Наши ученици с 6 медала от Олимпиада по математика

В отборното класиране са на първо място
Обновена: 9 май 2017 20:11 | 9 май 2017 20:00,
32
Наши ученици с 6 медала от Олимпиада по математика
Снимка: БАН

Четири златни и два сребърни медала спечелиха българските ученици от 34-ата Балканска олимпиада по математика, състояла се в Охрид, Македония. В отборното класиране отборът на България спечели първото място с 226 точки от възможни 240, съобщи пресцентърът на БАН.

Виолета Найденова и Кирил Бангачев от Софийската математическа гимназия /СМГ/ са със златни медали, както и Константин Гаров и Атанас Динев от Природо-математическата гимназия в Бургас. Иван Ганев от Американския колеж в София и Борислав Антов от СМГ са със сребърни медали.

Ръководители на отбора са асистент д-р Драгомир Драгнев, доц. Ивайло Кортезов и член-кореспондент Олег Мушкаров, като и тримата са от Института по математика и информатика при БАН.

След българския обор се нареждат отборите на Сърбия /208 точки/ и Румъния /182 точки/.

В 34-ата Балканска олимпиада по математика са участвали 20 отбора от 19 страни - Албания, Азербайджан, Босна и Херцеговина, България, Великобритания, Гърция, Италия, Казахстан, Катар, Кипър, Киргизстан, Македония, Молдова, Румъния, Саудитска Арабия, Сърбия, Туркменистан, Турция и Черна гора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
3
 
! Отговори
erejnion преди 6 години
До 23Съдейки по успехите на българите на Всерусийската олимпиада по математика, твърдението Ви е фактологически неверно.
20
0
 
3
 
! Отговори
erejnion преди 6 години
До mс2Средната начална заплата на студент, завършил бакалавър по математика, в България, на пълен работен ден, е някъде към 2000 лева на месец. Лично познавам няколко човека, чиято НАЧАЛНА заплата бе 7000 лева на месец + бонуси. Та, как мислиш? Тези хора готови ли са за живота? Аутсайдери ли са? Тънят ли в беднотия?
19
0
 
4
 
! Отговори
mс2 преди 6 години
До 24Чия полза, твоята, тяхната или на обществото. За първото не знам.За второто - ако продължат да са добри, ще живеят интересен изпълнен с нови проекти и идеи живот, ще бъдат може би не най-богатите, но уважавани в средите си хора.Тук ще са аутсайдери, или нахапани от бездомните кучета, или пребити на улицата или тънещи в беднотия, но "несправили се" със живота, вършещи неразбираеми за околните работа, която е оценена от държавата на по-малко от тази на чистачката. Обществото, не му пука
18
0
 
3
 
! Отговори
mс2 преди 6 години
Това, че някой се е доказал като математик не означава, автоматично че е готов за живота, още по-малко за простотията на улицата. Кажете ми (освен в някои ИТ профили) къде е приложима висото ниво на математика в БГ. Да брои картите в казино или да търка билетчета от лотарията. Тъй че ще ходят децата из света и да правят новите неща, които го движат напред, защото ние си избрахме да сервираме на пияни руснаци още и още ракия и си преизбираме тези, които искат опростачването на българите
17
0
 
6
 
! Отговори
Бай Хой преди 6 години
Браво! А това, че ще работят в други страни, не говори лошо за тях, а за нашите управници .
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако участваше Русия щеше да вземе всичките медали
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На всички които пишат че тези деца ще заминат в чужбина и затова не си заслужава да се обучават децата ще разкажа една истинска случка от фирмата на брат ми. Шефовете умуват дали да ги пращат на обучение. Големия шеф разбира се е против и вика "Ами ако ги обучим и те напуснат след това ? А малкия шеф отговаря "Ами ако не ги обучим и те останат ?" Правете си сами изводите...Прочети още на: dnes.bg/obrazovanie/2017/05/09/nashi-uchenici-s-6-medala-ot-olimpiada-po-matematika.340523,1
14
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хубаво, имаме умни деца, и какво от това? Успяват най-приспособимите, а не най-големите зубрачи. В училище имах съученици, които прибираха първите места по Олимпиади - и влезнаха във ВУЗ и бяха посредтсвени студенти, които се оказа, че нямат никакви други знания и умения, освен в областите в които са печелили медали.Ако бяхме много стока, нямаше да сме последна дупка на кавала! Тези деца и те бягат. И малкото което имаме си отива, защото не "жито као дренки", ами кози дренки ще трябва да ядат.
13
4
 
3
 
! Отговори
Скопие преди 6 години
Имаме даровити деца! Факт! Но, къде да се реализират?Македонски виц е отговорът! У нас - жито као дренки! А защо бегате, деца? Ами, камени ли ке ядем?
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ахахаха!!! И къде ще са тези деца след като завършат училище? Колко от тях ще си останат в България??
11
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Германия ще ми ходят,само да ми паднат в казармата ... до близкия психодиспансер ще стигнат
10
0
 
14
 
! Отговори
_ преди 6 години
И под тая новина местният главобол намери излаз...Честито на децата и още успехи вбъдеще.
9
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е благодарение на амбициозни родители, не на доброто ни образование.
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви немци бе? Някои коментиращи съвсем изплющяха!
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Варосайте бордюра в черно!
6
9
 
6
 
! Отговори
Аууууууу! преди 6 години
Ама това е безобразие!!!Нарочно съобщават такива новини, за да омаловажат изявата на детето на леля Корна от село Крушовица! Искат да ни кажат, че много други български чеда печелят такива награди, та и по-големи!Нарочно го правят! Това е пропаганда! Да се самосезира БХК, Корнето е подложена на психически тормоз!Ужазззззззззззт!
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво!Българската математическа школа е най-добрата на Балканите,че и по-далеч.От нея взаимстват,направо копират нашите учебници и сборнизи по математика, сърби и македонци.В Сърбия най-големи успехи по математика има в Западните пакрайнини,Ниш,точно поради тази причина,а най-способните се преместват да учат в Белград.Много македонски убеници кандидатстват,да учат и седват в България.
4
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Готвят само ученици от София и Бургас а останалите са дискриминирани и ги режат.
3
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
марш в казармата, мамини синчета
2
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спонсор на отбора е фондацията на Сорос и ЦРУ - "Америка за България"