Стига унижения! Без "Биг Брадър" в класните стаи

Пак били потъпкани учителите, взели им GSM-ите на матурата
Обновена: 23 май 2017 08:13 | 22 май 2017 21:53, Камелия Цветанова
46
Стига унижения! Без "Биг Брадър" в класните стаи
Снимка: Булфото, архив

Заради родителския рекет синдикат "Образование" прави проверка на стачната готовност сред преподавателите.

Учителите не са съгласни с родителските асоциации, които  настояват за въвеждането на "специални разузнавателни видео и аудио средства в образователните институции и семействата".

Още по темата

"Същите тези родители, в еуфорията на недоверие към образователните институции, са готови да извършат чудеса от предложения и обвинения към работещите в образователната система, но не са готови да признаят огромния си дефицит от родителски способности и умение да партнират на учителя", пише в позиция на синдиката.

Оттам напомнят, че ползването на този вид записвачки или скрити камери, са в явно нарушение на закона, при условие, че липсва съгласието на лицето, срещу което е насочена тази техника.

"Погледнато реципрочно, би ли било логично министърът на образованието да поиска техника за наблюдение в домовете на учениците, за да се гарантира доброто им домашно възпитание! Българските учители очакват ясна позиция от Министерство на образованието и от Министерство на вътрешните работи относно законосъобразността на подобна инициатива", пишат още преподавателите.

Те пък се оплакват, че и днес в деня на матурата, отново е бил погазен авторитетът на българския учител, като педагозите са били задължени да оставят мобилните си телефони, вместо да бъдат предупредени да ги изключат и да не ги ползват.

Според синдиката липсата на доверие между учители и родители, между институции и учители е в основата на грандиозен разпад на образователните традиции и ценности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
9
 
24
 
! Отговори
sid преди 6 години
Няма нищо лошо в това до се сложат камери в класните стаи.Така установихме как е била пребита дъщеря ми,макар да нямаше адекватно наказание за виновния ученик.Така се видя и колко непрофесионално си преподават уроците накои учители,или въобще не ги преподават.В миналото всеки родител можеше да присъства в някой час,в който пожелае.Хей ,така просто да види как въри учебния процес.И никой не се притесняваше,нито учители,нито учениците,а родителите ни имаха доверие и респект към учителя.
21
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не си гледат децата на какъв хал са ами тръгнали да дирят сметка на учителите.пфф.Простия родител е най-големия враг на образованието.
20
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Учителят трябва да бие както навремето.За това са станали хора повечето защото имаше респект и се упеше.Сега какво има?Нищо.Махнаха казармата и само разглезени и нагли к'ел'ле'не'та и едки мрънкащи и калпави родители .
19
24
 
9
 
! Отговори
ODESSA преди 6 години
Ако някой ми удари детето , без да ме е питал. Ще увисне със краката нагоре............
18
10
 
32
 
! Отговори
ODESSA преди 6 години
Учителят не е , затворнически надзирател. Не стига, че му се налага със мизерна заплата да играе ролята на звероукротиел. И после пак е виновен.
17
25
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки сантиметър от ясли, детски градини и училища трябва да е под видеонаблюдение! При инцидент, извършителя се установява веднага. Също и виновника - длъжностното лице допуснало инцидента, вследствие на непредприемане на превантивни мерки. Да видим как учители и директори ще продължават да прикриват насилието в тези институции. Да видим как ще се правят на нечули и невидели.
16
5
 
20
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Абе за използване на СРС- та не е ли нужно съдебно разрешение
15
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някои "умници" тук е редно да разберат най-после, че учителите не са държавни служители!
14
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баламите да стават учители са на свършване.Скоро родителите сами ще учат децата си! Следствието е ясно - нарастване на домашното насилие!
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Верно е стуга унижения това е труд както даскали така и на другите колкото че не го ценят убедих се няма оценка защо държавата нехае няма управия затова баце лови метлата и като почнеш наред
12
4
 
17
 
! Отговори
Бай Хой преди 6 години
Някъде камерите си ги има от години и монитора е при директора. Та те си му казват Биг Брадър в безсилието си. Тия откриха топлата вода
11
22
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако няма какво да крият, няма да се страхуват от камери. Стига в час да не се драпат между краката като Орешарски:)
10
32
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Страх ги е даскалите, защото ще им цъфне безхаберието и лошото отношение към децата.
9
23
 
17
 
! Отговори
Вуте преди 6 години
ДаскалЙете дан се не праат на ущипани невести...:-) :-)
8
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Биг Брадър не е унижение. Това е световно шоу на Запада. Дори Меркел е подслушвана и няма против. Руските срещи със Запада се записват, защото Запада много лъже след това.
7
42
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Брей нямат спиране истеричните некадърници. но най-добре умеят, да вменяват вина. Само дишане във врата на всеки държавен хрантутник и то в непосредствена близост,да не може да мръдне непрокопсаника. Сега ще се изкарат жертви, крадците долни, а като вземат пари от родителите, за щяло и нещяло, мълчат, бустанските им плашила и парцалеси. Камери и микрофони денонощно, а после нека се оправдават психясалите крадливи истерички. И психотестове всяка година.
6
5
 
25
 
! Отговори
учител преди 6 години
Какво толкова страшно е станало? Оставихме си телефоните и не сме го почувствали като унижение. Просто спазваш правилата. Стига вече сте създавали изкуствено напрежение.
5
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали те решаваха задачите и ги пращаха на преписвачите. Взели им оръдията на труда.
4
0
 
34
 
! Отговори
Тъпанар преди 6 години
Специални средства за наблюдение на дупетатите. И когато са си у дома и на работа. И редовно подслушване на всичките им телрфони.
3
31
 
18
 
! Отговори
sapi преди 6 години
Учителите са държавни служители и им се заплаща със средства на данъкоплатците. Родителите като данъкоплатци имат право да знаят какво става в училищата. Учителите ако не им харесва да си търсят работа в частни училища( там изобщо няма да ги наблюдават ;) ). След като учениците са без телефони и квесторите трябва да са без телефони. Така е по спокойно и за двете страни.