Бригада 2017-а в САЩ: 5000 българчета... миячи, сервитьори

Обещават им до $12 на час. Топдестинациите: Аляска, Мейн
29 май 2017 07:00,
168
Бригада 2017-а в САЩ: 5000 българчета... миячи, сервитьори
Снимка: flickr

Около 5000 наши студенти ще стегнат куфарите тази година и ще заминат на бригада в САЩ, пише "Монитор", като цитира данни от програмата Work and Travel, която изпраща курсистите отвъд Океана през летния сезон.

Топдестинациите са Аляска, Мейн и Keйп Код. Студентите ни се трудят предимно в сферата на хотелиерството.

Най-често младежите ни работят като камериери, сервитьори, продавачи в магазини, работници в увеселителен парк. Традиционно най-добрите оферти са тези, при които имат бакшиш. Заплащането варира от 8 до 12 долара на час.

Продължителността на програмата е 4 месеца, като след края на работния период студентите имат право още един месец да пътуват из Щатите.

Това е т.нар. туристически престой, след като те са свършили работа. През това време те могат да видят Ню Йорк или Ниагарския водопад.

Единични са случаите, при които курсистите, заминали на бригада, не се връщат обратно и остават в САЩ, обясняват консултантите от Work and Travel.

Тoва може да се случи, ако студентите се запишат да учат в американски университет, ако се оженят или омъжат по време на престоя за американци или пък кандидатстват за туристическа виза и бъдат одобрени.

Право да заминат да работят отвъд Океана имат само студентите, които следват редовно. Затова ако бъдещите висшисти имат желание да заминат на бригада в САЩ, трябва добре да обмислят каква форма на обучение да запишат, защото ако изберат задочна, няма да могат да работят в Щатите през лятото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
75, явно дори талибаните не могат да спрат българина да бяга. Явно дори амуджите са повече за предпочитане от тук. И така е вече 80 години. И като имаше телени мрежи хората бягаха, а сега да не говорим.
65
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мноо сте зле , видиш ли търсели българи да им робуват , а техните студенти какво правят лятото , да не мислите че стоят вкъщи и всичко им идва на готово.В САЩ хубавото е че работодателите не ги е страх да ти платят повече ако работиш съвестно , и по този начин изграждат предприемаческо мислене в младите - не като в бг , казваш на шефа да купи 2 дрелки на батерии за да върви работата и той не мисли че ще работим по-бързо - ще се свърши повече , а мисли че това 200 лв загуба.
64
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ... - напротив, горди "на-***". Остават, и още как. Но качеството е съмнително. Преобладават основно ем-ем-ей подръжатели, пеперудки търсещи богати кандидати, и дребни тарикати, гравитиращи наоколо. Вчера рекох да разходя мотора из града, докато времето се оправи. Много хубави и лъскави абитуриенти. Познай какво се лееше от всяко лъскаво возило - изненада - чалгааа ... до дупка. Та какъвто матряла, такава и държавата драги "не-***". Апропо, а теб какво те гони та си толкова "гневен"?
63
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не като нашето Черноморие,да се подиграват с по 800-1000 лв с младите хора и се падат по 2$ на час сигурно....
62
1
 
31
 
! Отговори
До 69 преди 6 години
Браво, не се бях замислял за това юхахахахаххххЧе тия бригади заменят и замладежи и девойки ползите от едновремешната казарма.Той наистина американският трудов процес си е като на война.
61
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ух, мързеливите българчета дето ги мързи да дишат и са на социалното дъно, взели да се надпреварват по форуми кой колко изкарвал у Щатско. Комплексарска история.
60
1
 
23
 
! Отговори
До 73 преди 6 години
И това е вярно, но и за изнасилвачите в Германия и Швеция също няма затвор, така че разликата не е голяма.
59
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки пише каквото му роди болното въображение. Няма лоша държава, има лоши политици.
58
2
 
28
 
! Отговори
Реститутка преди 6 години
Аз се чудя Лексус ли да си купя или БМВ, на Бахамите ли да ида или на Хаваите, те взели тук да ми обсъждат за колко долара на час работят.
57
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Там талибани се взривяват, тук богаташки синчета газят хората с аудитата си и се отървават с разкаяние и условна.
56
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-якото е като дойде пълен траулер и всичко трябва да се обработи на акорд. Работа над установеното време се плаща супер, защото фирмите се н а дбягват една с другаРискът е че студ,умора и бързане,понякога вниманието спада и стават инциденти и то лоши.И седмици след като се върнеш ти се струва че.миришеш на риба.Не е купон,а яко бачкане-обаче си струва
55
3
 
40
 
! Отговори
... преди 6 години
Каква Русия пак ви гони бе, платени жалки ***?Темата е за друго - за това, че децата отиват да работят в чужбина и за лятото изкарват повече от родителите си за цяла година тук, в мутроландия. Повечето от тях остават или си правят планове за постоянно изселване след завършване. И го правят. А мафийотската ни клоака остана без млади хора, поради най-корумпираното си управление, което е имала и което ще я довърши скоро за броени години.
54
1
 
19
 
! Отговори
До Krom преди 6 години
Май не сте разбрали какво имам предвид. Под клоака исках да кажа сбирщина от всякакви народи, тaлибaнu и какви ли още не, които им се взривяват през ден и умират невинни дечица. Нямах предвид възможности или заплати - всички знаем, че те са 6.
53
1
 
42
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
Това е единствения начин българските младежи да попаднат в казармата...трудовата казарма на Хамерика и да добият някакви положителни навици.Така че има...файда,да отиват,да бачкат яко и да се учат на дисциплина и ред.Хамериканците пари не дават,за да си...клатят краката.
52
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По тези програми няма място за лентяи, далавераджии и хора без възпитание към труда. Ходил съм няколко пъти и съм работил по 14-16ч на ден, 6 дена в седмицата.
51
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ти колко изкарваш?
50
4
 
24
 
! Отговори
Krom преди 6 години
До Сбирщайн - а ти от къде си, миличък? От Мюнхен? Или може би от Лазурния бряг? Що не изтичкаш направо в Москва да се "възхитиш" на място от идолите си? Не съм бил в Щатите, но в Лондон - достатъчно дълго. Та, нека да ти кажа, че после милата София ми се видя като селце в затънтената провинция. Клоака казваш? Аз пък да ти кажа, големите държави са широко скроени, а такива като теб - тесногръди човечета затънали "гордо" в собственото си блато.
49
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Бойколандия, единствените осигурени за поколения напред са Боко и родата му, а и за тях не е сигурно
48
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като има нормална работа с нормално заплащане, ще заминат, разбира се, няма да подпират тук и да клатят крака, ако са по- съвестни и работливи, нито пък ще работят за без пари на нашенските тарикати.
47
16
 
30
 
! Отговори
Тарикатчето преди 6 години
Ааааа, работете - стоя си при мама и работа не пипам! Имам 3 големи апартамента в София (в един живея, другите давам под наем), хотелче на морето (дава се под наем), огромен парцел на морето, 2 коли (една нова и една 5 годишна), живея от наеми и не пипам работа. Само контролирам персонала. Осигурен съм за 7 поколения напред!Вие ходете в Америка, бачкайте и се напъвайте да говорите колко е хубаво там :))