на мартеници от СОФИЙСКИТЕ ПОДЛЕЗИ- НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КАК ШУМИ ЗА ДА ПРИВЛИЧА КЛИЕНТИ ДАЛИ ЩЕ ВИЕ ИЛИ ОПЛАКВА, ДАЛИ ЩЕ НАВИКВА ПЕРСОНАЛ, СЛАВЧО СИ ОСТАНА ***. НЕ ГО ГЛЕДАМ ОТДАВНА, ДРАЗНИ И БИЕ НА ВЕХТО.
96
1
 
4
 
! Отговори
ШАРАН БГ преди 7 години
Нали е логично, избрания с мажоритарен глас депутат, да е отговорен пред избирателите си? И ако не ходи на работа, ако не изпълнява обещаното, ако гледа само да напълни собствения си джоб и да дреме в пленарната зала--- избралите го да могат да го отзовават и да пращат свестен човек на негово място, който да върши работа !?!? То сега е така: гласуваш за партия, тя коя"бандюга"ще курдиса у Парламента ,е нейна работа.. Ти си смучиш пръстчето и си като теле на заколение...Нали това не искаш ?
95
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Почти във всички избирателни райони на 1и2место са ГЕРБ и БСП, изключеБСП Кърджали ,Силистра,Разград,Търговище ,където първи е ДПС ,освен ДПС никоя друга псртия не удпя да вземе второ място и даже са далеч от него.При мажоритарен вот сете се колко партии ще има в Парламента,и сега системата разрешава самостоятелно явяване,но трябва да спечелиш определения % за 1депутатско място в избирателен район + това имаш право на преференциално гласуване от партиината листа.Сега е по демократично от мажори
94
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що всички мълчаха докато се събираха подписите? След това като видя резултата и всички се разцивриха. Да сте мислили навреме маймунки т ъ п и.
93
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
5 партии в парламента с труд ще направят правителство и още по-трудно ще гласуват закони с МНОЗИНСТВО! При мажоритарни избори ще има 240 партии, защото всеки мажоритарно избран кандидат става независим от партията си и избирателите си и може да прави каквото си иска до КРАЯ НА 4 ГОДИШНИЯ СИ МАНДАТ! Как тези 240 партии ще направят правителство и как ще приемат законите с мозинство? Слави Трифонов или е наивник или бе използуван от мафиоти, чалгари и мутри от най-долен ранг!
92
3
 
4
 
! Отговори
мажоритарно преди 7 години
До Анонименнародно отзоваване при несправяне на подбрания хубостник - ти на кой свят и в коя медийна реалност живееш?
91
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички нарочно или не,услужливо премълчават най-важното нещо!Мажоритарния вот върви в комплект и с отзоваването на депутат при несправяне с работата му!Това е най-хубавото..:)
90
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Урааа,всеки които има пари ще си купи мандат!Ееее,....това ли съм искал че не знаех!?!?Трябва експертите много на широко и публично да осъдят плюсовете и минусите на само мажоритарен вот и такъв 50/50!
89
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако мажоритарният вот беше изгоден на олигархията, досега да е въведен. Дерзайте Българим не се оставяйте да ви преметнат отново. Толкова злоба и болка има в тоз народ, че горко му, който си позволи да излезе срещу народа си, да му се излее това събирано 27 години...
88
4
 
6
 
! Отговори
Край преди 7 години
Някакъв отдолу се затъжил че при мажоритарни избори лидерите на партии може да не станат депутати. Че нали това му е хубавото бе овча глава. Мажоритарния избор ще прочисти партиите от горе до долу. Лидера какъв лидер е като за домоуправител във входа не го щат хората.
87
7
 
5
 
! Отговори
Край преди 7 години
Според ЦИК избирателната активност на изборите до 17 ч. е била 42.7% и край. Други данни няма.ГОЛЯМАТА ЛЪЖА - този парламент е избран от около 40% от избирателите и то основно с ромски, докаран от Турция и пенсионерски вот. Този парламент не представлява никой и мисля че скоро ще му го обясним.
86
4
 
3
 
! Отговори
Край преди 7 години
разбира се че си е абсолютно валиден и задължителен референдума. Той ако не е то изборите дето бързичко си ги направиха какви са, като избирателната активност беше по-ниска от на референдума и то барабар с платения и докаран от турция елукторат.До момента ЦИК не дава официални данни за активността - защо ли.