Тормозеното момиче в ямболско школо смени училището

Новите й съученици обещали да я пазят от всякакво насилие
26 апр 2017 19:46,
15
Тормозеното момиче в ямболско школо смени училището
Кадър: Нова тв

Четвъртокласничката Гергана от Ямбол, която бе тормозена от свои съученици в ОУ "Христо Смирненски", се премести в друго основно училище в града, съобщи майка й Мария Желязкова.

Още по темата

Гергана е приела предложението на деца от ОУ "Димчо Дебелянов" и от днес е при новите си съученици, които се обещали, че ще я пазят от всякакво насилие, пише БТА.

Случаят на насилие в ОУ "Христо Смирненски" предизвика широк обществен отзвук. Припомняме, че на заснето видео се вижда как деца с маски бият шамари на момичето. Класната на учениците определи случилото се като "игра" и "волност".

Началникът на Регионалния инспекторат по образование назначи комисия за разследване на инцидента, както и на работата на директора на училището Димитър Бояджиев, който междувременно подаде оставка.

По този случай се самосезира и Районната прокуратура в Ямбол, която също е разпоредила проверка.

Тя трябва да установи причините и обстоятелствата за побоя над четвъртокласничката, на други случаи на проявено насилие в учебното заведение, както и ролята на учителите и на директора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
къде са родителите, къде дреме бащата на тормозеното дете- няколко шамара щяха да свършат чудесна работа- МАЛКО ОПИТ- ШАМРИТЕ МОЖЕ И ПРЕВАНТИВНО- ТОГАВА ВЪРШАТ НАЙ ДОБРА РАБОТА. НЕ МОЖЕ ДО ВСЯКО ДЕТЕ ДА ИМА УЧИТЕЛ И КАКТО Я ПРАЩАТЕ ДА ПРОДАВА КАРТОФИ ДАСКАЛКАТА КОЙ ЩЕ ВЛЕЗЕ ДА УЧИ ДЕЦАТА. НЕ ХВЪРЛЯЙТЕ ВИНАТА НА ИНСТИТУЦИИТЕ, А БАНДИТЧЕТАТА ДА СЕ ОВЪРШЕЯТ В СЕМЕЙСТВОТО- ПОВЯРВАЙТЕ ИМА РЕЗУЛТАТА МЪЛЧИШ И УДРЯШ ТЕ ЗНАЯТ ЗАЩО. ЩЕ ВИ БЪДАТ БЛАГОДАРНИ ДУМИТЕ МОГАТ ДА УБИЯТ- УМЕРЕНИЯТ БОЙ ДА ПРЕНАРЕДИ
12
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Учителката да отива да продава картофиЩом учи децата да играят на престъпници и позволява да бият момиченцата в класа й- вън.И без това няма учители, поне да са живи децата.Няма полза от тази мър.ла
11
0
 
14
 
! Отговори
Краси преди 6 години
Трябвало е ***-биячи да махнат!!!
10
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Образованието в БГ е нууууууула. И никакво увеличение на заплатите! В далечната 1991 година един ид***от ми запали косата, щото била рошава и не го кефя. Вдигаше ми престилката, псуваше ме. А бяхме елитно учище. На една бригада ми скача върху възглавницата. Изтрещях! И днес има белег на лицето от кофата за ***. Той беше в ТВУ, аз имам златен медал от гимназията. Е, баща ми и мен ме въртяха на шиш. Амаааа... Бият ли те бий! Това е! Нападнат ли те бий!
9
0
 
13
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Нали е игра що подава оставка?
8
0
 
7
 
! Отговори
сс преди 6 години
В това училище са събрани деца от всякъде. И преди 25 години беше същото. Училището е голямо и буквите стигаха до З, а по-назад в азбуката ставаше страшно.
7
0
 
28
 
! Отговори
12 преди 6 години
Учителят не е надзирател, но когато се прави на луд и не вижда очевидното, а и не смее да каже това което всички виждат и то защото трепери от четвъртокласници, не е човек, камо ли Българин, камо ли да е достоен за тази професия. ВЪН плазмодиите от системата на образованието!
6
0
 
26
 
! Отговори
Руснака преди 6 години
Подал оставка ... уволнение, не заради случая, а поради неадекватните си изявления и съответните мерки.
5
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вярно е и това нещо.Тя даскалицата не е звероукротител,нито е Бопаджийка за тоя сополанко с маската.Тя трябва да предава уроци,а това,че копелтиите не слушат е друг въпрос.Пък и да 660 лева бруто от днес,кое по напред да прави
4
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Камери в стайте и коридорите , защото като стане нещо после кой крив кой прав , виж нашия хубустник от метрото как чак на село го намериха.
3
13
 
12
 
! Отговори
знам ли преди 6 години
Истината е че учителите не са надзиратели и ще трябва да се въведе някакъв вид охрана в училищата , която да има право да разтървава учениците , защото по закон е подсъдно учители да имат физически досег с подопечните , не се знае кой как ще изтълкува нещата .
2
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да подава оставка и класната.Тя е по виновна и от директора.Две години тормозили детето и тя да не знае
1
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горкото момиченце е трябвало да изчака цели две години за да даде майката оплаквания че дьщеря и е била малтретиране толкова дьлго време от сьученицете си!