"Бръмбар" в детска якичка = 40 дни учителска стачка

Такева се закани да повтори ситуацията от 2007 г. заради камерите
Обновена: 18 май 2017 14:21 | 18 май 2017 14:15, Камелия Цветанова
82
"Бръмбар" в детска якичка = 40 дни учителска стачка
Снимка: Булфото, архив

Подслушвателните в детските дрехи и играчки, практиката, до която се принудиха да прибягнат родители заради честите случаи на насилие в забавачките над малчуганите, за което по традиция персоналът отрича, сериозно ядосаха шефката на Синдиката на българските учители към КНСБ Янка Такева.

Още по темата

Тя се закани да агитира учителите да стачкуват и то дълго време.

"Днес никой не може да си позволи да слага каквито и да е "бръмбарчета" в якичките, в джобчетата или някъде закачени върху дрешките на децата, за да се подслушва българският персонал в образователните институции“, отсече Янка Такева на 20-ата церемония за връчване за наградите в Националния учителски конкурс "Учител на годината.

Тя се закани, че ако това продължи, Синдикатът на българските учители, ще напусне демонстративно работните си места за 40 дни, точно както направиха през 2007 г. Само че тогава мотивът на учителите да стачкуват бяха ниските заплати, а сега явно са обидени от отношението на родителите.

"Ще повторим стачката от 2007 г., защото тогава не ни упрекваха, че не сме в класните стаи и че децата не учат, тогава ни упрекваха, че няма кой да им гледа децата", заяви Такева.

Тя поиска още да се подписва договор между ръководствата на училищата и родителите, за да изпълняват те ангажиментите си, когато децата са в училище и в детската градина.

Според нея не трябва да има виденаблюдението в класните стаи и в занималните, но пък на матурите било нужно.

Имаме нужда българският учител да се разтовари от ненужната бумащина в училище, която го превърна в администратор, заяви още Такева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нагла бабичка! Съветвам родителите да сложат още камери по децата. Защо във всеки офис има камери за наблюдения, а за децата ни да няма такова. Ти концлагер ли управляваш? Оствка ммършо!
7
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да дадат на учителите камери като на полицията и няма тайно подслушване да има.
6
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми много е просто бе Такева - спрете да биете и да тормозите децата и ще спрат да го правят.
5
2
 
43
 
! Отговори
голямо реване преди 6 години
И защо да няма видео наблюдение? А, защото ще се види колко луди даскалки има, как правят маймунски физиономии от психически проблеми, или ще се чуе как говорят отявлени глупости и фактически грешки. Който си върши работата не се притеснява от видеонаблюдение в работата. В повечето офиси има камери
4
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали ще слагат камери, защо не стачкуват срещу камерите?
3
0
 
36
 
! Отговори
Иван Пешев преди 6 години
По добре бръмбари отколкото бой!!!
2
0
 
56
 
! Отговори
Гузен негонен бяга преди 6 години
Е как навсякъде може да има камери - включително при стоматолога ми, за да се вижда кой какво прави, а точно където са децата ( които дори не могат сами да обяснят какво им се случва и да се оплачат ) там не можело?!!
1
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дали не може? Пращаш си детето в детска градина и ти го връщат насинено. Като питаш - виновни няма, никой не знае.Е как да разбереш и докажеш после какво му се случва?