Президентът Радев: Инвестицията в образование е бъдеще!

Президентът отбеляза годишнината на ПМГ в Хасково
Обновена: 21 апр 2017 15:06 | 21 апр 2017 15:00, Боряна Павлова
56
Президентът Радев: Инвестицията в образование е бъдеще!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Най-добрата инвестиция в бъдещето е инвестицията в образованието. Днес младите хора на България повече от всякога имат нужда от образование с високо качество. Това заяви президентът Румен Радев на церемонията по случай 45-ата годишнина от създаването на Природо-математическата гимназия "Акад. Боян Петканчин" в Хасково. Държавният глава е сред възпитаниците на гимназията.
 
Президентът Радев се обърна към всички бивши и настоящи преподаватели в гимназията с признание и благодарност за обичта и всеотдайността им към учениците и училището.

"Добрите български традиции в образованието се пазят и развиват чрез преподавателите", каза още президентът и изтъкна, че техните усилия са положили началото на много успешни проекти и кариери, и уважението на учениците е само малка отплата за този труд.
 
"Природо-математическата гимназия в Хасково или както всички бивши и настоящи ученици с гордост я наричаме "нашата гимназия", вече доказа, че е възможно специфичният талант на всеки неин възпитаник да се извае така, че да създава "майстори" в решаването на трудни и нестандартни задачи. Неслучайно, от създаването на училището досега, между 95% и 99% от завършилите всяка година продължават образованието си в университети и колежи у нас и по света", подчерта Радев.
 
Президентът отбеляза, че на патронния празник на гимназията, се отбелязват и 110 години от рождението на уважавания преподавател на поколения студенти акад. Боян Петканчин, който е един от първите, включили се активно в създаването и развитието на Математическия институт на БАН.

"Вярвам, че примерът на акад. Петканчин, как в утвърден раздел от науката се създава оригиналната българска математическа школа, е достоен за подражание и в настоящето. Математическите знания са приложими във всички области на човешката дейност, а усърдните занимания с нея гарантирано водят до успех", добави държавният глава.
 


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
1
 
! Отговори
Така е преди 1 година
Радев е прав. На знайни и незнайни министри съсипака образованието .Да се върне образованита от преди с еднакви учебница , само да се промени историята , съгласно съвременния е прочит. Сациализма съсипа Русия , България и половината свят . Това е единственото което трябва да се пренапише в съвременната история.Иначе в математиката и географията няма какво да се променя.
43
0
 
1
 
! Отговори
леля пена преди 1 година
каква е средната възраст на учителите у нас, колко процента от БВП у нс се отделя за образование и колко в европейските държави, каква е годишната заплата на даскала у нас и каква в страните в Европа, ще имаме ли учители след пет години или много училища ще са закрити поради липса на ... учители, получава ли учителя пари за храна, както полицаи и военни-не получава, взема ли пари за дрехи в размера на съдия и прокурор-не.
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нещо за разсекретяване стенограмите за КТБ?
ЗАЩО Радев официално писмено отказва да го направи два пъти...

С дела защитава олигархията и прикрива мафията. Ама на думи се води патрЕот.
41
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев:
- Приказвам същите клишета като Плевнелиев.
- Като президент работя за Бойко Борисов и Герб... тук там олигарси.
- Жена ми ме държи под чехъл.
- Пръв *** на НАТО и САЩ, нищо че гласуваха за мен наивни русофили (как се става генерал у НАТО бе еиии?! Като си руофил ли?!).

Да ви е честит новият стар Росен/Румен Плевнелиев/Радев.
40
0
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 1 година
ЩЕ СЕ УЧИМ ОТ ЗАПАДНОТО ОБРАЗОВАНИЕ. ПОНЯЛ МУЖИК ПИЯН.
39
2
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
свестен човек един от малкото които уважават ловеч по цветница свят празник
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бях на честването! Директора ми, началника ми, мъжът ми, детето дай боже ще завърши тази гимназия! Е, чисто в личен план съм най-щастливия човек! Тези, които тепърва ще излезнат от там.... Станете ИСТИНСКИ хора, като тези, които познавам! Умните, образованите, търсещите виинаги намират начин! Цялата вселена е свързана. За това математика, физика, химия и биология са с общото име...природоматематически науки! Тази гимназия е дала математици, архитекти, инженери, пилоти, лекари, компютърни спецове
37
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Президента ми се вижда добър човечец ама малко ...меко казано ..посредствен.
Говори само клишета и всекиму известни неща.
Нищо не казва.
36
8
 
7
 
! Отговори
Военните-много умни преди 1 година
Когато Господ раздавал ум и разум на Земята военните били на учение и ги пропуснал.
Очевидно и Радев е бил на учение, защото говори трудно с щампи и клишета, без ясна мисъл и логически обоснована теза, употребява неправилни езикови форми като "оценям" и "преценям" и т.н. Ловкият Гоце не случайно се спаси от тежката „котва“ Радев в последния момент.
35
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Силата на Фатмак професор Радеф е в конституционното право. Нагледно доказа преди дни как трябва да се манипулира конституцията през призмата на руско-националистическите науки.
34
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
#36: В РАМКИТЕ НА ПАРТИЙНА СИСТЕМА,не е възможно никакво реформиране на КАКВАТО И ДА Е система!!!

Не разбирате ли,че всяка партия,която е била на власт,внедфрява свои метастази във всички държавни структури,КОИТО ДА РАБОТЯТ ЗА НЕЯ,не само,когато е на власт,но за в бъдеще!!

Ако не сте го разбрали досега,за тези 27 години,значи сте с ампутирано мислене!

ТОВА ПРАВИ ПАРТИЙНАТА СИСТЕМА,РОДИЛКАТА НА ВСЯКА ПАРТИЯ,която идва,или си отива от власт!
33
1
 
15
 
! Отговори
Прав е преди 1 година
Държава, която не се грижи за образованието на децата си няма бъдеще.
32
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Основната спънка сега е съдебната система. България трябва да реформира съдебната система. Една модерна съдебна система е основата на всяко демократично общество. Съдебната система в България е неефективна. Ето защо трябва да реформираме съдебната система. Трябва да се започне първо с реформата на съдебната система - това ще бъде едно добро начало.
31
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проблемът на България е, че при комунизма който имаше амбиция а не ставаше за нищо - записваше учителския! Ми сега берем плодовете.
30
0
 
5
 
! Отговори
Койчо преди 1 година
Образованието винаги е било национален приоритет. Финансирането му-не.
29
4
 
2
 
! Отговори
Горд българин преди 1 година
Подкрепям президента Радев. 24 процента от бездомните по улиците в България са висшисти с дълъг трудов стаж. Ако държават инвестира в образование тогава можем да станем първи в света не само по процент на смъртност на населението но и по най-висок процент бездомници с висше образование.
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
70 % от бг висшистите чистят в чужбина или тираджии и таксиметрови.
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Даскал Генчо

Евалла човече ! Добър въпрос !
26
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И какво ще правят тия образованите - ще щият гащи в цеховете по селата които откриват "инвеститорите". То да има работа за специалисти, хората сами ще инвестират да се образоват от залъка ще отделят, не е нужно държавата да инвестира. На инвеститора не са ми нужни специалисти, те си имат на Запад достатъчно специалисти да ръководят бизнеса, нужни са му средно кфалифицирани и ниско кфалифициани евтини работници и образованието каквото е сага доставя точно това, какъв му е проблема на Радев?
25
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до25 анонимнико

Сополчето на Нинова ! Още не можем да се отървем от червената хрема ! И нейните неудачници !