С любов към училището: Влади, който каза модерно "Благодаря"

Ученикът разработи приложение за виртуална разходка в гимназията му
18 апр 2017 16:30, Василия Пейчева
14

5706 гледания   |  Още видео

Дванайсетокласникът Влади Костов е разработил приложение, което чрез 3D моделиране показва как изглежда училището му - Природо-математическата гимназия "Климент Охридски" в Силистра.

Преди няколко месеца, след като се сдобива с нов компютър, момчето решава да направи виртуална разходка на училището си.

"В това училище съм от пети клас. За цялото време, прекарано от пети до 12 клас, исках да върна жеста по един или друг начин, като оставя нещо след себе си, което да бъде достъпно и за следващите поколения", разкри ученикът пред Bulgaria ON AIR.

Влади никога не е правил подобни проекти, но в начинанието си е насърчен от ръководството на училището и от прекия си преподавател по информационни технологии.

Така само с няколко докосвания през смартфона или през компютъра, от всяка точка на света, всеки може да разгледа училището на Владислав - момчето, решило да каже "Благодаря" по един модерен начин.


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
17
 
! Отговори
Аристо Крадация преди 1 година
- Сега с новите позиции вече сте по-красиви!
- А ако повдигнем още малко дупцата?
10
0
 
17
 
! Отговори
Кака и Бако преди 1 година
Нема нужда от Владита! Сега си имаме както винаги богаташи и нема нужда от разбойници нови.
9
0
 
20
 
! Отговори
силистра, преди 1 година
един изчезващ в бъдещето град, град в който само се продават имоти, но няма купувачи,
град някога, а сега приличащ на много голямо село.
8
1
 
27
 
! Отговори
Рали преди 1 година
Чета коментари и ми става жал за тази държава... Напомня ми за един стар виц, само в българския ад няма пазачи, защото ние сами си правим мръсно и се дърпаме обратно в казана. Момчето е на 18 години, какво искате графики и ефекти за холивудски филм?! Напред Влади, след 10-15 години тия, където пишат злобните коментари ще са същите мижитурки.
7
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо общо между видео материала от училището и 3д графиките му. Направил е една стая и я е копирал нам си колко пъти. За 2 дена работа. И е толкова зле осветено и текстурирано, че направо е мъка.
6
7
 
18
 
! Отговори
third world преди 1 година
Браво, ама е можел да се постарае повече с осветлението. Наистина изглежда като от преди 15 години...
5
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредния зубър кълвач, жадуващ за минутка слава. Визуализацията изглежда трагично между другото, все едно гледаш допотопна игра от преди 15 години. Голямо постижение... Отнело е преди всичко време, не е показател нито на знания нито на умения.


Чакаме новини как от БАН са открили топлата вода.
4
4
 
19
 
! Отговори
Пищова и Динко преди 1 година
Спасявай се момче, докато можеш!
Не плачи, майко, не тъжи,
че станах ази хайдутин,
хайдутин, майко, бунтовник,
та тебе клета оставих
за първо чедо да жалиш!
Но кълни, майко, проклинай
таз турска черна прокуда,
дето нас млади пропъди
по тази тежка чужбина -
да ходим да се скитаме
немили, клети, недраги!
3
6
 
18
 
! Отговори
До 3 преди 1 година
И защо държавата да плаща обучението извън нея?За да е по-сигурно,че младежа няма да се върне и ще храни пенсионерите на чужда страна чрез данъците си ли?Младежите трябва да се задължат да работят в страната поне няколко години след като излязат от университета,поне да могат да си покрият таксата за обучението им,пък после правмим път.Как е в САЩ?Искаш образование,теглиш хубаво кредитче за следващите поне 10 години и си учиш,ама и плащаш.Като се изучиш след няколко години надали ще избягаш някъд
2
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държавата би платила таксите за Кеймбридн на Влади, но Влади не е ром-хомосексуалист като един индивид, който получи държавна подкрепа.
1
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво, най-вече на това, че не го мързи , не го е обхванала апатията и е решил да изгради, създаде нещо! Жалко, че Влади скоро няма да е в България ...
Живо и здраво да си момче и да ти се сбъднат мечтите!