"Бръмбар" в детска якичка = 40 дни учителска стачка

Такева се закани да повтори ситуацията от 2007 г. заради камерите
Обновена: 18 май 2017 14:21 | 18 май 2017 14:15, Камелия Цветанова
82
"Бръмбар" в детска якичка = 40 дни учителска стачка
Снимка: Булфото, архив

Подслушвателните в детските дрехи и играчки, практиката, до която се принудиха да прибягнат родители заради честите случаи на насилие в забавачките над малчуганите, за което по традиция персоналът отрича, сериозно ядосаха шефката на Синдиката на българските учители към КНСБ Янка Такева.

Още по темата

Тя се закани да агитира учителите да стачкуват и то дълго време.

"Днес никой не може да си позволи да слага каквито и да е "бръмбарчета" в якичките, в джобчетата или някъде закачени върху дрешките на децата, за да се подслушва българският персонал в образователните институции“, отсече Янка Такева на 20-ата церемония за връчване за наградите в Националния учителски конкурс "Учител на годината.

Тя се закани, че ако това продължи, Синдикатът на българските учители, ще напусне демонстративно работните си места за 40 дни, точно както направиха през 2007 г. Само че тогава мотивът на учителите да стачкуват бяха ниските заплати, а сега явно са обидени от отношението на родителите.

"Ще повторим стачката от 2007 г., защото тогава не ни упрекваха, че не сме в класните стаи и че децата не учат, тогава ни упрекваха, че няма кой да им гледа децата", заяви Такева.

Тя поиска още да се подписва договор между ръководствата на училищата и родителите, за да изпълняват те ангажиментите си, когато децата са в училище и в детската градина.

Според нея не трябва да има виденаблюдението в класните стаи и в занималните, но пък на матурите било нужно.

Имаме нужда българският учител да се разтовари от ненужната бумащина в училище, която го превърна в администратор, заяви още Такева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
31
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Друга причина за агресията в градините е че групуте са твърде големи и госпожата не може да обгриже нормално всички деца. Групите трябва да се не повече от 10-15 деца, за до може да се води нормален учебен процес. Вместо да се слагат камери, да се намалят броя на децата. Децата не са стадо животни.
27
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Моя роднина изкара целия си професионален път в детска градика. Не помня на какъв етап започна да пие, но последните поне 10г ги изкара с алкохол сипан в кафето сутрин. В това състояние не виждам колко деца може да гледа. Друг е въпросът, че групи по 25 деца с двама възпитатели не са оптимално решение, но за това разпределение не са виновни нито децата, нито родителите им, нали така?
26
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази Такева повече време от мавзолея ще изкара на една и съща позиция. И с какво е допринесла за благото на учителите за 300 години под нейно управление на синдиката им? В името на едната си заплатка подскача там нещо и вдига протести чат пат. Е, заслужени пари! Мнгоо ефективно! И учителите се мотивират така, а за децата да не споменавам дори.
25
11
 
30
 
! Отговори
Беселина преди 6 години
Значи, може да наричат децата "пикла" и "пръдлю", може да ги дърпат и бият, проблеми няма, така ли? Нека стачкуват, ако трябва и три месеца, но докато стачкуват, да не им се плащат заплати! То не може само да се иска!
24
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бръмбарине трябва да има. Вместо това е редно да се поставят камери в детските ясли и градини и родителите да имат постоянен достъп до камерите. Персоналът няма какво да недоволсва, когато се знае че има камери всички ще са спокойни. Ако си вършат съвестно работата няма от какво да се притесняват, ако са като онази Ковачева и затова не искат камери... Ще дойде и техният ред.
23
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да сложат камери и когато едно дете три пъти се държи невъзпитано и ротелите не взимат мерки, изхвърлят го от градината и му се забранявя да посещава която и да е! Същото и в у-ще. Гледайте си и си обучавайте децата сами, никой не е длъжен да ви търпи грешките!!!
22
9
 
19
 
! Отговори
биг брадър преди 6 години
сега остава и даскалите да поставят по един контра-бръмбър за да видят как пък аджеба ги възпитават тези деца вкъщи :)сигурен съм че тези записи ще са дооста по интереснилекета възпитават ***
21
9
 
16
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Ако сложим камери по домовете на децата, какво ще видим и чуем?
20
24
 
17
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Ако родителите възпитават децата си, няма да има нужда от камери в градините и яслите. Но като ги оставят да висят по цял ден пред компютри,телефони и телевизии стават агресивни и след време биещи баичките по спирките. Вината на родителите да не се прехвърля върху учителите.
19
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека има бръмбари да се покаже че някой даскалки са се самозабравили.
18
11
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди много години дъщеря ми се научи в детската ясла да псува преди да заговори по-ясно. Как мислите, дали се е научила от другите дечица или от лелките, които сега не искат да ги записваме какви ги вършат?
17
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз защо нямам проблем с охранителните камери по магазините?Защото не крадя.
16
3
 
23
 
! Отговори
ами като са зле преди 6 години
Не ми се вярва да има учителки, които да бият деца. Но има страшно много некадърни и при записите цъфват фрапантни щуротии. Всяка поизперкала учителка ползва учениците за психоаналитици, те си мълчат и се правят, че я слушат какви ги говори
15
41
 
30
 
! Отговори
уф преди 6 години
тези майки дето стигат до там, да си вземат дечицата и да си ги гледат по къщите, вместо да пушат и пият кафета по цял ден. Айде стига че все учителите виновни, трябва малко и в къщи да си ги възпитавате а не да разчитате за всичко на персонала. Аман от прости кифли
14
2
 
39
 
! Отговори
до разгневена преди 6 години
Г-жо, сигурно и в хипермаркет не влизате. За да не ви видят че крадете. Нали знаете че и там има охранителни камери?
13
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вместо да се крият в якички и дрехите на децата,по- добре е родителите да имат възможност да гледат на живо ,как се възпитават децата им,след като си плащат би трябвало да имат право да видят ,как върви"образователния"процес!
12
44
 
15
 
! Отговори
Разгневена преди 6 години
Гн Анонимен , застани с името и кажи кога си видял учител да бие дете. Недоучили мързеливци с коментар за образованието .Да , аз никога няма да вляза в клас , ако има камера.Учителите не са престъпници!
11
9
 
46
 
! Отговори
Имат си основание преди 6 години
Нормално, притесняват се родителите да не разберат как квачките разпитват децата за всякакви пикантерии от семейството. И после това всичкото е повод за театрално кръстене в учителската стая. Имам педагогическа (задължителна) практика, отвратена съм от хората в тази професия
10
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На всеки учител по камера, за да снима какво правят децата им в училище. Ще се борят с видеодоказателства.
9
3
 
38
 
! Отговори
4322 преди 6 години
Тази Такева много наглa муцуна ... родителите да не купуват "бръмбари" от кею ?!! Правят го от безисходица ....