Политизацията няма място в българското образование

Образованието произвежда идентичност и култура, заяви Тодор Танев
24 май 2017 11:00, Екип на Bloomberg
4
Политизацията няма място в българското образование
Снимка: Reuters

Политизацията няма място в българското образование - това е най-големият враг, който води до корупция и изтичане на стотици милиони в партийните каси. Това коментира бившият министър на образованието Тодор Танев в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Образованието произвежда идентичност и култура, коментира той по повод на 24 май, Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост.

В днешно време освен възрожденския идеал, а именно - да бъдеш грамотен (да можеш да четеш, пишеш и смяташ), един човек трябва да се стреми към учене през целия живот, посочи Танев.

Образователните институции като едни от най-консервативните стълбове на обществото имат важна роля по отношение на идентичността, но в същото време централизираната образователна система не е толкова добра, когато става въпрос за различните региони на България, в които има разнообразни групи, а с това и нужда от различни специалисти, отбеляза бившият образователен министър.

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria 


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не само в образованието - политизирането трябва да бъде криминализирано във всички области на живота. То е раково образувание, което разяжда всичко - интелект, морал, принципи, закони, социум, всичко. ПОЛИТИЗИРАНЕТО Е ВЛАСТОВИ ТЕРОРИЗЪМ ЗА ПОДЧИНЯВАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО. Социолози, политолози, държавници, чиновници, за да се обогатяват леко и безпрепятствено, престъпно бъркат в мозъка и сърцата на хората, насилват ги да мислят под техен диктат.
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Току-що чухме най-хубавата досега реч на 24-ти май - от Президента на Република България - генерал Румен Радев. Благодарим Ви господин Президент! Връщате ни нещо загубено през "преходите"! Връщате ни надежда! Благодарим Ви! Да сте жив и здрав!
2
0
 
8
 
! Отговори
Пълни глупости преди 1 година
Колко школски директори са назначени по партийна линия?
Твърде много, със съмнителни качества на администратори,финансисти и ръководители.
Затова и нивото на образование е толкова ниско.
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как празнуват 24-ти май в район Надежда?
- Вой на строителни инструменти огласят квартал Толстой от ул. Елов дол, където всесилен собственик строи наново преработен, разрушен от първоначалния план - защо ли, и как ли (?) някакъв неидентифициран обект върху "реституирана" 1/2 част от детска площадка. Очевидно за собственика и за наемни работници 24-ти май не е свещен български празник, и не заслужава уважение. Точно днес е от държавно значение те да работят на свръх обекта! Светотатство!!!