Предстои петото издание на "Златната ябълка на успеха" 2017

Работодатели се срещат с филолози и икономисти в СУ на 27 април
26 апр 2017 17:42, Анисия Иванова
0
Предстои петото издание на "Златната ябълка на успеха" 2017

На 27 април в Аулата на Софийския университет национални и международни компании ще представят възможностите за постоянна и временна заетост пред студенти и хора, владеещи чужди езици и/или имащи икономически познания.

В рамките на петото издание на "Златната ябълка на успеха“ 2017 студентите ще могат да се срещнат с представители на 25 фирми от различни индустрии. Форумът се организира от Кариерния център към Факултета по класически и нови филологии към Софийски университет "Св. Климент Охридски", съвместно с Хорайзънс България, в партньорство с rabota.bg.

Целта на "Златната ябълка на успеха“ е в пазара на труда да се включат едни от най-търсените  кадри – експерти, както и неопитни висшисти, които следват атрактивни специалности. Търсенето на филолози се увеличи значително през последните години, а в същото време всяка година от системата на висшето образование излизат по 15-20 хиляди висшисти, които след това често не намират работа, а в същото време имаме остър дефицит на служители със специализирани познания.

"Студентите много често остават приятно изненадани от заплатите. Те, дори и на най-минималния си праг, надвишават сериозно средностатистическите възнаграждения в България. Заплати от 1400 – 1500 лв. са стартови, като при редки езици те могат да достигнат дори до 2 – 3 хил. лв.“, заяви Николай Николов, управител на Хорайзънс България, съорганизатор на изложението.

Работодатели от ИТ, телекомуникации и BPO, консултантски фирми, рекламни агенции, производители, търговски фирми, финансови институции, транспортни фирми и други предоставят на участниците във форума и много награди – електронни устройства, технологични средства, дигитални CV-та, обучения и други материални награди.

На събитието ще има и дискусионен форум с участието на Horizons Bulgaria и rabota.bg, на тема "Как да избера най-доброто предложение за работа".

Регистрацията за студенти продължава до 26.04.2017 г. Всеки студент може да се регистрира тук безплатно.
За повече информация, записвания за "Златната ябълка на успеха" и кариерни консултации, четете тук или се свържете с Христина Иванова, hristina.ivanova@horizons.bg , Тел. +359 887 188 308.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари