Властта обеща ръст на учителските заплати с поне 15%

Борисов се фокусира върху образованието и магистралите
Обновена: 11 май 2017 11:56 | 11 май 2017 11:52, Веселина Йорданова
36
Властта обеща ръст на учителските заплати с поне 15%
Снимка: БТА, архив

Учителските заплати ще бъдат увеличени поне с 15 % от 1 септември, заяви финансовият министър Владислав Горанов. Възможно е да има още по-голямо увеличение, а точният му размер все още се изчислява.

Графикът е такъв, че до края на мандата ще се удвоят, ако мандатът е четиригодишен, каза още той.

Още по темата
От 1 септември ще изпълним ангажимента за повишение на заплатите на българския учител, заяви и премиерът Бойко Борисов.

"Трябва да се съсредоточим върху две неща – образование, това е най-важното, за да бъдем конкурентоспособни.

Второто е свързаността на Балканите, на регионите. Нямаме нито магистрали, нито жп линии с нашите съседи. Сега направихме с Турция, работим със Сърбия, Гърция. Надяваме се да направим свързаност и между България и Македония“, каза още премиерът на конференция за плана "Юнкер".

И премиер, и финансов министър смятат, че би могло да се направи още много за бизнеса по този план.

"Независимо, че в кампанията имаше твърдения от наши опоненти, че не сме усвоили нищо по плана "Юнкер" - втори сме след Естония", заяви Борисов.

Пред журналисти премиерът благодари на вицепрезидента Илияна Йотова за добрите думи, които тя каза вчера за кандидата ни за еврокомисар Мария Габриел. В телевизионно интервю Йотова каза, че се е зарадвала на новината, защото така българският интерес в ЕК ще е максимално защитен.

Борисов посочи, че се надява Европейският парламент да одобри нашата кандидатура и тя да е успешна.

За уволнения зам.-министър на здравеопазването Стоил Апостолов, премиерът коментира, че това, което е видял в репортаж снощи, е било достатъчен аргумент още сутринта да го освободи. В репортажа е разказан случай на жена, на която само по документи е извършена операция на коляното, за да се вземат пари по клиничната пътека.

Апостолов е бил управител на въпросната бургаска болница по същото време.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прасчо и баща му, сестричето Лили липсва на снимката. ачигьос, тапигьос и боязлия - старите хора са го измислили-сега звучи актуално за тези двамата и Сие наглеци.
29
0
 
1
 
! Отговори
premia преди 6 години
sigur i po 100 broiki Koran na razlichni europeiski ezici ste im davat kato na bg askerite v Afganistan?!
28
0
 
4
 
! Отговори
te nis преди 6 години
bravo! ;)da im varvi staja stava...;)a za ejednevnite im nujdi benzin, automobil, hrana, parno otoplenie, tok, mineralna uranova voda, sapun, shampoo, obuvki, shapki, kozmetika, kitki, kartinki, inet,mmuzei, zoopark, opitno pole, herbicidi, medicamenti, rezervni chasti - lektorski chasove v svobodnoizbiraema podgotovka "cheti Koran" na razluchni europeiski ezici - frenski, angliiski, nemski, ispanski, portugalski, turski ezik za nivo A1, A2, A3, B1, B2, B3...posle i na asiatski, afrikanski
27
0
 
4
 
! Отговори
истинска новина преди 6 години
Бойко не лъже и не краде. Той изпълнява волята на народа. Той е слуга на народа.
26
0
 
3
 
! Отговори
Azalea преди 6 години
mmm, ha dano sa fikusirani...dobre...
25
0
 
3
 
! Отговори
mitodi преди 6 години
nema nujda, ai ne se abete, ve...komshiite ot Iran i Oman davat mnogo poveche dolari da gi uchim samo da chetat Koran...
24
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТИЯ ДВАМЦАТА ЩЕ СЕ ПРЪСНАТ ИЛИ ОТ ПРЕЯЖДАНЕ ИЛИ ОТ ЗЛОБА КЪМ ПЕНСИОНЕРИТЕ....ПРИЛИЧАТ СИ КАТО ДВЕ КАПКИ ВОДА ,ПО ЛАКОМИЯ !
23
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трохите за народа за вас и хляба и ножа.Защо не кажете как прахосвате народната пара ,сега щели да си сменят столовете че били стари,ще се дадат хиляди лева за комфорта на наглеците,заплатите на депутатите не бяха замразени,мълчат и за милионите дето отиват за НСО де се разхождат като мечки с охрана.Глезотиите на тия не спряха,инак как се трупат килцата та Лиленцето,на баце,на Дебелянчо ...тия просто нямат насита и как да останат пари за пенсионерите дето *** като мухи от глад и от липса на здр
22
4
 
10
 
! Отговори
Бесен преди 6 години
Нещастници долни.Заплатите на здравните инспектори са450лв и не са вдигани 8 години.
21
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На снимката: Тиква и Тикве; Голяма и малка тикви. А, иначе - ДВА ОЯДЕНИ ШО-ПАРА. ПЪЛНА ГНУС !!
20
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия започнаха отново с оли го френи ите. За трети път реки от мед и масло ни очакват в светлото им бъдеще.
19
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко често става това, необразованият и полуграмотен Чичак обещава по-висок стандарт на тези които образоват децата ни. Знаете ли колко му дреме за образованието и защо? Той няма необходимия интелект за да чувства празнотите в познанията си. Отдавна е застинал през 70те и 90те когато е въртял бухалките и пребивал длъжници. За тази дейност образование не трябва! Ето защо обещава само. Ако не краде от всеки и всичко ще има пари за много неща. Но неговите офшорни сметки са си най-близо до него.
18
2
 
26
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 6 години
БОКИЧА СМЕЛО ОБЕЩАВА ДВОЙНО УВЕЛИЧЕНИЕ НА УЧИТЕЛСКИТЕ ЗАПЛАТИ, НО В КРАЯ НА 4 ГОДИШНИЯ МАНДАТ ПОНЕЖЕ ТОЙ НАЙ-ДОБРЕ ЗНАЕ, ЧЕ НЯМА ДА УСТИСКА 4 ГОД. ТОВА СИ Е ПОДЛА ГЕРБЕРСКА ИЗМАМА!
17
2
 
24
 
! Отговори
Хитър Петър преди 6 години
Много мразя ГЕРБ, лъжат повече от ромите. Не че БСП не са същите, но ГЕРБ го правят майсторски, а БСП като лъжат си личи. Тиквата е усвоил древната професия и занаят на ромите.
16
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Депутатите да се опитат живеят с тези пари, особено на борисов дори и 600 лв ще са му много, той не притежава знания дори на седмокласник.Неимоверно много дразни изразът ВЛАСТТА. Обещанията за заплати, с подшушването за продължителността на мандата ,някак си прилича на ПРИВИДНАТА ВРЪЗКА МЕЖДУ бОЙКОВИТЕ ИЗБОРНИ ПОБЕДИ И САНИРАНЕТО. До кога?
15
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е.ати и физиономиите!Пълна деградация на всичко в тази държава!От улицата да хванеш хора на случаен принцип, ще бъдат по-добри от тази и.мат в НС.
14
2
 
17
 
! Отговори
даскал Пандо преди 6 години
Благодарим ти ,Господарю наш ! Нека се свети името ти !!!
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нее виновно правителството виновни са тия де го разиграват за техни си имат за други не докога баце ред е да минава метлата че може ние да я почнем
12
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обещава сутрин едно, на обяд второ, вечер се завърта на 180.
11
0
 
21
 
! Отговори
Хитър Петър преди 6 години
Нали обещахте двойно увеличение на учителските заплати, сега защо се изметнахте? Няма да ги увеличите и с 12%. Ами останалите заплати и пенсии? Изчадия герберастки.