Български ученици с 4 медала по химия от Казахстан

Международната Менделеева олимпиада се състоя от 23 до 30 април
Обновена: 2 май 2017 15:05 | 2 май 2017 15:00,
15
Български ученици с 4 медала по химия от Казахстан
Снимка: Facebook

Български ученици спечелиха четири медала от Международната Менделеева олимпиада по химия, състояла се от 23 до 30 април в Астана, Казахстан, съобщиха от МОН.

На олимпиадата Петър Христов от Софийската математическа гимназия "Паисий Хилендарски" е завоювал сребърен медал.

С бронзови медали са Кръстьо Драгинов от Природо-математическата гимназия "Яне Сандански" в Гоце Делчев, както и Кристина Костадинова и Весела Механджиева от Националната природо-математическа гимназия "Академик Любомир Чакалов" в София.

И четиримата медалисти от българския отбор са първенци в Националната олимпиада по химия и опазване на околната среда, като са представили успешно страната ни в 51-вото издание на Менделеевата олимпиада.

Ръководители на отбора са преподавателите от Факултета по химия и фармация на Софийския университет "Св. Климент Охридски" доц. д-р Христо Чанев и главен асистент д-р Даниела Цекова, информира БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
корнелия преди 6 години
сега ще им дадат по една грамота, а ако бяха спортисти щяха да им дадат по 50000 леваза представянето на олимпиадата, ума в България и пет пари не струва, това са бъдещите емигранти.
13
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Германия никой не му пука за олимпиади защото инженерство , математика , физика , информатика приемат всеки да се пробва .. те сами си отпадат няма нужда от олимпиади ..
12
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само в Русия и бившия СССР , България се вързват на олимпиадите.. Заобиколен и лесен начин да влезнеш в университет.. В Русия държавната поръчка в 10-15 добри университета е малка , освен и това и фактора - военна служба..
11
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От природните науки химиците са най-безработни..Нанотехнологиите , полимери , материали се изучават във физическите факултети..
10
4
 
1
 
! Отговори
До Активист на БКП преди 6 години
Ако се поинтересуваш малко, ще разбереш коя фондация им плаща (А за Б на Сорос), защо го няма като информация тук незнам.
9
9
 
1
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
Голем праз!!! Ще са безработни ,когато завършат и ще избягат при Сорос !!!
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 5Как не те е срам да се опитваш чрез косвени намеци да затъмниш славата на сина на кака Корни?Повече от половината участници били получавали отличия!Ама не всички отиват да учат в престижен университет, нямат пари за таксите там! И по три апартамента да имат семействата им и да ги продадат, пак не могат да си платят обучението в най-престижните ВУЗ-ове! Щото майките им не са толкова талантливи, че да преминат през целия политически спектър и да яхнат наивниците от столетницата!
7
0
 
4
 
! Отговори
Ау, как може така?! преди 6 години
Искате да ни внушите, че освен сина на Корна от село Крушовица, в България се раждат и други деца, които печелят международни състезания по природоматематическите науки?Ама моля ви се, не така! Това е чиста идеологическа диверсия! На всичко отгоре, тези за които пишете хем са с български имена (може ли това да се сравнява със звучното Рафаел, както се казва Корниният), хем са печелили медалите поединично! Искате да кажете, че са се отличили индивидуално, а не като част от отбор- като Рафаелчо?
6
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
V KAZAHSTAN ZA 100 DOLARA MOGE DA SI KUPISH DIPLOMA ZA KOSMONAVT.4 PO 100 RAVNO NA 4 ZLATNI MEDALA.
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Веднага ми изтриха коментара, може би защото дадох линк към сайта на състезанието :)Та нека има подобни деца, браво,но не се прехласвайте от подобни новини,които са си живи манипулации. Kакто и на други подобни първенства, повече от половината участници получават медали - на това състезание са раздадени 67
4
0
 
1
 
! Отговори
До 3 преди 6 години
И си прав и не съвсем - тези деца отиват по най- престижните университети в света, където летвата е наистина висока. Но пък от друга страна навсякъде има пародии на образование ,както е нашето НБУ, така че " учи в Америка" нищо не означава, важно е в кой университет.
3
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕТО ТЕЗИ УМНИ ДЕЦА ОТИВАТ ДА УЧАТ В АМЕРИКА.А ДРУГИТЕ, КОИТО СТРАДАТ ОТ ИНТЕЛЕКТУАЛЕН НЕДОИМЪК, ЗАВИЖДАТ И ЗЛОСЛОВЯТ: Синът на този бил в Америка, синът на онзи...
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на децата! А вие продължавайте да съсипвате малкото български училища, където наистина се учи и от които излизат подготвени и над средното ниво млади хора!
1
4
 
3
 
! Отговори
Павел преди 6 години
Ето до къде ни докарала демокрацията! При бай Тошо ние взимали по пет медала!