Президентът Радев: Инвестицията в образование е бъдеще!

Президентът отбеляза годишнината на ПМГ в Хасково
Обновена: 21 апр 2017 15:06 | 21 апр 2017 15:00, Боряна Павлова
56
Президентът Радев: Инвестицията в образование е бъдеще!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Най-добрата инвестиция в бъдещето е инвестицията в образованието. Днес младите хора на България повече от всякога имат нужда от образование с високо качество. Това заяви президентът Румен Радев на церемонията по случай 45-ата годишнина от създаването на Природо-математическата гимназия "Акад. Боян Петканчин" в Хасково. Държавният глава е сред възпитаниците на гимназията.
 
Президентът Радев се обърна към всички бивши и настоящи преподаватели в гимназията с признание и благодарност за обичта и всеотдайността им към учениците и училището.

"Добрите български традиции в образованието се пазят и развиват чрез преподавателите", каза още президентът и изтъкна, че техните усилия са положили началото на много успешни проекти и кариери, и уважението на учениците е само малка отплата за този труд.
 
"Природо-математическата гимназия в Хасково или както всички бивши и настоящи ученици с гордост я наричаме "нашата гимназия", вече доказа, че е възможно специфичният талант на всеки неин възпитаник да се извае така, че да създава "майстори" в решаването на трудни и нестандартни задачи. Неслучайно, от създаването на училището досега, между 95% и 99% от завършилите всяка година продължават образованието си в университети и колежи у нас и по света", подчерта Радев.
 
Президентът отбеляза, че на патронния празник на гимназията, се отбелязват и 110 години от рождението на уважавания преподавател на поколения студенти акад. Боян Петканчин, който е един от първите, включили се активно в създаването и развитието на Математическия институт на БАН.

"Вярвам, че примерът на акад. Петканчин, как в утвърден раздел от науката се създава оригиналната българска математическа школа, е достоен за подражание и в настоящето. Математическите знания са приложими във всички области на човешката дейност, а усърдните занимания с нея гарантирано водят до успех", добави държавният глава.
 


56
Още от
Напиши коментар Коментари
24
3
 
6
 
! Отговори
до25 анонимнико преди 6 месеца
Не бъди толкова злобен и завистлив ! Ти на Радев само праха му може да дишаш! Това е най- образования от всички президенти досега , които сме имали ! Единствено той освен високо образование знае и тре езика!
23
2
 
4
 
! Отговори
Манолски преди 6 месеца
Любимото ми стихотворение на Ботев - Патриот валидно 140 години по-късно

Патриот е - душа дава,
за наука, за свобода;
но не свойта душа, братя
а душата на народа !!!
22
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Радев казал ли е на гимназистите "На добър път" към Терминал 2 ?
21
6
 
3
 
! Отговори
ФХ преди 6 месеца
Клишета.
20
0
 
7
 
! Отговори
тя преди 6 месеца
Каквито и усилия да правят преподавателите , ако я няма отговорността на родители и ученици няма да има резултати!
19
4
 
6
 
! Отговори
18 преди 6 месеца
А бе вярно ли е това, което се говори между хората, че Румен Радев е бил разследван от Военната прокуратура през 1996-та за сексуален тормоз над новобранци, но после случаят е бил потулен?
Някой чувал ли е повече по случая?
18
2
 
5
 
! Отговори
до 16 преди 6 месеца
Те не могат и да пишат,защото са функционално неграмотни .Ти забравяш за това .Дара на демокрацията е такъв.Г.Димитров даде образование и грамотност и на последния овчар. Днес даже децата на олигарсите се излагат из колежите в Швейцария и ги пъдят за лош успех.
17
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ДАСКАЛ ГЕНЧО, ТО ТОВА Е ПРОБЛЕМ НА ГЕРБ. ОСОБЕНО ПЪК АКО СЕ ОБРАЗОВАТ РОМИТЕ.
16
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Поредния паляк избран за президент!
Тази институция е напълно излишна за България!
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
добре е в сайта да пишат сериозни хора, а не разни пъпчиви недораслеци.
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
То всичко хубаво,ама вие мислите ли,откъде ще намирате кадри за образоване,щото вече са останали на естествено процъфтяване, само две големи академии и няколко техни филиали - Факултето и Столипиново!
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ОБРАН БОСТАН...
ОСТАНАХА САМО ТИКВИ
12
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Хасково е турски град, а президента е турчин.
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
За 1 Май Радев да посети и деЦката градинка..., и да разкаже как е рискувал живота си за НАТО докато е гледал руското знаме над Крим !
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Какви инвестиций ,какви пет лева.
България е един одавда обран бостан.
9
3
 
8
 
! Отговори
факт преди 6 месеца
Държавата се затрива и всички станали големи патриоти ..Бивши ченгета ,мекерета и обикновени мутри от сутрин и вечер ни казват по тв как обичат България и как се гордеят с нея.Реалността ,поколението е затрито и обикаля с телефоните си ЕС .Няма го Георги Димитров да ви организира Народен съд. Нали му взривихте и мавзолея.
8
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Точно така! Образованието е път за "навън" иначе ще си останат тук децата и ще гласуват за подобни п.р.о.ф.а.н.и!!!
7
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Робинзон Крузо: Сега разбрахме, че Петкан бил учил в Гимназията та Радев !
6
4
 
10
 
! Отговори
Анализ преди 6 месеца
Забелязваме, че президентът е осъзнал как през последните месеци правеше поредица от грешки и гаф след гаф. Единствено такова осъзнаване може да обясни отчетливото му и рязко връщане към популизма и празните общи приказки, които му донесоха изборната победа.
За негово съжаление, но за съжаление и на цяла България, последствията от грешките му остават и това дестабилизира страна и региона. Хората същи забелязват това и така президентът изпада във все по-дълбоко безсилие.
5
2
 
4
 
! Отговори
Ето ви кадри! преди 6 месеца
Пратете търтеите от БАН да преподават в университетите (част от тях и без това си запълват времето с такава дейност). Останалите ги натирете по училищата - нали вече и учители не достигат.
Защо не са отишли по училища и ВУЗ-ове, където заплатите са по-добри от тези в БАН?
Защото за онези от тях, които са се уредили да преподават във висши училища, заплатата от БАН е допълнителен бонус, за който не се налага да работят. Останалите за мързел си взимат заплатки, по-големи от помощите за безработни!