"Лесни пари" пресяват кандидат-журналисти в Алма Матер

Започна писменият изпит по журналистика в университета
5
"Лесни пари" пресяват кандидат-журналисти в Алма Матер
Снимка: архив, Булфото

В 272-а аудитория на Софийския университет "Св. Климент Охридски" започна писменият изпит по журналистика. Кандидат-студентите, които са подали заявления за явяване на изпита, са 427.

Виляна Панталеева от гр. София изтегли темата "Лесни пари", по която ще пишат кандидат-студентите. Бяха изтеглени и още две контролни теми: "Пътят на Европа" и "Победи и загуби".

Заместник-ректорът на Софийският университет проф. Ренета Божанкова пожела на кандидатите да работят съсредоточено, но и с настроение, за да покажат всичко, което знаят. Тя ги призова да дадат възможност на знанията, разума и чувствата да се проявят, защото е убедена, че днес са дошли, за да победят в този конкурс и да станат студенти в Софийския университет.

Председателят на изпитната комисия доц. Ефрем Ефремов изрази убеждението си, че кандидатите ще бъдат прекрасните цветя в букета на Факултета по журналистика и масова комуникация, на голяма част от които на 1-ви октомври 2017 г. ще връчи студентските книжки.

Специалностите, за които кандидат-студентите могат да кандидатстват след успешно положен писмен и устен изпит, са: "Журналистика", "Връзки с обществеността" и "Книгоиздаване".

В 09:00 часа във Факултета по начална и предучилищна педагогика започна и конкурсният изпит за новата специалност "Музикални медийни технологии и тонрежисура". Кандидат-студентите, които са подали заявления за явяване на изпита днес, са 13.

Изпитът се провежда под формата на събеседване, на което кандидат-студентите представят портфолио с медийни реализации (аранжименти, звукозаписни проекти, рекламни клипове, ремикси и други) и предоставени на стандартен звуконосител или личен лаптоп. По време на събеседването се дискутира начинът на изработка, концепцията и изпълнението.


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В СОЦА. ЛЪЖЕШ И МАЖЕШ И ВИНАГИ С ПОЛОЖЕНИЕ И ЛЕКИ ПАРИ.
Сега е друго.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Алма Матер != Софийски универсистет
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
учете за безработни , журналисти , икономисти ...