Цената на успеха: Отличен на матурата – 20 лв., оферти из нета

Предлагат и пакет за матурата по немски, обещават над 5,50
6 май 2017 09:49,
15
Цената на успеха: Отличен на матурата – 20 лв., оферти из нета
Снимка: Булфото, архив

Броени дни преди зрелостните изпити в сайт за онлайн търговия се върти оферта за продажба на есета за матурата по философия. Срещу 20 лв. зрелостникът може да получи една разработка и разяснения по телефона как да я използва.

"Гарантирано получавате 90% от възможните точки на есето, може да го направите и на пищов и да го препишете или да го научите и работата ви ще е чиста и сигурна", гласи офертата, пусната от Перник.

Предлаганите "универсални есета" са над 20 и ако зрелостникът реши да купи всичките, ще трябва да преброи над 400 лв. Възможните "клиенти" на въпросната оферта могат да бъдат зрелостниците, които са избрали да държат втори задължителен зрелостен изпит по философия, пише "Монитор".

Готовите разработки не могат да гарантират висока оценка на матурата, коментира експертът от Министерството на образованието и науката Лазар Додев. Той обясни, че въпросните есета вероятно са написани по-общо, за да пасват на всяка тема, но оценителите ще търсят личното мнение и конкретиката по зададения въпрос, които се изискват за високата оценка.

Додев призова зрелостниците да не си дават парите и да не прибягват до такива методи, при положение, че матурите ще протекат под видеонаблюдение и двама квестори в зала, които да следят за реда.

"Под достойнството им е, а и не трябва да си рискуват дипломирането", коментира още Лазар Додев.

Офертите за търговия с матурите, обаче не приключват с въпросните есета. В една от Facebook групите свързана на матурите момче предлага пакет за матурата по немски, като до 20 април, дори е обявил промопакет. "Системата е сигурна, гарантирам над 5,50! За целта продавам специални хендсфрита със специален хардуер, който пренебрегва заглушителите в училищата! После по време на матурата натискате малкото копче и се свързвате с мен, при което аз ще ви реша матурата!", гласи офертата.

От постовете на други две момичета пък става ясно, че си търсят да купят отговорите на матурата по география. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
222 преди 6 години
Ама, моля ви се, нека да има матури!!!! Вие какво искате, бизнеса от частни уроци на учителите ли да провалите??? Та нали за това са учителите, в клас само се преподава и тестчета, НО са нужни мноооого частни уроци, точно за това са учителите,в противен случай- двойка. В този ред на мисли, матурите не ги премахвайте, бъдете така добри!!!!!
12
0
 
0
 
! Отговори
Иван Пешев преди 6 години
Ушев да почва да звъни на тези обяви за една седмица ще се прочисти нета.Това равносилно на фалшификация на парични знаци.
11
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той и Вучков така е станал "прос 'ф'есор" по партийна линия! А колко са като него от преди и сега си личи по състоянието на България!
10
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като чета коментарите имам чувството че и преди 89та е имало хендсфрита :D Иначе за младите хора - то винаги има ***. Забелязвам че най-много се оплакват от младите нискоквалифицираните "стари", въпреки че преди 89та възпитанието е било плачевно.
9
1
 
0
 
! Отговори
бай ганю преди 6 години
До До атакистсамо до изброените от теб ли професии достигат познанията ти за нужна високо квалифицирана работна ръкаами вероятно по твойте разбирания след като ги няма тогава да закрием университетите и да връчим мотика на младите
8
0
 
5
 
! Отговори
бай ганю преди 6 години
бравонякой се учат как има начини да не караш по правилата а да заобикаляш по балкански от ранна възраст и такива си остават цял животза това делянчо е преуспял щото мама му е купила тесте дипломи системата ни продуцира успешни делянчовци с тонове и в университетите ни където културата на втория начин се налага сред мързеливите тарикатчета
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пазарна икономика, пазарът определя кой ще спечели и кой не. Квесторите са рушители на пазарната икономика и свободната демокрация.
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е щото с матура се влиза в университет , дори получаваш два пъти повече точки от цялата диплома..
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези с купените матури , ще станат икономисти щото е най-лесно за да го завършиш.. Една част ще се хванат с фондации на Соросо и ЦРУ и ще управкяват колонията .. Другата по-голямат ще станат магазинери.. Бог ще ги накаже - ще учат за началници , ще станат магазинери и ще им отнеме 5-6години от живота .. На 30години ще идат да мият чинии на запад. С купените матури няма да учат за инженри , физици, информатици..
4
0
 
9
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
до 3 Това ти казвам- че ти даже на теория ги нямаш тези познания след като си купиш дипломата...остави практиката- при Бай Тошо след като завършиш веднага те назначават стажант в дадено предприятие, завод по специалността която си завършил.Ти знаеш ли какава привилегия беше за един човек на 19 години да постъпи във Висше Учебно заведение при бай Тошо? Това беше престиж, това беше и отговорност!К'во висше сега? Не ме занимавай с глупости! Нали ги виждам новоизлюпените висшисти- ТЕ СА НЯКЪДЕ!
3
1
 
10
 
! Отговори
До атакист преди 6 години
Викаш познания? Познания за какво като няма заводи и производство къде ще ги използва. Няма заварилчици ,строители, инженери и ти ми говориш за образование. В България последните 25 години нищо не е както е било преди 10 ноември.
2
0
 
7
 
! Отговори
sofeto преди 6 години
специални "хендсфрита" със специален "хардуер"Хм, написано е на кирилица ама на какъв език e? Бълимаами!
1
2
 
32
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
И накрая к'во се оказва? Купуваш си дипломата, нямаш никакви познания, за *** за зеле не ставаш, понеже си некадърен и мързелив + алкохолизиран, отиваш да изкараш едно висше пак по същата процедура и накрая бачкаш в склад за 900 лева приемчик с диплома за мениджър...примерно! Честито!