Майки vs. агресията в училище. А тя, тя тръгва от забавачката

Защо класен ръководител нарича своя ученичка "селянка"?
4 май 2017 16:15, Петя Славова
48

Майки се обединяват като организират протест срещу агресията в учебните заведения.

"Моето дете се сблъска с тази агресия още в детската градина, среща я сега и в училище", каза пред Bulgaria ON AIR Кремена Крумова от сдружение "За децата ни".

Тя разказа как дъщеря й Маряна е била наречена "селянка" от класния й ръководител пред целия клас. След това към детето й е започнало агресивно поведение и от други учители в столичното учебно заведение, в което учи то.

Още по темата

"Изключително недоволна съм от агресията, която блика от учители, възпитатели, медицински сестри. Притеснява ме и агресията между децата", каза разтревожено Кремена.

Елена Панова също коментира темата като посочи, че агресивното поведение при децата тръгва от малка възраст, от семейството, от детската градина и яслата.

"Още не съм се сблъсквала, но не мисля да чакам да се случи нещо с моето дете, за да противодействам", категорична бе Панова.

Майките призовават за промени в учебните заведения, като се започне от това да се поставят камери във всяко помещение.

Те заключиха, че новите 22 реформи за справяне с агресията, които управляващите въведоха, не са дали никакъв ефект, след като продължаваме да ставаме свидетели на инциденти.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
12
 
! Отговори
To6 преди 6 години
Всичко зависи от родителите и единствено от тях. Децата станаха глезльовци и са се самозабравили. Няма шамари, няма ред. Това е.
40
0
 
9
 
! Отговори
дедо Йов преди 6 години
Перспективата за попадане в ТВУ ще пребори ширещата се агресия! Мамините няма да смеят да се погледнат на криво!
39
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Махнете детските институции- разпределете парите между семействата- нека те поемат отговорността изцяло. Какво се случва сега- ЗАТВАРЯТ СЕ ДОМОВЕ, А МАЙКИ КУКУВИЦИ РАЖДАТ И МЯТАТ ДЕЦАТА ОТНОВО В ДЪРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ, ТАМ ПЪК ПРАВЯТ ГРУПИТЕ ОГРОМНИ СЪБИРАТ ДЕЦАТА ПО 30/35 НА ЕДНО МЯСТО- ОТ ТАМ ИДВА АГРЕСИЯТА.
38
1
 
18
 
! Отговори
Мунчо преди 6 години
Много интересно....Крумова не си ли прави сметка, че ако нейното дете има проблеми с всички съученици и учители, виновно си е то, а не всички останали? Писна ми от такива маминки!
37
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Работя от много дълго време с деца и горещо настоявам в градините да се вкарат камери- ще се видят интересни неща- деца които не знаят как се казват, не познават дрехите си, не умеят да се хранят, не умеят да се самообслужват, крещят вместо да говорят, никога не са посягали сами да си измият ръцете. Вчера едно дете констатира- "Някой не ме е запасал"- само да кажа че са 28- 32 деца всеки ден- мдаааааааааааа- ще се видят любопитни неща- НЕКА КАМЕРИТЕ ВЛЯЗАТ ВЪВ ВСИЧКИ ПОМЕЩЕНИЯ.
36
0
 
14
 
! Отговори
2 преди 6 години
(2) Когато се забележи проблем има училищни психолози- да ходи всяка седмица по 1 2 пъти след училище и проблемът поне ще започне да се разрешава. Всичко е оставено на самотека, всеки прехвърля вината на другия. Очаква се учителя да е и основния възпитател, което е безумие. Тези агресивните, както казах да седят при психоложката- това им е работата. Да ги остраняват от училище с неизвинени като са агресивни, да ги карат да копат градинките. Самоубиващ се народ. 14 годишните с 3 промила алкохол..
35
0
 
22
 
! Отговори
1 преди 6 години
(1)Родителите са основните хора, които възпитават децата, НО училището не е само за четене и смятане. Там хлапетата се учат на живот и как да се справят със ситуации. Едно дете трябва да знае какво е НЕ от малко. Едно 4 годишно, което върти родителите на пръста си и не слуша какво му се говори е изпуснато вече. Това, че са малки не ги прави ***- разбират когато не трябва да правят нещо и тестват лимита на родителите си. Така изпуснатото и вече агресивно 4 годишно става агресивно 14 годишно
34
3
 
29
 
! Отговори
дуди преди 6 години
Именно, майката е длъжна да възпита детето, а учителката да го научи да смята, чете, история и т.н. Ако единственото усилие което си положил за детето си е да го направиш и нахраниш, ако не си се опитал дори да го научиш на обноски, кое е добро и лошо,недей обвинява някой друг за поведението му. Правенето на деца е лесно, правенето на хора от тях е трудната работа, за съжаление не може да се очаква необразован и елементарен родител да възпита дете
33
2
 
26
 
! Отговори
v преди 6 години
Майките са си виновни как възпитават децата. Т.ъпа майка и т.ъп баща= т.ъпо и агресивно дете, което тормози свестните деца в градината и училище. Ако на главата са ми 30 малки т.ъпи келешчета еми сори, ама и аз ще ги наричам както им се полага. Тия кифли да вземат и да прочетат по една книга как да си възпитат децата и да им дадат правилна насока,вместо да чакат учителите да им вършат работата
32
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ехаааааа, сезонът за отстрел на даскалици май беше открит официално! Насладете се на хъса на ловджийките!
31
1
 
21
 
! Отговори
Гений си преди 6 години
До Анонимен Само проверете как се работи в най-скъпите частни училища в Европа,после дръндорете глупости....Навсякъде се спазва дисциплина,бият през ръцете за неслушане,това са традиции от векове, не свободията на Ганка и ***
30
0
 
20
 
! Отговори
Така ще е... преди 6 години
Не може едно общество да живее по един начин, а децата по друг...Хората са кълбо от нерви.Много притиснати от мизерия, но и много озверели да печелят все повече пари.Вече е срамно да си възпитан, услужлив и уважителен.Всичко живо си маркира територията чрез арогантност и агресия, на тези, които не живеят така, им се смеят- и така всеки трещи и бръмчи, докато не се затрием вкупом...Децата се учат от живота, който е около тях...
29
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде сега, успокойте се. Вече има абсолютен глад за кадри в ясли и градини, така че съвсем скоро ще изчезнат по естествен път. Тогава ще си гледате сами децата в къщи- по всички правила! Кеф!
28
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма как да няма агресия с тези архаични методи на преподаване. Децата от първи клас са насилвании да седят, внимават, не мърдат. Методи от преди 100 г. Вместо обучението да е под формата на игра и забавление. В градината обиди. В училище масата от децата не разбират за какво въобще става дума, това е емоционално и психическо насилие ежедневно над децата, утре тази агресия и вече нормално поведение се предава на раб. място.
27
11
 
5
 
! Отговори
До Макаренко преди 6 години
Това изобщо не е комунистическа концепция, но проcтия ошмулен българин все си мисли, че всяка социялна концепция е комунизъм. При двама работещи родители, които пълнят хазната е много трудно да се обобщи, че родителите са единствените отговорни за възпитанието, при положение, че си виждат детето само в почивните дни. А и зряло и единно общество се постига с обща концепция за възпитание.
26
8
 
4
 
! Отговори
Анонименнн преди 6 години
в UK са в космоса сравнение в БГ. Първо - там държавата си дава ясна смека, че играе основна роля за възпитание на децата и няма как да е иначе при положение, че децата са по градини и училища през по-голямата част. Има изключително строги изисквания към всички институции именно насочени към възпитанието и всяко училище и градина се оценяват на годишна база. Ако учител си позволи агресия ще изхвърчи на мига. Децата са им ангели сравнение с нашите.
25
3
 
20
 
! Отговори
Макаренко преди 6 години
Трябва да се приключи с комунистическата фикция, че "държавата" възпитава децата !!!Акта на физическо размножаване е удоволтствие. Следва създаване на пълноценна личност, което също е удоволствие, но за тези,които имат нещо "между ушите".
24
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук някои бъркат агресия с повишена активност, а по-активните деца са си съвсем нормални деца и не трябва да сенаказват нито те, нито родителите им. Други набъркват Сталин във възпитанието на децата, но толкова им е акъла.
23
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Изходът е дистанционно обучение и закриване на училищата."НЕ.И без друго с тоя интернет и таблети са завършени социопати, които едно изречение на живо не могат да вържат, стане ли това, ще бъде страшно.
22
1
 
31
 
! Отговори
Бивша учителка преди 6 години
Не съм гледала предаването,и сега също не гледах защото предполагам какво ще чуя.Само да попитам обаче,защо точно такива,които вдигат най-много врява навсякъде НИКОГА не правят забележка на децата си,за НИЩО,сакън да не ги травмират или защото са малки и "не разбират" ?Защо е чудно,че после децата смятат,че всичко е позволено и безнаказано.Всички сме били свидетели на безобразно поведение и спрямо родителите си и спрямо околните на деца,не всички,разбира се,но за съжаление на много от тях.