Родителите на осмокласника Радо: Убиецът му го тормозеше!

Братовчед му вече е с повдигнато обвинение
Обновена: 4 май 2017 09:31 | 4 май 2017 09:00, Петя Славова
65

Поредният сблъсък в училище, завършил с фатален край за едно от децата, направи друго обвиняем за причиняване на смърт по непредпазливост.
Още по темата

Трагедията стана в село Славяново, където след сбиване в час по биология 14-годишният Радослав Димитров загуби живота си. Детето бе ударено от свой братовчед.

"Този инцидент става в третия час по биология в 10:05 часа. Всички колеги са реагирали много бързо и адекватно, за съжаление не успяхме да спасим момчето", разказва  директорът на Основно училище "Христо Ботев" Лили Манолова, която изрази и съболезнования към родителите на Радослав.

Манолова бе категорична, че и двете деца не са конфликтни, нямат прояви на насилие.

"Просто се е случило спречкване между тях и едното дете е припаднало", допълни директорът.

Тя каза също, че днес психолози ще работят с децата, а след това от учебното заведение ще чакат решението на следствието.

"Те са обикновени деца, всеки ден може да се спречкат за нещо, но чак такива лоши прояви не е имало", подчерта Лили Манолова.

Затова пък родителите на 14-годишния Радо, бяха категорични пред Bulgaria ON AIR, че синът им е бил тормозен от същия ученик още от първи клас.

"Защо учителите лъжат? 10 години работих в ОУ "Христо Ботев" като охрана и напуснах, защото там са лъжци!" - твърди разгневен бащата на Радо.

Родителите казаха също, че няколко пъти са се оплакали в учебното заведение, че синът им е тормозен, но съответни мерки не са били предприети.

"Детето ми е подлагано на системен тормоз от същото момче, не от други ученици. Той се държи агресивно и с другите деца, не само с моя син", разказа майката на Радо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още по темата: училищебой
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
9
 
! Отговори
ЖороПърви преди 6 години
Хора, разберете, че законите в България защитават престъпниците! Непълнолетен сериен убиец може да бъде наказан максимално с 8 годишна присъда, вижте Закона в частта на "Приобщаващото" образование-за да изключиш ученик, процедурите траят година, и после Агенцията по закрила правата на детето го отменя! Не си ли спомняте случая в 19 СУ, където един второкласник подлуди всички ?
48
13
 
5
 
! Отговори
Директорката преди 6 години
на СЪД! Учителя в чиито час се е случило на СЪД!!! Местният директор на инспектората към МОН на СЪД! Конфискация на имущество и тежък обществено полезен труд 20 години!!!!!!!!!!!! Или така или убийствата на деца няма да спрат!!!!!!!! Свиквайте вече с такива новини, това е ежедневието в Бугаристан!!! Да и си стойте по къщята, докато не претрепят и вашето дете!!!!!!!
47
0
 
15
 
! Отговори
Нямаме преди 6 години
закони, нямаме държава, няма институции, нямаме бъдеще. Децата - най-милото ни, бъдещето на тази пропаднала страна биват системно изтребвани през ден......Последици никакви, мерки нулеви, беззаконие, безнаказаност, лумпенщина, ***, не лудница, не джунгла, а в ад са превърнати училищата....картинката е потресаваща просто....Децата ни ИЗМИРАТ БРЕ АЛОООООО?!?!?!?!?! ТОВА СА ДЕЦА!!!!!!!!! *** убиец в изправителен ЛАГЕР докато стане на 30, а родителите му в затвор, иначе няма оправия.....
46
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СЪВЕТ КЪМ УЧИТЕЛИ И ДИРЕКТОРИ- ВСЯКА ЕДНА ПРОЯВА НА НАСИЛНИЦИ СЕ ОПИСВА И ЗАВЕЖДА ВЪВ ВХОДЯЩА КНИГА С АДРЕС ДИРЕКТОР И КОПИЕ ДО ИНСПЕКТОРАТ ОБРАЗОВАНИЕ И МОН- КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СЕ ВЗЕМАТ ЗАКОНОВИ МЕРКИ СРЕЩУ ПОДОБНИ АГРЕСИВНИ ДЕЦА И УЧЕНИЦИ- ТАЗИ АГРЕСИЯ ТРЪГВА ОТ ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ- ТОВА СА ДЕЦАТА НА ЧАЛГА ПОКОЛЕНИЕТО- РАЖДАТ И ЗАХВЪРЛЯТ НА ИНСТИТУЦИИ, А ПОСЛЕ ОБВИНЯВАТ.
45
2
 
28
 
! Отговори
Джони Холидей преди 6 години
Аз съм на 42 години но не знам в моето училище да са тормозени ученици, защото при едно оплакване и учителя не биеше с пръчка през ръцете. Веднъж пляснах една съученичка по *** тя се оплака на класната и познайте какво стана с мен? Баща ми веднага дойде прибрах се в къщи и баща ми ме спуска от бой след това ме острига нула номер това беше на 23 май 1988 година. На манифестация бях най-отпред умрях от срам. Сега всички се превърнали в охлюви и станахме пумияри и мъжете и жените.
44
4
 
14
 
! Отговори
не било лесно преди 6 години
Ами като Не е лесно , на втория месец си вдигаш багажа и отиваш да продаваш в магазин на същата заплата. Щом седят там тези хора имат причина, да го правят. Някои от любов към децата и професията, други защото е по-лесно да имитираш дейност и да разправяш, че си учителка (доста по- добре звучи от продавачка за пред Гинчето). Такива хора са за съд, защото те от комерсиални интереси разсипаха бъдещето на България.Точно директорите са най-корумпирани, алчни и нагли, защото трудно им се търси сметка
43
7
 
15
 
! Отговори
Не е лесно! преди 6 години
Лесно се говори но я влез ти в клас и се справи с освирепяла ***, която се опитва да линчува някой, когото са си нарочили за жертва в класа. Насилието в училище е проблем, който обществото не вземе ли на сериозно /не с псевдопсихолози/ а с патолози! - все по-малко даскали ще искат да са даскали. За петстотин - шестстотин лева определено не си струва да си рискуваш живота, здравето и нервите да се бориш с разхайтената пасмина.
42
7
 
16
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 6 години
Как се става 150 килограма при ръст 165 см на една учителска заплата. Пълна ревизия на училището и директорката. В училище където децата умират в час има много други нередности! Вземете се в ръце да не ви вземем ние!!!
41
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 30Поздравления, юнако! Безработен лузър си, нали? Успя ли да излееш виртуално гнева от собственото си несправяне с живота? Така ли възпитаваш детето си - "ако нещо не е по вкуса ми - ще ги избия всичките!"?Добър човек си, явно!
40
6
 
19
 
! Отговори
Пишещите тук.. преди 6 години
.. храбро се заеха с оплюването на учителката и учителите, но никой от тези плюещи интелектуалци не успява да съобрази какъв е проблемът в обвиненията на родителите към даскалите. А този проблем вади очите: малкият убиец е БРАТОВЧЕД на починалото дете. Родителите са ЗНАЕЛИ ОТ ДЪЛГО ВРЕМЕ за насилието, което е упражнявал над детето им. Естественият въпрос е "Какво направихте, за да вразумите роднинското дете?".Наистина - КАКВО? Няма отговор...
39
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Върнете ТВУ-тата и лекарите в училищата!Децата и училищата не са много в България,толкова ли не можете да назначите по един лекар и сестра?!
38
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво са виновни учителите? Станало е убийство, убиецът сега трябва да полежи 20 години и толкова! След 20 години ще е психически съсипан и ще трябва да му се плаща лечение, което ние няма да платим и той пак ще убие и сигурно тогава пак директорката ще обвините!
37
1
 
7
 
! Отговори
Проф. Г. off преди 6 години
Иван Костов е виновен!
36
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТВУ!
35
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При първа проява на агресия в у-ще- глоба за родителите в размер на 5000 лв + 5000 лв обезщетение за засегнатото семейство.При следващ рецидив, родителите да бъдат съдени и вкарани в затвора, все едно те лично са извършили деянието. При настъпила смърт на дете, няма първо второ, някой трябва да влезе в затвора! Ако младия бияч е малолетен - родителите в затвора, а бияча в интернат!!!
34
3
 
28
 
! Отговори
Клеопатра преди 6 години
Българското училище по принцип не може да се справи с агресията и насилието. Причини - главната е ДЕЛЕГИРАНИЯТ БЮДЖЕТ /никога няма да се премести ученик, заради парите/, другата е глупавото "ПРИОБЩАВАЩО" ОБРАЗОВАНИЕ, което не налага санкции на насилниците и родителите им, а им казва "Друг път не правете така". И какво от това? Системата е сбъркана!!!!!!!!
33
0
 
1
 
! Отговори
Гюнтер преди 6 години
Уфффф..извинявам се за грешките...тоя тел ме побъркваааа!!Извинете!
32
2
 
12
 
! Отговори
Гюнтер преди 6 години
Тези неща на снимката,в момента се,радват защото ще съдят и ще получат пари.Личните ми набщюденуя са такива.Чивство за родителство,чайчина любов,грижа "там" отсъстват.Затова се произвеждат на конвейр,за да им носят пари.И няма какво да се превземате тук и дя,се правите на морални.Това е житейската им философия.А за агресията в обществото!?!?..ми вижте си министър председателя бе!
31
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АНОНИМЕН 16Имам само един въпрос. Някой от пътуващите в трамвая обади ли се на 112, за да пратят полиция, докато все още свидетелите не са слезли от трамвая?
30
0
 
14
 
! Отговори
такива ни законите преди 6 години
затварят ТВУтата. Делегирани бюджети, нерешени въпроси с пътуването на децата подлежащи на задължително обучение, неосигуряване адекватни средства за лекари в учебните заведения в малките населени места, липса на заинтересованост у много родители към децата и учебния процес, изцяло разчитане на учителите за възпитанието на децата .... ето ви част от причините да сме на тоя хал. И по - зле ще става - бъдете сигурни