Наесен учителите не с песен, а с 15% скок в заплатите

За 4 г. Владислав Горанов им обещава двойни заплати
24 май 2017 14:07,
26
Наесен учителите не с песен, а с 15% скок в заплатите
Снимка: архив, Булфото

Всички учители ще получат по 15% увеличение на заплатите тази есен, съобщи финансовият министър Владислав Горанов.

"Ръстът ще е еднакъв за всички, тъй като все още не е разработен механизъм как той да бъде обвързан с резултатите от работата им", поясни той пред bTV.

Следващите увеличения обаче ще се дават по ясни критерии за свършена работа.

Ангажиментът на управляващите е до края на четиригодишния мандат учителските заплати да се удвоят, заключи финансист №1.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
До Анонимен преди 6 години
но не работиш като учителя с 30 души едновременно, както е в час, не предаваш различниуроци всеки ден, не изпитваш всеки ден, не проверяваш писмени работи.Българите ни-кога няма да могат да оценят жестоко трудната учителска професия, нямат просто акълза това, ти да не искаш учителя да взема голяма заплата, а това е човека който правитвоето дете човек, значи да си против детето си, що за хора са част от българите ?
21
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горанов да помисли за увеличение на всички заплати, а не само на учителите. Съгласен съм, че техните заплати не са високи, но аз работя в социално заведение, като социален работник. С висше образовие съм, имам 15 години трудов стаж и съм с основна заплата 545 лева. Работя плътно 8 часа на ден с възрастни хора, имам 25 дена отпуска, ще се пенсионирам без привилегии по сегашния закон на 65 години. Дали и учителите работят като мен на същото основание?
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 20 А да са се явявали на конкурс за депутати!?
19
0
 
1
 
! Отговори
и аз преди 6 години
обещавам да гласувам за герб, ама след 4 години!
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СЕГА ВЛАСТТА ЗАПОЧВА ДА ГОВОРИ ЗА НЕ ЕДНАКВО УВЕЛИЧЕНИЕ ЗАПЛАТИТЕ НА УЧИТЕЛИТЕ А АЗ ПИТАМ НЕ ТРЯБВА ЛИ ТАЗИ ДЕФЕРЕНЦИАЦИЯ ДА ЗАПОЧВА ОТ ВЛАСТТА ? НИМА ВСИЧКИ МИНИСТРИ СА ЕДНАКВО КАДЪРНИ ,ЕДНАКВО ДАВАТ НА ОБЩЕСТВОТО ,НИМА НА ВСИЧКИ ДЕПУТАТИ НЕ ТРЯБВА ЗАПЛАТИТЕ ДА СА ДИФИРИНЦИРАНИ И ТРЯБВАШЕ ЛИ БАТ САЛИ ,ИЛИ ПЕЕВСКИ ДЕТО НЕ СТЪПВА В ПАРЛАМЕНТА ДА ВЗЕМАТ ЕДНАКВИ ЗАПЛАТИ ?
17
0
 
2
 
! Отговори
Просто един преди 6 години
Този министър за пореден път доказва, че не се запознава с реалността преди да говори. Аз като обикновен лаик искам да попитам. Какво означава увеличение спрямо резултатите? Ако днес резултатите са ми лоши и ми даде по-малко увеличение, а следващата година са ми високи ще ми компенсира ли заплатата? (Риторичен въпрос) Тук става въпрос за основна заплата не за бонуси Алоо !Какъв е смисъла тогава на действащото в момента Диференцирано заплащане. Нима то няма за цел да стимулира по-добрата работа.
16
0
 
3
 
! Отговори
:) :) преди 6 години
ми и *** няма по 80-100 кинта чисто ,ха честито да им е
15
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато един учител станал при влизането на княз Борис Първи-българският ПОКРЪСТИТЕЛ в малкото школо КНЯЗЪТ КАЗАЛ: Не ставай! Твоето място е най-първо сред първите и никой не трябва да сяда на този достоен стол за да я има България! А КАКВО Е СЕГА?Някой си Горанов,някой си Пеевски,някой си Бойко и незнайни ,*** ,печалбари съсипали държавата сега казват заслужаваш ли 10 лв.към заплатата си,защото те са държавата! И във времената когато това се е случвало имали сме и морал,и знания и достой
14
4
 
24
 
! Отговори
до 14 преди 6 години
1.Заради делегираните бюджети , които не позволяват да се пишат 2-ки и да се оставят ученици да повтарят изчезна нуждата от частни уроци.2.Понякога работим по 12 часа на ден в училище, трудът в къщи не се брои.3.Имаме 48 дни годишен отпуск,който съвпада с ваканциите на учениците.Не мога да го ползвам през учебно време.4.Ако работя по проект мога да изкарам 1.2 месечни заплати за цялата учебна година.Месечната ми заплата е доста далеч от 1 000 лв.
13
5
 
4
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
"Ръстът ще е еднакъв за всички, тъй като..."Да, ама не. За 600 лв. заплата ръста ще е 90 лв., а за заплата 1000 лв. ще е 150 лв. Това еднакъв ръст ли е? По е справедливо увеличение за всички, например 100 лв., докато се разработи методика за диференциране, съобразно резултатите от работата.
12
11
 
10
 
! Отговори
Morwel преди 6 години
До ЕленаНяма смисъл да се опитвате да им обяснявате, те си повтарят все същите опорни точки:1.Всички учители дават частни уроци.2.Учителите работят 2-3 часа на ден.3.Учителите имат 20 дена отпуск, който могат да ползват по всяко време и отделно всички ваканции.4.Всички учители работят по програми и изкарват по 1000+лв на месец.
11
0
 
0
 
! Отговори
1234 преди 6 години
Критерий първи- ако знаят за кого да гласуват на изборите. Отнася се и за чиновниците.Пенсионерите не знаят за кого да гласуват.........
10
2
 
20
 
! Отговори
ядосан преди 6 години
Днешният учител е заврян в ъгъла от приобщаващото образование, делегираните бюджети и некадърно управление.И в средното образование не се пишат двойки, не се оставят ученици да повтарят класа и всички завършват заради гореизброените причини.После обаче се оказва, че са неграмотни, мързеливи и некомпетентни за каквато и да е работа и се налага да търсим кадри от чужбина...Язък за милиардите, които са изхарчени.
9
1
 
6
 
! Отговори
Елена преди 6 години
До Анонимен:Ха,ха,ха...по принуда го избутвам,да,да...1-4 клас не повтаря(по закон).Не коментирам други професии,защото не съм в кюпа и не ставам смешна!
8
3
 
14
 
! Отговори
Елена преди 6 години
До Анонимен:Няма да ти обяснявам,ела 2-3 дена и през лятото да е,тогава ще говорим!Знаеш ли,че и стаи боядисваме,чистим стаи.....ха,ха,ха....частни уроци в 1-4 клас?!
7
2
 
29
 
! Отговори
Lora преди 6 години
На учителите и лекарите трябва да се плаща добре. Без тях никой не може.
6
0
 
13
 
! Отговори
9689 преди 6 години
На учителите-да,но на даскалундерите-не.
5
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А като им увеличите заплатите, ще продължават ли да прикриват насилието в училищата? А дали ще започнат да декларират сумите от частни уроци, за да се обложат с данъци? Също така е интересно близо 4 месеца в годината, когато децата са във ваканция, те какво правят в училището?
4
2
 
18
 
! Отговори
Eлена преди 6 години
До 1:Да,учителят трябва да е будител на нацията,неговото работно време не е само 5-6 часа(много се заблуждават и на първия месец-заминават),затова трябва да е и добре заплатен!Трудно е да будиш някого,който не иска да бъде буден!Работя със 100% ромчета,труд по-голям от този на колеги(в 1 клас не познават букви,цифри,цветове),а резултат -малък.Та,трябва да получавам по-малко ли,от колега с деца,които постъпват четящи и смятащи до 100?За навици за труд и хигиена,не говоря?
3
3
 
17
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
Двойните заплати ще ги докара не Горанов ,а инфлацията...