Бригада 2017-а в САЩ: 5000 българчета... миячи, сервитьори

Обещават им до $12 на час. Топдестинациите: Аляска, Мейн
29 май 2017 07:00, Златко Желев
168
Бригада 2017-а в САЩ: 5000 българчета... миячи, сервитьори
Снимка: flickr

Около 5000 наши студенти ще стегнат куфарите тази година и ще заминат на бригада в САЩ, пише "Монитор", като цитира данни от програмата Work and Travel, която изпраща курсистите отвъд Океана през летния сезон.

Топдестинациите са Аляска, Мейн и Keйп Код. Студентите ни се трудят предимно в сферата на хотелиерството.

Най-често младежите ни работят като камериери, сервитьори, продавачи в магазини, работници в увеселителен парк. Традиционно най-добрите оферти са тези, при които имат бакшиш. Заплащането варира от 8 до 12 долара на час.

Продължителността на програмата е 4 месеца, като след края на работния период студентите имат право още един месец да пътуват из Щатите.

Това е т.нар. туристически престой, след като те са свършили работа. През това време те могат да видят Ню Йорк или Ниагарския водопад.

Единични са случаите, при които курсистите, заминали на бригада, не се връщат обратно и остават в САЩ, обясняват консултантите от Work and Travel.

Тoва може да се случи, ако студентите се запишат да учат в американски университет, ако се оженят или омъжат по време на престоя за американци или пък кандидатстват за туристическа виза и бъдат одобрени.

Право да заминат да работят отвъд Океана имат само студентите, които следват редовно. Затова ако бъдещите висшисти имат желание да заминат на бригада в САЩ, трябва добре да обмислят каква форма на обучение да запишат, защото ако изберат задочна, няма да могат да работят в Щатите през лятото.
 


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
0
 
19
 
! Отговори
Антония преди 1 година
Бях на бригада с Happy World в Манхатан, Ню Йорк и си изкарах невероятно. Не знам, защо толкова хора хейтят и гледат, какво се работи и колко пари се изкарват, като реално най-хубавите седмици са последните, където може да се пътува и да се види толкова много от културата.
125
0
 
19
 
! Отговори
Мила преди 1 година
Бях на бригада с Usit Colours в Пейдж, Аризона, работих като помощник сервитьор и си изкарах страхотно. Доста хейт има от хора, които явно не са били в САЩ. Макар да работих близо 4 месеца в пустинята, условията бяха много добри, пътувах до няколко уникални места в Щатите и накрая се върнах с добри пари. Отлична възможност за всеки.
124
0
 
17
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Прав им път.
123
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Честито, поне 3000 няма да се върнат
122
3
 
27
 
! Отговори
Мнение преди 1 година
По добре пръв на село , от колкото последен в града.По добре мияч на чинии в САЩ , от колкота доктор у нас.
121
1
 
25
 
! Отговори
до 147 преди 1 година
,,Ми какво ни пречи и на нас да си печатаме повече парички, а?''
Накратко казано - това че не сме хазарско ционистки хаганат, които си е създал буфер от хора с висок стандарт, за да си осигури спокойствието. С повечеко думи - ако си напечатаме пари става инфлация и всичките негативи си ги обираме ние. Когатоо обаче те си напечатат парички, инфлацията я обира целия свят, защото ако не знаеш доларът е основна междурнародна валута.
120
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
верно егати троловете са плъзнали навсякъде в нета :)

щели да слугуват, нам си кво си ... как така няма да ги взимат директно на меринджейски позиции, направо да им правят по една собствена компания в силикон вали, иначе никакви студенти, как така ще ни използват висококвалифицирания труд за такива дейности!?

Лошото за бг е че веднъж като опиташ мекото, трохите и коричките почват да не ти стигат.
Аз бих затворил всички граници, никъв ЕС, Шенген и тн. Как така ще се депресира нацията.
119
2
 
24
 
! Отговори
Жо преди 1 година
КАТО БЕШЕ СТУДЕНТ синът ми две години поред ходи на студентска бригада в САЩ. Работеше като спасител на басейн. Работили са по 12 до 14 часа на ден- от 6 сутринта поддръжка и чистене на басейна и от 9 до 18ч. спасител. После до 8 вечерта пак поддръжка и чистене. За две години спечели 17 000 долара.
118
1
 
20
 
! Отговори
do 147 преди 1 година
До Един българин : ,,А впрочем, много са ми чудни тия 40 милиона на купони... те къде? В Сомалия ли??'' Ами погледни си сайтовете, които са американски, а не някакви други с официалните статистики, като например us debt clock, там всичко си пише. Обаче някои информации на либерастите не им изнасят. Те обичат да четат информацията избирателно
117
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Членаката на ЕС (на втора скорост) и НАТО България е страна от Третия свят, депо за евтини черноработници, бълграите са считани за второ качество от САЩ и западна Европа. Членката на ЕС и НАТО България е най-бързо измиращата нация с най-висока смъртност в света. В грдове като Пазарджик няма летища, има само старци а младите са безработни и на изчезване, защото млади хора не се раждат от както България стана евроатлатническа страна и партньор на САЩ.
116
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В САЩ 95 милиона души не работят, една трета живеят на социални помощи, 70 000 завода бяха изнесени извън САЩ в Мексико, Китай, Индия, заради евтината работна ръка. Някога процъфтяващите градове като Детройт, Филаделфия и Лос Анджелис са се превърнали в запустели гета, дом на безработни и бездомни хора. Но и те не искат да вършат черната работа, българчетата сами идват да робуват в САЩ.
115
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А нашенските социологически агенции и фондации кой ги финансира?
114
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен

До 126

За такова наблюдение биха могли да бъдат изпратени там само ако някоя нашенска социологическа агенция реши да провежда такова проучване в САЩ.
113
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега нашите работодатели като видят, че българчетат отиват да работят в Америка за 12$ на час и на тях няма кой да им работи, веднага ще направят заплащането в Бъгария на 13$ на час и българчетата ще работят в България а с парите които си изкарат ще ходят да обикалят САЩ и света - пазарът е най-добрият регулатор, вълшебната ръка на пазара регулира всичко, капитализмът е най-добрата система, никой не е измислил още по-добра.
112
1
 
28
 
! Отговори
До Един българин преди 1 година
А защо работодателите в България не предлагат 12$ на час, за да могат българчетата да работят някаква сезонна работа в България и после с парите които изкарат да отидат да обиколят САЩ, Латинска Америка, или Индия, Непал...? Нали сме пазарна икономика и капитализъм вече вече 30 години, пазарът е най-добрият регулатор, България е развита капиталистическа стана, пълноправна членка на ЕС и НАТО, не сме някоя страна от Третия свят която само да слугуваме на богатите, ние вече сме от Запада, или?
111
4
 
21
 
! Отговори
do 140 преди 1 година
Ами няма как да плащат по 12 долара на час, понеже са им забранили да си печатат парите. Не разбирате ли, че тези 12 долара на час идват от това, че цял свят поддържа петродолара. Освен това, ако нещата там бяха идеални нямаше да имат над 40 млн на купони. Явно демокрацията не е за всички
110
1
 
34
 
! Отговори
Dimitrov преди 1 година
Браво! Жалко, че са само 5000.
Всеки е работил като млад неквалифицирана работа - така се вижда как се печелят пари, като са сами се учат на самостоятелност, в Америка се учи и език.
С парите от чужбина после се връщат тук и могат да си платят следването в България.
109
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отношението на работодателите е класи над нашите робовладелци. Ходих на студентски бригади и това, което ме впечатли е добрите взаимоотношения, липсата на високомерие и съпричастността. Моят шеф така ми беше отговорил " за не съм шеф, а само разписва чековете .Когато си заминава ми организирана изпращане. Лично на мен в душата ми се гушат топли спомени и приятни чувства.
108
6
 
22
 
! Отговори
ed преди 1 година
Пък много напористи девойки, с богат сексОален опит успяват да залъжат някой *** американец и да вземат гражданство. Българските п.роститутки окупират света.
107
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-добре мияч или сервитьор в чужбина, отколкото програмист в България...