Стига унижения! Без "Биг Брадър" в класните стаи

Пак били потъпкани учителите, взели им GSM-ите на матурата
Обновена: 23 май 2017 08:13 | 22 май 2017 21:53, Камелия Цветанова
46
Стига унижения! Без "Биг Брадър" в класните стаи
Снимка: Булфото, архив

Заради родителския рекет синдикат "Образование" прави проверка на стачната готовност сред преподавателите.

Учителите не са съгласни с родителските асоциации, които  настояват за въвеждането на "специални разузнавателни видео и аудио средства в образователните институции и семействата".

Още по темата

"Същите тези родители, в еуфорията на недоверие към образователните институции, са готови да извършат чудеса от предложения и обвинения към работещите в образователната система, но не са готови да признаят огромния си дефицит от родителски способности и умение да партнират на учителя", пише в позиция на синдиката.

Оттам напомнят, че ползването на този вид записвачки или скрити камери, са в явно нарушение на закона, при условие, че липсва съгласието на лицето, срещу което е насочена тази техника.

"Погледнато реципрочно, би ли било логично министърът на образованието да поиска техника за наблюдение в домовете на учениците, за да се гарантира доброто им домашно възпитание! Българските учители очакват ясна позиция от Министерство на образованието и от Министерство на вътрешните работи относно законосъобразността на подобна инициатива", пишат още преподавателите.

Те пък се оплакват, че и днес в деня на матурата, отново е бил погазен авторитетът на българския учител, като педагозите са били задължени да оставят мобилните си телефони, вместо да бъдат предупредени да ги изключат и да не ги ползват.

Според синдиката липсата на доверие между учители и родители, между институции и учители е в основата на грандиозен разпад на образователните традиции и ценности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
8
 
7
 
! Отговори
същият преди 6 години
вземете първо в къщи да си възпитавате децата , а не да ги давате като безпризорни за "отглеждане" в училище- там е училище, а не зоопарк
41
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
много са вече гаменчета- щом не го разбирате не е добре и за вас / не Вас - вас/
40
4
 
11
 
! Отговори
до 41 преди 6 години
Фактът ,че наричаш децата гаменчета говори много за това с каква настройка си вършиш работата. Всичко е до контрол от двете страни.Срам за учителската професия с тези изрази. Дано вашето дете един ден не го назоват с такива епитети.
39
6
 
12
 
! Отговори
еййй преди 6 години
Голям страх от тия камериАко някое дете не се държи нормално също ще се види.Още по добреПри вас учителите нали всичко е наред.Що се плашите от камеритеТъкмо ще се види колко усърдно си вършите работатаНалиАма надали
38
8
 
12
 
! Отговори
рускиня да 40 преди 6 години
"Учителите които нямат капацитет да се справят със контрола,отговорността и задълженията си..." А ти си справил със свои отговорности като родител? Ами ако на камерите проличи, че твое гаменче тормози и пречи на други ученици - какви мерки ще предприемеш? Ако в училище отиват деца, които уважават учител - никакви камери не са нужни. Ама нали децата копират арогантно поведение на родителите си.
37
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Образование,,родител,,няма.Учителите които нямат капацитет да се справят със контрола,отговорността и задълженията си да се преориентират към друга професия. В Испания учителите са задължени да информират родителите за най-малкия проблем своевременно (децата тръгват на ясла 4м,на 3г са в училище); липсват лафки ,кафенета и други ;задължително полицейско присъствие в часовете на водене и взимане ;всички изходи се заключват в 9.10ч.сутринта
36
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много жалко, че в училище не се изучава "1984", тогава не учителите, а учениците щяха да направят стачка.
35
7
 
12
 
! Отговори
някой да е преди 6 години
Споменал камери в съблекалните и стаите за почивка?А у дома аз възпитавам собственото си дете. Не чужди. А и всяко място където се изразходват обществени средства подлежи на по строг контрол.И що пък си мислите че само вие учителите разбирате от тригонометрияДа не ядрена физика или молекулярна биологияА да постаеим ли камери в домовете на учителите. Да ги видим как се готвят за следващия ден. Или не се готвят. А най много да преподават частни уроци. Това което трябва да са свършили в час
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И естествено никой не пита децата дали искат да са част от това шоу. Като ученичка бях отличничка без провинения, но не особено общителна и активна, майка ми достатъчно ме дебнеше и критикуваше вкъщи, пък представям си ако имаше възможност по цял ден щеше да гледа и после да ми се кара за абсолютни глупости и дреболии.
33
5
 
5
 
! Отговори
рускиня преди 6 години
До sid "...Така се видя и колко непрофесионално си преподават уроците някои учители.." Искаш да кажеш, че родители ще контролират дали професионално преподават тригонометрия, висша математика, астрономия. Сигурен ли си че си квалифициран да оцениш тези неща? На мама Айнштайн.
32
6
 
7
 
! Отговори
рускиня До домът преди 6 години
Аз искам и ти да сложиш камера в дома си. За да видим , как точно възпитаваш свое отроче.И веднага мога да кажа-майката на кафе и цигарка с приятелки,татко с бира пред телевизора.След което такива почват да реват,че учители не са възпитават подобаващо тяхното на.умно,най сладко, най-най гарванче.А гарванче е невъзпитано, грубо, арогантно гаменче. И глупавите родители не е разбират,че възпитават един бъдещ бандит,който ще им върне плодовете на тяхното възпитание.
31
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Помислете дали на вас ще ви е приятно да ви сложат камери на работното място, независимо какво работите и колко съвестни сте, просто е неприятно. Помня на едното ми работно място имаше камери навсякъде, дори в помещението, където се преобличаме. Все пак в Биг Брадър го правят най- много 3 месеца и взимат хонорар.
30
12
 
14
 
! Отговори
домът преди 6 години
Е лично пространствоУчилището не е. Камери в класните стаи ще дисциплинират и ученици и учители.Какъв е тоя рев?Страх ги е да не се види как неглижират работата си ли?
29
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АГРЕСИВНИТЕ ДЕЦА РАНО ИЛИ КЪСНО ВЛИЗАТ В ЗАТВОРА. ИЛИ В ЛУДНИЦА.
28
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако някой ми удари детето , без да ме е питал. Ще увисне със краката нагоре.--------------------------Ами ако детето ти удари някого,ако го убие? Щото сигурно е агресивно като баща си.
27
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предлагам в ДГ нещо съвсем елементарно, което може да се въведе с наредба. Огромна част от родителите не работят, но децата посещават детски градини и ясли за социализация като водещ мотив. ПРИТЕСНЕНИЯТА НА РОДИТЕЛИТЕ СА ОЧЕВИДНИ, ЗАТОВА НЕКА ВСИЧКИ РОДИТЕЛИ ДОКАТО ЗАПОЧНАТ РАБОТА ДА ПОСЕЩАВАТ ДГ ЗА ДА СЕ СЪЗДАДЕ ДОВЕРИЕ МЕЖДУ ТЯХ И ПЕРСОНАЛА- ТОВА Е ПО ДОБРО ОТ КАМЕРИ И БРЪМБАРИ. ПЛЪТНО ДО ДЕЦАТА СИ В УСИЛИЯТА ЗА СОЦИАЛИЗАЦИЯ- 10/12 ЧАСА, ТОВА ЩЕ ПОДОБРИ РОДИТЕЛСКИЯ КАПАЦИТЕТ.
26
4
 
11
 
! Отговори
даскал Пандо преди 6 години
До НепознатаАми да сложим една камера и в спалнята ти ,скъпа ! Ако си вършиш добре работата,няма какво да криеш ...
25
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гузен негонен бяга, цяла стачка за един случай на скрита камера. От синдиката многодобре знаят че половинта членове са истерични невротични лелки, и много добре знаяткакво ще стане ако някой погледне учебен час през очите на децата.Пак били "погазени" - такива превземки са резултат от това че почти не останаха мъже учители и съответно в синдиката да ги държат истеричките близо до земята.
24
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
малките лекенца са огледален образ на големите лекенца тоест на родителите си какво искате да роди една тиква естествено малки тиквички възпитанието на децата се дава от родителите още от крехка възраст на учителя задължението е да надгражда
23
18
 
23
 
! Отговори
Непозната преди 6 години
Не виждам учителите от какво са недоволни, ако всичко е наред в работата им, няма да се притесняват от камерите. Явно имат какво да крият. В края на краищата навсякъде в културните страни има камери в училищата и никой не се притеснява от това, напротив, считат го за мярка за сигурност.